Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX AGYKONTROLL 2868
Copyright (C) HIX
2006-10-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Egeszseges taplalkozasrol (mind)  87 sor     (cikkei)

+ - Egeszseges taplalkozasrol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kesdves Listatagok!

Az egészséges táplálkozásról sokfélét lehet manapság hallani.
Bonyolultnál bonyolultabb dolgokat a különféle ásványianyag és 
vitaminbevitelről. Az ilyen olyan módon elkészített ételekről.
Mindig az egyszerűség szabályát kell követni. Az ember a legmagasabb 
szinten álló gyümölcsevő. Ha megnézzük a különböző állatfajok 
fejlődését lehet látni, hogy minden alsófokú teremtmény a hús evéstől 
(ragadozás) a gyümölcsevés felé halad. Ezekről a megfelelő 
bizonyítékokat a British Múzeumban (Bombay) különféle ős leletek 
formályában meg lehet találni. Olyan vidéken pl. a medvék ahol 
megfelelő mennyiségű gyümölcsöt találnak húst egyáltalán nem 
fogysztanak annak elleneére, hogy ragadozáshoz miden fegyverük 
(karmok, fogak) a rendelkezésükre áll. Évezredek múltán addig fog 
tökéletesedni, hogy el fog jutni a tisztán gyümölcs/növény evők 
szintjére.
Ameddig az oroszlánokat és tigriseket csak tejen nevelik szinte házi 
kedvencként viselkednek, viszont a nyers hús és a vér ízére a szemük 
is pillanatok alatt megváltozik vaddá válik ahogy olvasható a vadász 
történetekben. Ugyanúgy az emberek természete is sokat javul minden 
téren a hús elhagyásával.
Az ember a fejlődése során ott hibázott, hogy igénybe kezdte venni a 
tűz különböző formáját. Először csak a húsokhoz majd szinte minden 
egyéb termékhez is.
"Amíg az ember a gyümölcstermő fák gyümölcseit és a maghozó füvek 
magvait fogyasztja örök élete van és a nők fájdalom nélkül szülnek. 
Mózes".
A jól kivitelezett böjt kúrák (a kés nélküli műtét) nem véletlenül hoznak 
bámulatos gyógyulásokat. Az emberi szervezet rendelkezik midazzal 
ami a tökéletes egészséghez szükséges. A szervezetbe bevitt 
különféle vitamin és ásványianyag tabletákban található 
alkotórészeket a szervezet nem tudja hasznosítani, mert azok nem élő 
enzimek így nem tunak kacsolódni a sejtekhez. Egyedül a kenyér bírja 
a hő káros hatását megoldani úgy, hogy kérget fog és nem engedi be a 
magas hőt. És minden főtt ételben lévő ásványok is szervetlenné 
válnak. Olyanná mint az ásványvizekben található ásványok. Csak 
keringenek a szervezetben majd lerakódnak.
Ha bárki azt hiszi, hogy az azokban található anyagokat a szervezete 
tudja hasznosítani akkor akár rághat vasszöget is, vagy kalcium hiány 
esetén pl pezsgőtablettát. Jó lehet mondani, hogy itt lép be az 
agykontroll és a hit szerepe. Viszont az is igaz, hogy hitünk alapját 
csak tudáskincsünk képezheti. 
A főtt ételekkel etetett természetben élő állatok is rövid időn belül 
elpusztulnak, amíg a nyersen tartottak teljesen jól vannak.
Amíg a szeervezet immunrendszere elég erős addig tökéletesen 
ellenáll minden betegségnek fertőzésnek.
A háziasszonyok mennyiidőt megspórolnának, ha nem kellene naponta 
rengeteg időt eltölteni főzéssel sütéssel, majd az azt követő 
mosogatással.
Ha a hosszú és tökéletes egészségben és munkaképességben élőket 
megnézzük láthatjuk, hogy mind vegetárius volt és csak nyers ételt 
ettek. Pl. a XVII században élő Parr Tamást aki az ösztöneit követve 
mértékletes nyerstáplálkozást folytatva 152 évesen az angol királyi 
udvarba került és élete végéig nyugdíjat kapott és az ott elkészített 
ételeket kezdte el enni. A király orvosa megjegyezte: "Mit! Ön naponta 
kétszeri tej és szárazkenyérel táplálkozás mellett 152 évet érhetett 
meg, mi lehetne még Önből ha erőt adó tápanyagokat vehetne 
magához". Nos a tudatlan Parr Tamás belement a változtatásba és a 
hatalmas és erős ember hat hónap alatt a halál martalékává lett.
Több természeti népnél gyakori a magas életkort megért emberek 
száma.
A bogotai Don Miguel Solis kiről Dr. Hernandez a Lancet folyóirat 1878 
szept. 7-iki számában értekezik, magas életkorát saját bevallása 
szerint tudatosan folytatott mértékletes életmódjának köszöni.. 
Száznyolcvan éves korában mit sem rokkant termetével szőlős kertjét 
ő maga művelte. Minden hónap 1-én és 15-én böjtnapot tartott. 
Ilyenkor csak vizet ivott. A faluban 4 kilencven éven felüli ember 
bizonyította, hogy ők már gyerekkorukban ilyennek ismerték.

A másik fontos dolog a táplálkozásban a mennyiség. Könnyen 
kipróbálhatja valaki, hogy amíg néhány napig csak gyümölcsöt eszik 
nem eheti túl magát, mert az élő táplálék tud jelezni a szervezetnek, 
hogy elég. Amíg a főtteknél ez nem tapasztalható. Bármilyen lassan, 
nyugodtan és jól megrágva étkezik valaki.
Az állatvilágban a növényevők szintén túleszik magukat, de mivel az 
életműködésüknek megfelelő tápanyagokat veszik magukhoz így is 
kifejlődésüknek 6-8 szorosát érik el életkorukban. Ha az embert nézzük 
néha 22-25 évig is fejlődünk. Ennek a 6-8 szorosa a duplája a mainak.
Hátha még figyelembe vesszük, hogy az ember minőségileg azért nem 
egyezik meg az állatokkal (ezt az agykontrollosak jól tudják), 
évszázadokig tanulhatnánk itt a Földön.

Erről a témáról még rengeteget tudnák írni, de talán a lényeget sikerült 
magragadnom.

Szeretettel
Berkó Balázs

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS