Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHONKA 107
Copyright (C) HIX
1994-03-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Mogyoros Csirke (mind)  39 sor     (cikkei)
2 Gyerekek (fwd) (mind)  24 sor     (cikkei)

+ - Mogyoros Csirke (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Olvasgattam a HIXet a gopheren es megakadt a szemem egy kerdesen, hogy
valakinek mogyoros csirke recept kell.
 Nos en mar lassan egeszen leszokok a rendes fozesrol (itten elegge tiltjak)
de tudok egyet:
 Szoval fogja az ember a csirkemellet es olyan egy-ket cm oldalhosszusagu
kis kockakra vagja (bore nelkul). Aztan meg kell szorni durvara tort borssal.
(Lehet hozza feherborsot hasznalni, de az igazi az amit otthon 'szecsuani
bors' neven emlegettek es olyan kis negyfele nyilo termeskekbol all. (Azt
hiszem nem rokona a borsnak csak az ize hasonlo.) Aztan bekenni egy-ket
kanalka etolajjal es pihenni hagyni.
 Az ember osszevagja a zoldhagymat, paradicsompaprikat, gyombert amig a
csirke pihen. (Friss gyomber lenne az igazi de jo a szaritott is.)
 Azutan a csirket forro edenyben (lehetoleg original kinai wokban) de
mindenkeppen olyan edenyben amit nagyon forrora meg lehet melegiteni (mint
egy bogracs vagy zomanctalan vasserpenyo) egy kanal olajon kb. ket percig
gyors kevergetes kozben (lehetoleg palcikaval) megpiritjuk.
(Ha igazan jo edenyunk van akkor ugy megpirul, hogy nem vesziti el a nedvet,
ha nyersnek tunik pirithatjuk tovabb is bar akkor mar nem az igazi de sajnos
az edenytol meg a tuzhelytol is nagyon sok fugg.)
 Azutan jon a martas: Az elobb feldarabolt anyagokat (eloszor a hagymat
azutan a gyombert es a paprikat adva bele) elkezdjuk hasonlo edenyben
piritani mint az iment a csirket piritottuk. (A csirke addig meleg helyen
pihen.) Amikor mar kezd illata lenni teszunk bele szojaszoszt, feherbort (egy
kanalkaval) sot vagy delikatot (szokas izfokozas celjabol ilyesmiket
hasznalni a Na-glutamat tartalma miatt) es a foldimogyorot. Meg izles szerint
(de legalbb egy kaveskanalnyi) cukrot.
 Feher fottrizst kell hozza enni ami ugy keszul, hogy a megmosott rizst fel
kell tenni foni (fel kilo rizshez eloszor fel liter vizet adunk) es keveres
nelkul kell megfozni. Igzabol csak egy percig szabad forralni aztan meg
10-15 percig lassu tuzon melengetni majd meg 10-15 percig allni hagyni
(termeszetesen vegig lefedve kell lennie). A rizsfozeshez jo vastagfalu
edenyt hasznalni. Kevesbe szakertok fozhetik a rizst kulon rizsfozo
szerkezettel is, de en jobban szeretem azt amihez en 'szakertek'.

Zsoter Andras (Hong Kongbol)

P.S.: A recept meg otthonrol valo, itten sajnos (vagy szerencsere) mas dolgom
is van mint fozni.
Termeszetesen mint szinte barmibe, ebbe is lehet tenni fokhagymat is. ;-)
+ - Gyerekek (fwd) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

---------- Forwarded message ----------
Date: Tue, 1 Mar 1994 10:47:15 -0500 (EST)
From: Gyorgy Fejer 
To: 
Cc: Gyorgy Fejer 
Subject: Gyerekek

Szia Tunde es mindenki!
(Itt Ildiko,Ny)
Nekunk szerencsenk volt a biztositasokkal,mert Gyuri palyazataban az evi
23000$ fizetes mellett bennfoglaltatott a csalad teljes koru
biztositasa.Csak a fogorvos hianyzott,ami egy gyokertomes kapcsan 500$-ba
kerult,es tomesenkent 45-120$-ba.Muszaj volt elmennem a szules utan!
Mindenesetre magyarorszagi latogatasaim kapcsan ellatogattam a regi
fogorvosomhoz.
Engem is
erdekelnek-Palmahoz csatlakozva-a tobbgyerekesek elmenyei,hamarosan en is
ebbe a kategoriaba kerulok.A ket ev 3 honapos fiam nagyon szereti a
bebiket,de amellett kifejezett hajlama van arra is,hogy engem kisajatitson
maganak.Szoval biztos lesznek konfliktusok.
Nagyon erdekesek a receptek,kenytelen vagyok megcsinalni a legtobbet,mert
terheskent mar olvasvan megkivanom oket.Milyen lehet az a konigsbergi
husgomboc?
Udv,Ildiko

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS