1. |
hus sutes (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
2. |
A turo temaban Beanak: (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
3. |
Tojasos teszta ujra (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
4. |
FW: Gyors vacsora (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
5. |
Tiramisu (mind) |
55 sor |
(cikkei) |
6. |
Recept (mind) |
6 sor |
(cikkei) |
|
+ - | hus sutes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
[United States] irta:
>A marhát valóban igen melegen kell rövid ideig sütni, így a nedvesség
>és az ízek bennmaradnak. A disznót én inkább lassú tüzön átsütve szeretem.
Imho es nem csak imho a disznot is jobb eloszor korbepiritani, aztan
lassu tuzon parolni. Persze ez nagy darabokra igaz. Az ecceru
rantotthust, hirtelensultet is sokan ott rontjak el, hogy tul sokaig
sutik. Forro zsiradekban mire a panir megsul, addigra a hus is. Egy
perc.
A rantottcsirket is forron kell kezdeni, es lefedetlenul. Kicsit kesobb
kell levenni a langot es fedot tenni ra, hogy a belseje is
megparolodjon.
>Egyebként a Köváry mester által emlegetett márványos szerkezetü marhához
>magyarországon nekem nem igen volt szerencsém. Az otthoni marhahúsból
>igazi amerikai steak nem nagyon készíthetö.
Azert ritkan ki lehet fogni. Es joban kell lenni a hentessel.
>Vigasztalásul az otthoni disznóhús lényegesen jobb tud lenni mint
>az átlag amerikai disznó.
Probalkozzal vaddisznohussal! Az egyebkent is jobb. Es nem lehet nagy
minosegkulonbseg a magyar es az amerikai kozott. A "tenyesztesi
technologia" azonos. 8-)
"Bela" > irta:
>Mint irtam, ideztem(!) egy olyan konyv szerzojetol, aki kozel 20 evet
>elt Kinaban.
Csak nem vetted szemelyed elleni tamadasnak?
Direkt ugy irtam, hogy Te idezted a konyv alapjan! Nezz utana!
A konyvet cikiztem! Nem Teged.
Nekem is megvan. Borzalmas.
Aztatott kaposzta bambuszrugy helyett. Brrrrr.
Udv Peter.
|
+ - | A turo temaban Beanak: (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
"Hagyd szobahon allni mig az egesz meg nem alszik. Tedd fel pici
langra es addig melegitsd (nem kell forralni) mig a turo ki nem
csapodik.Ekkor szurd le suru szitan,"
Nagyon fontos, hogy csak lassan melegitsd, es nem szabad rogton leszu"rni!
Akkor all ossze a turo, es igy, ha allni hagyod addig, amig kihul, akkor
sokkal
tobb lesz belole.
Brigi
ui. Apa egyszer jol felfozte az aludtejet, es nem maradt belole semmi :)))
|
+ - | Tojasos teszta ujra (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hello!
Ugy nezem, ennek a gyorsan elkeszitheto etelnek tegnap valamiert
lemaradt a vege. Itt van a teljes recept:
A tojasos krumplirol jutott eszembe az en egyik kedvencem, a tojasos
teszta. Nagyon egyszeruen el lehet ezt is kesziteni. Meg kell fozni a
tesztat, en szarvacskat szoktam hasznalni, mert azon jol megtapad a
tojas. Amig fo, egy kis darab szalonnat felkockazunk es porcre
sutjuk. A porcot en ki szoktam venni, es megeszem turos kenyerrel, de
benne is hagyhatjuk. Ha megfott a teszta, beleforgatjuk a zsirba,
rautunk par tojast, megsozzuk, es kevergetve addig sutjuk, amig a
tojas megkocsonyasodik. Fejes salataval a legjobb.
Ha spagettivel csinaljuk es megszorjuk reszelt sajttal, akkor a neve:
spagetti szegenyasszony modra.
Norbi
|
+ - | FW: Gyors vacsora (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok konyhamuveszek!!
Eloszor is koszi mindenkinek aki elkuldte az elozo szamokat, a
faradozast.
Recept a gyors vacsora temakorbol:
Vegy par virslit vagd fel kis hurkakba, a veguket cakozd be, es susd ki
oket. (Ha nincs virsli, akkor megteszi a szafalade is) Tedd bele egy
kiolajozott sutesallo talba, uss ra par tojast (a tojasokat nem kell
elotte felverni!), es told be a sutobe. Mig egy kicsit megkemenyedik a
tojast, keverj ossze egy tejfolt egy kis etelizesitovel, soval esetleg
borssal, pirospaprikaval - ki mit szeret - es egy kis reszelt sajttal.
Ezt meg kend ra a tojasos virslis egyvelegre. Tedd vissza a sutobe, most
van idod lezuhanyozni, megkeresni a megfelelo sorozatodat a TV - ben,
beszelgetni a szomszeddal ... stb. Ha mar majdnem kesz (azaz a tojasok
elertek a kello kemenyseget), szord meg meg egy kis reszelt sajttal, de
utanna mar ne piritsd meg nagyon. Ezzel kesz is a nagy mu. Lehet
teriteni ...
Ancsa
|
+ - | Tiramisu (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Eppen ma csinaltam Tiramisu-t es nagyon jol sikerult. Ez ugyanis egy olyan
etel, amit meg en sem tudok elrontani. Nem kell sutni, nem kell fozni
(kiveve a kavet) es kb. 20 perc alatt kenyelmesen el lehet kesziteni.
Kell hozza:
40 dkg Malcarpone sajt (ezt valaki mar megirta, hogy Morszagon hogy hivjak)
20-24 Baba piskota (ha jol emlekszem magyar nevere. Az US-be Lady Fingers)
2 deci eros feketekave
5 evokanal Marsala bor ( Ez egy mandula bor, Amaretto-val is lehet
potolni.)
3 tojas
5 dkg porcukor
3 dkg keseru kakao vagy reszelt csokolade.
A kavet, miutan lehult osszekeverjuk 3 evokanal Marsala borral. Ebbe
megmartogatjuk a piskotakat es egy mely (cca 3 cm) tal aljara rakjuk. A tal
nagysaga kb. akkora legyen, hogy a 24 drb. piskota egy szinten elferjen
benne.
A harom tojas sargajat a cukorral addig keverjuk mig megfeheredik es ezutan
hozza keverjuk a megmaradtt 2 kanal Marsala-t
A tojasfeherjekbol kemeny habot verunk (egy egesz kis so es egy csopp viz
jot tesz neki). Ezt ovatosan behajtogatjuk az elozo keverekbe. (Itt lehet
egyedul elrontani a tesztat. En eloszor a habverovel kevertem ossze a ket
masszat, amitol a tojashab teljesen osszeesett es vizenyosse valt). Az
osszekevert ket masszat raontjuk a piskotakra es a talat jegszekrenybe
tesszuk 10-12 orara. Azert meg itt is el lehet rontani, ha a talat nem
fedjuk le es a jegszekrenyben kulonbozo zoldsegek es hagymas, fokhagymas
etelek illatoznak.
Talalas elott meghintjuk a tetejet kakaoval vagy csokoladeval.
Eddig meg minden vendegemnek izlett es rendszerint nem maradtt belole semmi
nekem masnapra. Ami nem nagy baj, mert nem all el jol.
Most nekem volna par kerdesem:
1. Miert esik ossze nekem a piskota teszta majdnem minden alkalommal mikor
sutom?
Probaltam a sutobe hagyni miutan leoltottam a sutot, hogy lassan
huljon le. Vigyaztam arra, hogy
at legyen jol sutve, de meg igy is a szepen felemelkedett teszta
kb. 25%-al csokkent.
2. A kirantott husoknal a panirozas (?) nem olyan ropogos mint a becsi vagy
pesti vendeglokben. Vigyaztam
arra, hogy forro oljba sussem, a panirozas utan egy orara a
jegszekrenyben pihentettem, de soha
sem sikerult igazan ropogosra sutni.
3. Hogy van az, hogy a Konyhaba aktivan resztvevo tagok legalabb ket
harmada ferfi?
Udvozlettel, Edmund
|
+ - | Recept (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves szakacsnok,szakacsok de nem szuksegszeruen ilyen sorrendben
Vendegeimet chocolate mousse sal szeretnem meglepni,volna szives valaki ki
segiteni es elkuldene a receptet.
Vendegeim neveben is elore koszi.Valaszt a cimemre kerem ,mert meg nem vagyok
a "konyha" listan.
Gizi
|
|