Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 18
Copyright (C) HIX
1998-11-04
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 mikrorecept (mind)  6 sor     (cikkei)
2 Avokado (mind)  10 sor     (cikkei)
3 turo,es tufu (mind)  37 sor     (cikkei)
4 Re: tofu (mind)  29 sor     (cikkei)
5 gorombasag (mind)  85 sor     (cikkei)

+ - mikrorecept (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Valaki emlitette, hogy sokan a mikrot csak melegitesre hasznaljak. Ime egy
speci _recept_ mikrohoz :
Tuzallo Jenai talba helyezem a jol megmosott burgonyat lefedve. 500W-on 30
percig forgatom. Vitamintartalmat megorizve eheto etelt ad.
A sracaim nagyon szeretik. En is. Sok salataval szoktam enni.
Ivan
+ - Avokado (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

6 honapos es 2 eves gyermekeim reszere szeretnek valami finomat kesziteni
avokadobol.
Van valakinek ilyen receptje?
Allitolag nagyon finom!!

|     Be'res La'szlo'    |  |
|  |     +36-1-267-3332     |   
| Hatvanak Ingatlaniroda |     +36-1-267-2990	  |
+ - turo,es tufu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

sziassztok
1.
megtudnatok mondani hogy csinaljak hazi korulmenyek kozott turot, tejbol.
2.
Nincs senkinek tofus receptje?!
Bela
a recept
2-3db szaritott(tongu v shiitake)gomba,   20 dkg tufu,    5-6 evokanal szojaszo
sz,
1db nagy csirkemell v barmi mas,    egy nagy pore hagyma(30-50 dkg.),
1-2 gerezd fokhagyma,       liszt,         3-4 evokanal olaj,       3 evokanal 
cherry v szaraz ital,
etelkemenyito,       so,feherbors, es amit akarsz.
az a jo ha van wok serpenyod.
az aktiv fozes kb. 10 perc
pore hagymat zoldjenek egyreszevel kb. 1 cm-es karikara vagd,  fokhagymat VAGD 
finomra.
a gombat kb. 3 orat aztasd vizben,majd szeleteld fel a kemeny szarat vagd ki
tofut vagd kockara es szinten 3 orat pacold a szosszal(en befotesüvegben csinal
om ) es gyakran keverd v forgasd meg, majd tofut
kicsit csorgasd le,es forgasd meg lisztben(itt is befotesuveget hasznalok) es s
usd ki olajban hogy aranysarga-barna legyen .
 a hust csontnelkul vagd csikra v kockara,majd a tofu utan piritsd meg mig szur
ke nem lesz, majd csorgasd le de a szaftjat ha
akkarod fogd fel mert kesobb jo lesz. a fokhagymat,gombat,a porehagymat piritsd
 ugy 2 percig aztan onsd fel a gomba aztato levével,a
szafttal,a szojaszosszal(amiba a tofu azott),a cherryvel, és fedo alatt kis lan
gon kb. 5 percig parold, ezutan a hust v barmit es a
tofut rakd be a serpenyobe, es forrald fel. hideg vizbe keverd el a kemenyitot 
es add a felforralt szoszhoz. a fuszerezest minel
kesobb csinald.
kesz.
egyebkent gyuri vgyok 47 eves es mondhatni gourmand
 de mostanaba makrobiotikusan eszem.

sziasztok:gyuri
l
+ - Re: tofu (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Egyik kedvenc tofu receptem:

"Tofu Molnarne modra"

Hozzavalok: (4 szemelyre)
4 ek szojaszosz
2 ek citromle
so, bors
40 dkg tofu
5-8 dkg teljes kiorlesu buzaliszt
2-3 ek hidegen sajtolt olivaolaj
2 citrom

Elkeszites:
1. Keverjuk ossze a szojaszoszt a citromlevel, egy keves soval es
borssal.
2. A tofut vagjuk 1-2 cm vastag szeletekre es pacoljuk meg a fenti
szoszban, majd csepegtessuk le.
3. Forgassuk meg a lisztben a tofuszeleteket ugy, hogy mindenutt
vekony lisztbevonatot kapjanak.
4. Az olajban a szeletek mindket oldalat sussuk 2-3 percig.
5. Citromszeletekkel diszitve talaljuk.

Jo etvagyat

Laksmi

Ui: a tofut egyebkent el lehet ugyanugy kesziteni, 
mint a rantott sajtot, az is finom!
+ - gorombasag (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [United States]

>Kovary Peter reakciojara csak annyit, hogy en nem a tettem mast, mint
>kozoltem az ujsag hirt.  Mentse'gemre legyen, hogy teljesen artatlan
>vagyok!   Ne a hir futa'rja't szidjuk; o" nem tehet rola...  :))

Szervusz Martha.

Rovid idon belul harom neheztelo uzenetet kaptam.

1./ Mert "helyreigazitottam" azt, hogy a bambuszrugyet nem csak a
ropogossagaert szeretjuk.

2./ Mert a jominosegu virsli fellelhetosegi helye irant kutakodva a
virslis receptet bekuldo holgy neve helyett, "tokmindegy ki irta"
szavakkal vezettem be az idezetet.

3./ Most a Tied: "nem a tettem mast, mint
>kozoltem az ujsag hirt.  Mentse'gemre legyen, hogy teljesen artatlan
>vagyok!   Ne a hir futa'rja't szidjuk; o" nem tehet rola...  :))"

Nem igazan ertem. Senki nem tamadott [szidott] Teged, mint ahogy a
bambuszrugyes kinai konyv idezojet sem. A beidezett hiradas imho egy
egeszen jo eszkozrol szolt. A holegkevereses sutoket erosen dicsertem.
Csak a hirdetes hurraoptimizmusat tompitottam kisse.

Ket eset lehetseges.

1./ A konyha olvasoi erzekenyebb lelkuletuek az atlagnal. Ez nem lenne
meglepo, nyilvan az izekre, illatokra is erzekenyebbek. Akinek mindegy
mit eszik, az velhetoen nem iratkozik fel ide.

2./ En egy goromba frater vagyok. Ez neha megesik, de itt eszre sem
vettem. Utolag sem. Annal nagyobb a baj.

Kerem, legyetek elnezoek velem szemben! 8-)))))))

Bekepipakent: [hatha valaki nem ismeri]

Anyu sajtos sultje:

Lehet kesziteni pulykamellbol, csirke mellbol/combbol, de legjobb jo
minosegu serteshusbol, slusszbol, diobol, jobb tarjabol. Slusszal
gyakran becsapjak az embert, mert a szomszedos reszeket is "annak
tekintik". Slussz, dio, tarja, mindharom kifejezetten voros hus. Es
termeszettol adodoan nagyon puhak, rantotthusnak is kitunok.

Husszeleteket nem vekonyra klopfolni, es keves zsirban igen magas
hofokon mindket oldalat "megkapatni". Nem kell puhara sutni, csak a
nedvek kiaramlasat kell megakadalyozni a feluleti porusok
"bepiritasaval". Tiz, tizenot masodperc oldalankent.

Hagymat dinsztelni. Normalis tepsihez ket fejet.

Egy megfelelo sutotepsit margarinnal _boven_ kikenni, a husszeleteket
szepen minel hezagmentesebben egy sorban belefektetni, tetejukre keves
sot,  keves vegetat es liberalisan dinsztelt hagymat tenni szepen
elosztva. Ezutan tejfollel boven bekenni, es a tetejere reszelt sajtot
szorni gazdagon. [Trappista, Pannonia keverek valt be legjobban. Tobb
Pannoniatol csiposebb lesz annak, aki ugy szereti.]  Alufoliaval lefedve
a hutoben jol eltarthato.

Koretnek legjobb a szokasosnal tobb _liba_zsirral keszitett jol feltart
jominosegu hosszuszemu rizs.
jol feltart = sokaig parolt [de nem megpirult] nagyon puha rizs,
amelynel a rizsszemek felhasadnak hosszaban, emiatt banan alakuak. A
zsiradek kisse osszekoti, nem pereg, de nem all ossze csomokba, nem
ragados. Fontos, hogy a rizs le legyen oblitve, nedvesen kerulhet a
zsirba, es feherre piritas utan forro vizzel legyen felengedve.

Mikor csengetnek a vendegek be kell tenni a sutobe. Szinte ra sem kell
nezni, csak a vege fele, hogy a sajt meg ne egjen. Elso tizenot percben
alufoliaval egyutt, masodikban anelkul sutni. Masnap is jo. Hidegen is
jo. Akkor sikerult, ha a sajt teteje  foltosan kozepes barnara pirult, a
husszeletek kozott [kicsit osszehuzodtak] aranysarga forro margarin
rotyog, es a sajt alatt kasassa szaradt tejfol maradt boven. Ez fontos.
Ha a tejfol kiszarad, nem er az egesz semmit. A husokat a megpirult
teteju sajtnak _teljesen_, vastagon be kell fednie.

Nagyon konnyen, rovid ido alatt elkeszitheto fennseges lakoma. Unnepi
etel.

Na megyek valamit enni, mert nem birok magammal. 8-)

Udv, Peter.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS