Sziasztok!
Itt ugyan nem szokas tv musorokat ajanlani, de gondoltam, hatha valakit
megis erdekel: szerdan 20.55-kor az RTL Klub-on, a Frei dosszieban szo lesz
a gentechnologia alkalmazasarol az elelmiszeriparban. Kivancsi vagyok,
mennyire lesz szenzaciohajhasz a riport, ill. mennyi lenyegbevago
informaciot ad.
Azert remelem, nem veszi el az etvagyunkat :-)
Ciao
Zita
|
Kedves Peter!
Orulok, hogy ismet megtisztelsz bennunket profi tanacsaiddal, mar azt
hittem, elvagtad az ujjadat a porcelan keseddel, azert nem irsz :-))
Ha mar igy szoba hoztuk a wok-os eteleket: en is ettem az egyik
bevasarlokozpontban Thai etelt, nekem is izlett. (Tenyleg "sarkanylangon"
sutnek :-) - kb. olyan, mintha otthon kivenned a gazrozsat es a 3-4 cm
atmeroju csovon omlene a gaz. Otthoni hasznalatra kicsit tuzveszelyesnek
tartom. )
_Csak_ wokban erheto el ugyanaz az izhatas szerinted? En a tesztas
fuszeres csirket probaltam, finom volt. Azt sejtem, hogy a fo jellegzetes
izt a szojaszosz es a fuszerek adjak (gondolom curry) es meg valami feher
port is raktak bele (ez esetleg msg lenne?? ). A hus viszont imho elore el
volt keszitve, csak a zoldsegeket "ijesztette meg" a wok-ban. Van valami
specialis thai fuszer??
>egyszeru csemegekukorica
>nagysagranddel finomabb a szokasos modon keszitettnel
A kukoricat en mikroban csinalom, a "bajuszt" kitepem, de a zold leveleket
rajta hagyom. 600 w-on kb. 2 perc/cso. Nagyon finomra parolodik,
hihetetlen, mennyire jobb az ize, mint a vizben fotte.
Ciao
Zita
|