> 2. A keverés után, a dagasztási fázis megkezdése előtt
> felgyűrt ingujjal benyúlunk a sütőedénybe a tészta alá,
> és kézzel kiszedjük a lapátot, majd eltávolítjuk a ránk
> ragadt masszát. Ami az edényben marad, abból lapát nélküli
> kenyér fog sülni.
>
Illetve a dagasztás után szeded ki a keverőlapátot. :--)
Nekem az a tapasztalatom, hogy akkor kezd benne maradni a lapát, amikor
a teflon kezd elfáradni/megkopni.
Ilyenkor egy lapát csere a megoldás(Egy ideig persze).
Ami a kedvencem, hogy nálunk ez egyik lapát benne marad a kenyérben, a
másik gond nélkül kijön. (Fejre állítom az üstöt, akkor kiesik a kenyér, az
egyik
lapát benne marad a kenyérbe, a másik pedig az üstben.) Nekem az a tippem,
hogy a két tengely nem egyformán van berakva. Az egyik lapát olyan közel van
az üst aljához, hogy a tészta nem tud bemenni alá, és ezért nem növi körbe a
kenyér
a lapátot, míg a másiknál nagyobb a rés. Ez minden üst cserénél változik.
Üdv:
Paska Tibor
|
>>tovAAbb csAskkenne a kASmia AlraszAAma, ami hosszAs
>>tAAvon sem orszAAgunknak, sem pedig a szakmAAnak
>>nem tenne jAlt.
Nagyon regen jartam altalanos iskolaba, de kar:-)))
udv
vica
|
> Ha mar minden reszlet ennyire erdekel, akkor a nizzai repulok a
> nyugati terminal frissen renovalt 2es halljabol indulnak, es ha
> veletlenul arra jarok harom het mulva, fenykepezek neked reszleteket
> :)
Igazán kedves Tőled. Én tulajdonképpen remekül elvagyok a részletek
nélkül, mert nem ismeretük általában nem akadályozza a dolgokat -- de
ha ismerem őket, akkor olyan szinten szerepeltethetek konkrétumokat,
amilyen szinten egyébként nem tudok. Legalábbis ebben a fajta konkrét
esetben.
Láng Attila D., író, APL, FP VT, http://lattilad.org
|