> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: mindenfe'le ( 45 sor )
> Idopont: Wed Sep 29 07:03:26 EDT 1999 KONYHA #323
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok!
>
>
> Kedves Csavajda Laci! Kosz a sok jo receptet, nyilvan nem csak
> ollozod oket :)))
> Szeretnem megkerdezni toled, hogyan kell erteni azt, hogy "pattogjon
> a nokeddli"? Tapasztalatom szerint a buzadara megszivja magat
> vizzel es tobbszorose lesz, de nem tudom mikor szokott pattogni?
> Nem pihenteted?
Szasztok Konyhasok es szia Kedves Jeszy !
A nokitesztat en nem szoktam pihentetni, es a daras keverek
egyaltalan nem szivja meg magat, nem is dagad meg.
Probald csak ki. Hidd el, hogy fincsi ! :)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
Hello Mindenki, es Szia Cserep Gabor!
>Felado : [International]
>Temakor: Korhelyleves es palacsintateszta ( 13 sor )
>leven ket recept keresem lenne, s orulnek, ha az itthoni email cimemre
>tudnatok irni. A cimbol lathatoan az egyik a korhelyleves lenne, a
>masik pedig egy jo palacsintateszta recept.
>
Gondolom a palacsintatesztad, azert nem lesz eleg vekony, mert esetleg annak
a lisztnek a minosege nem olyan, mint az itthoni. A palacsintat ugyanis
finomlisztbol kell kesziteni ( BL-55) .
8-10 db palacsintahoz 20 dkg finomlisztet hasznalok, 2 tojast, 4 dl
szodavizet (mindenkeppen szendioxiddal dusitott vizet!), 2 ek. olajat es egy
csipet sot. Tapasztalataim szerint tobb recept is van amelyik leirja, hogy
kulonbseget tesz edes es sos palacsinta kozott, de nem erdemes cukrot tenni
a nyers tesztaba, mert garantaltan odaeg. Ugyanezt tapasztalatam azzal is,
hogy tejjel irjak le a teszta keszitest, ez is a konnyu leegeshez vezet.
Viszont a szodaviz, vagy szensavas asvanyviz konnyuve teszi a tesztat,
izesiteni, pedig ugyis a toltelekkel szokta az ember. Javaslom probald meg.
(Van rengeteg toltelek otletem edesre is sosra is, ha kered kuldok
maganban.)
Meg egy praktikus tancs, nem tudom milyen palacsintasutot hasznalsz, de a
klasszikus vasbol keszult sutot, ha megis lee'g benne a teszta konnyen ki
lehet tisztitani kozonseges soval. Beleszorod a sot es egy dorzsi szivaccsal
kitorlod, teljesen tiszta lesz, nem kell vizzel tisztitani, vagy kessel
vakargatni. Egyebkent is a vas palacsinta sutot nem szabad kimosni, csak
szarazon kitorolgetni, nagyanyaink szerint!
Korhelyleves
30 dkg savanyukaposzta, 20 dkg fustolt tarja, so, 1 keshegynyi torott bors,
2 csipet csombor, 3 dkg zsiradek (ennek megfelelo olaj) 1,5 ek. liszt, 1 fej
voroshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. fuszerpaprika, 15 dkg fustolt
kolbasz, 2 dl tejfol.
1) A kisse osszevagott kaposztat a fustolt hussal egyutt keves vizben
felteszem foni, soval, borssal, csomborral izesitem. Lassan forralom, es
amikor a hus megpuhult, kiveszem a lebol.
2) Amig a hus fo, a zsirban lisztet piritok, hozzaadom a finomra vagott
voroshagymat, a fokhagymat, a fuszerpaprikat, es berantom vele a levest.
3) A kockakra vagott hust es a karikakra vagott kolbaszt beleteszem a
levesbe. Tejfolt teszek hozza, es talalas elott meg egyszer felforralom.
Jo etvagyat hozza. Udv: Jeszenszky Zsoka
|