Hi Konyhasok!
Minden recept ollozott!
McMacee-nak! Remelem jok lesznek, es izleni fognak!?!
Csemegekukorica leves
Hozzavalok: 30 dkg morzsolt csemege kukorica (mirelit vagy konzerv), 2 dl
kefir,
2 húsleveskocka, 1 evokanal kukoricaliszt, 2 evokanal rozspehely, 1 csokor
petrezselyemzold,
2 dkg margarin, 1 mokkaskanal torott feher bors, 1 teaskanal mez vagy
porcukor,
so.
A meg fagyos kukoricaszemeket a felforrositott margarinon, fedo alatt, sajat
leveben nehany percig parolom, majd felontom 8 dl vizzel. Beleteszem a
húsleveskockakat, beleszorom a torott borsot es a petrezselyemzold finomra
vagott felet. Felforralom.
Kozben a kukoricalisztet simara keverem a kefirrel es fel dl vizzel,
majd a kevereket beleontom a levesbe. Felforralom, beleszorom a rozspelyhet,
es kevergetve 5 percig fozom. Keves soval, cukorral (vagy mezzel) es borssal
utanaizesitem, vegul raszorom a megmaradt petrezselyemzoldet, de mar nem
forralom. A tuzrol lehúzva befedem, es 10 perc múlva talalom. (Ha konzerv
kukoricabol keszul a leves, akkor leszurom a konzerv levet, a kukoricat a
margarinon megfuttatom, es a leveshez ontve annak levet, a tovabbiakban a
mirelit kukoricaval azonos modon keszitem.)
Soros kukoricafank
1 doboz kukoricakonzerv 1 db egesz tojas 2 gerezd fokhagyma 2 púpozott
evokanal kukoricaliszt 1 dl barna sor 1 mokkaskanal orolt gyomber
1 mokkaskanal torott fekete bors 1 teaskanal so 1 mokkaskanal sutopor
keves finomliszt,
A kukoricat leszurjuk. A levet osszekeverjuk a habosra felvert tojassal,
a sorrel es a fuszerekkel. Hozzaadjuk a megtisztitott, szetzúzott fokhagymat,
majd a kukoricalisztet belekeverjuk. 10 percnyi varakozas utan annyi lisztet
adunk bele, hogy a teszta galuska surusegu legyen. Beledolgozzuk a kukorica-
szemeket es a sutoport is. Evokanallal adagolva, 180 fokra felhevitett
olajba s
zaggatjuk, es gyorsan (5-6 perc) megsutjuk. Aprankent, egyszerre csak
keveset sussunk, mert nagyra nonek a fankok. A folosleges olajat
lecsopogtetjuk
es le is itatjuk a fankokrol. Melegen is, hidegen is nagyon jo.
Nagyon egyszeruen es gyorsan elkeszitheto
Rizses kukoricas csirke (4 szemelyre)
1 kozepes meretu csirke, 20 dkg rizs, 25 dkg vegyes leveszoldseg,
25 dkg csemege kukorica (konzerv), 1 csokor petrezselyemzold, 1 fej
voroshagyma,
so, bors, A 24 cm atmeroju labost a parolashoz felmelegitjuk.
A csirket lemossuk, leszaritjuk, kis darabjaira vagjuk. A zoldseget
es a hagymat megtisztitjuk, majd aprora vagjuk. A petrezselyem zoldet
megmossuk, lecsopogtetjuk, es finomra meteljuk. A rizst megmossuk,
lecsopogtetjuk.
A mar megfeleloen felforrositott edenyben egymas utan lepiritjuk a csirke-
darabok mindket oldalat, majd raszorjuk a hagymat es a rizst. Hozzatesszuk a
zoldsegdarabokat, a vagott petrezselyem felet, a kukoricaszemeket a konzerv l
evevel egyutt, es a rizst is beleszorjuk.
3 dl vizzel felontjuk, megsozzuk, megborsozzuk, es osszekeverjuk. Befedjuk,
es a hoforrast a minimumra visszakapcsolva, kb. 30 percig paroljuk az etelt
anelkul, hogy a fedot levennenk a tetejerol. Ezutan villaval ovatosan
atkeverjuk,
raszorjuk a megmaradt petrezselyem zoldet, es meg 10 percig hagyjuk befedve.
Hagymas kukoricapuffancs
30 dkg csemege morzsolt kukorica (mirelit vagy konzerv) 1 nagy fej
voroshagyma 1 db egesz tojas 2 dl tej 15-20 dkg liszt 1 csokor
petrezselyemzold teaskanalnyi porcukor csapott teaskanalnyi so
1 mokkaskanal sutopor
A tojast habosra verjuk. Hozzaadjuk a sutoport, a cukrot, a sot, es a
megmosott, lecsopogtetett, aprora vagott petrezselyemzoldet. Belekeverjuk a
lisztet, es 15 percig hagyjuk allni. A tesztanak majdnem galuskamassza
kemenysegunek kell lennie. A meg fagyos kukoricaszemeket is belekeverjuk,
majd a forro olajba martott teaskanallal 170 fokos olajba beleszaggatjuk
a masszat. Egyszerre csak keveset tegyunk az olajsuto keszulekbe, mert a
sules
folyaman megno a kukoricapuffancs! A 7-8 perc alatt megsult tesztat lecsopog-
tetjuk, es talra tesszuk. (Ha konzervbol keszitjuk, a konzerv levet is
keverjuk
bele, ekkor valamivel tobb lisztre lesz szuksegunk.) Forron, jeghideg
majonezes martassal kinaljuk.
BORSMENTA!
Szardellas gomba
40 dkg apro szemu gomba, 5 dkg vaj, 1 evokanál szardellapaszta, 2 gerezd
fokhagyma, 4 kemeny paradicsom, 1 nagy csokor zoldpetrezselyem, 1 mokkas-
kanalnyi borsmenta, ugyanannyi torott fekete bors, 1 dl tejfol, 1 dl
tejszin
A vajat megmelegitjük, radobjuk a megtisztitott gombat, a finomra vagdalt
zoldpetrezselymet, megborsozzuk, beletesszuk a borsmentat, es fedo alatt
sajat leveben puhara paroljuk. Ha zsirjára sult, hozzakeverjuk a szardella-
pasztat, a megtisztitott, szetzuzott fokhagymat es a lehejazott, karikakra
szeletelt paradicsomot. Egy-ket percig egyutt piritjuk, vegul raontjuk a
tejszint és a tejfolt, majd jol osszeforralva burgonyagomboccal vagy
spagettival kináljuk.
Gabriellanak!
Remelem, hogy ezek a receptek eleg noisek es raadasul alkoholmentes italok!
Grape fruit koktel
4 dl grape fruit-le (juice vagy frissen preselt gyumolcs leve), 1 dl
citromle,
2 evokanal porcukor, 4 dl szensavas tonik uditoital.
A citromleben addig keverem a cukrot, amig felolvad, majd hozzaadom a grape
fruit levet, es ismet osszekeverem. Hosszu poharakba teszek nehany jegkockat,
elosztom bennuk a gyumolcslevet, majd tonikkal feltoltom.
Pilotakoktel
3 dl ananaszle (befottle is lehet), 3 dl frissen kipreselt narancsle,
1 citrom kicsavart leve, 1 mokkaskanal mandulaaroma.
Az ananaszlevet osszeontom a narancs- es a citromlevel, majd belekeverem
a mandulaaromat. A kisebb poharak aljat telerakom jegkockakkal, ezutan
raontom az italt es ezt azonnal kinalom.
Paradicsomkoktel
4 dl paradicsom ivole, fel dl tejszin, 1 evokanal citromle,
1 mokkaskanal Worcestershire martas, 1 mokkaskanal zelleres so.
Az osszes hozzavalot osszekeverem, majd az italt jegkockakra toltom.
Mindegyiket szivoszallal kinalom.
Most ennyi! Besse
|