+ - re: tejszinhab VÁLASZ Feladó: bzit_uh.liameerf
>> Felado :
>>Amikor sikerül nem tudjuk, hogy miért sikerült, és amikor nem, nem tudjuk,
>>miért nem sikerült.
>- homerseklet: +2 - +5 celsius fok (azaz az utolso pillanatig hutoben
kell
>tartani)
Bizony igy van! Ez a legfontosabb. Volt ido, mikor meg nem messzirol
hozhattunk friss, tehenlatta tejet. Leszedtuk a tejfolt, tejszint.
Aztan a gyerekek vajat akartak kopulni, es a hutobol kivett tejszint
toltottek a razouvegbe. Fantasztikusan szep tejszinhab lett belole.
:-)
Meg is tanultak, hogy hideg tejszinbol csak habot nyernek.
>Ez itt a reklam helye: a Plus boltokban lehet kapni ALPA markanevu 2 dl-es
>tetrapack dobozos tejszint.
Koszonom, Zita! Mar lattam, de nem kiserleteztem. :-)
Az alabbi sutinek nincs semmi kapcsolata a tejszinhabbal, de most
kaptam meg a noveremtol. Nagyon izlett mindenkinek - meg en nem
sutottem, csak ettem. Ha nem hagyott ki belole valami fontosat, akkor
tuti, hogy aki a sutemenyt szereti, kedvelni fogja. :-)
Citromos linzer szelet
1 kg liszt, 3 teaskanal sutopor, 16 dk zsir/vaj, 20 dk porcukor, 3
tojas sargaja, 1 citrom heja, es leve, tejfol, amennyi a konnyu
gyurashoz szukseges, ketfele lekvar a lapok kenesehez.
A lisztbe keverj el 3 teaskanal sutoport. A ket tenyered kozott
dorgold el a zsiradekkal, add hozza a 20 dkg cukrot, kozepebe tedd a 3
tojas sargajat, es annyi tejfollel gyurd ossze, hogy konnyen gyurhato
teszta legyen.
Vagd 4 egyforma reszre. A tepsinek megfelelo meretre nyujtsd ki
egyenkent. Teritsd a tepsibe, kend meg lekvarral, tedd ra a masik
lapot, szurkald meg surun villaval, es susd szep vilagosra. A 3. es 4
lapot hasonlokeppen susd meg, de ha lehet, egy masik lekvarral kend
meg.
Krem:
25 dk vaj vagy margarin, 12 dk porcukor, 1 vanilias puding, 4 dl tej,
citromle, es egy mokkaskanal citromsav.
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverd habosra. Az utasitas
szerint fozd meg a pudingot es ha kihult kanalankent alaposan keverd
el a vajas/margarinos/ cukorral, es 1 citrom levevel. Ha nem eleg
savanyu az izlesednek, keves citromsavat oldj fel egy kanal vizben, es
add hozza.
Az egyik kisult, es kihult, lekvaros dupla lap tetejet kend meg a
kremmel, tedd ra a másik dupla lapot. Ovatosan nyomd kisse ossze, es a
tetejet szord meg porcukorral. Kis kockakra vagva kinald.
Anyok@
|