Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 373
Copyright (C) HIX
1999-11-18
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Ez csak az elso par sornak indult, de ... (mind)  29 sor     (cikkei)
2 Szardella krem, ahogy Nagyapo keszitette (mind)  86 sor     (cikkei)
3 jo a majam es epem is! :)) (mind)  13 sor     (cikkei)
4 Paradicsom csatni es zoldseges taska (mind)  92 sor     (cikkei)
5 10 perces kuglof, fokhagymakrem (mind)  69 sor     (cikkei)
6 Re: *** HIX KONYHA *** #372 (mind)  52 sor     (cikkei)
7 Csak futtaban (mind)  56 sor     (cikkei)

+ - Ez csak az elso par sornak indult, de ... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Peter!
Oh! Milyen oromteli perceket okoztal nekem a korozott leirasaval, ugyanis
imadom. Szamban ereztem jellegzetes izet es eszembe jutott, hogy valaha
a napkoziben ra sem tudtam nezni, ha veletlenul ez volt a soros uzsonna.
Viszont jol emlekszem, hogy a daralt tepertovel kent kenyer volt a kedvencem.  
Ki fogom probalni a leirasod szerinti korozottet, mert mi egy picit maskepp
szoktuk kesziteni, dehat azert gyultunk itt ossze, hogy megismerjuk a 
"maskepp"-et! Kenni en is vastagon szeretem, de felbarna friss, szeletelt  
"svajci" kenyerrrel,(kb.7-8mm vastag). Erre kerul a kb. 2cm vastag
korozott reteg! _Isteni! A csaladban csak en eszem, igy nem is kell 
sporolnom a mennyiseggel.

Zsoka! 
Nagyon boldog nevnapot kivanok sok szeretetel!
Most lattam a naptarban, hogy holnap Zsoka nap lesz. Isten bizi most vettem 
eszre! Ha elobb tudom, akkor az _OSCART ugy idozitem. (Ezt, hogy fogom 
Marthanak es a tobbieknek megmagyarazni?!)
Ez ugy tortent, hogy napok ota az asztali naptaramra (otthoni) van tuzve
egy ruhacsipesszel a "Boros libapecsenye" leirasa, hogy utolag is kuldjek
Marton nappal kapcsolodo valamit.

Konyhasok! 
Barmennyire is ertelmetlennek tunik, hogy most se szo se beszed befejezem, 
de legkozelebb megmagyarazom! 

Mindenkinek jo etvagyat kivan:
                              Misi
+ - Szardella krem, ahogy Nagyapo keszitette (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Mindenekelott koszonom kedves szavaitokat, melyekkel megtiszteltetetek
kedves
 [Hungary]
 [Hungary]
es kedves
 [Hungary]
aki erdeklodsz: 
> Bar a recepted onmagaban teljes, megis megkerdem:
> mi a helyzet a mustarral?

En a korozottbe nem teszek mustart, es a gondolat szamomra teljesen
ujszeru. De, hogy ne vadolj negativ diszkriminacioval, ne sorolj engem a
mustargyulolok szelsoseges elemei koze, ki fogom probalni. Es szerencsemre,
a megigert, Nagyapo fele gyartasi technologia is tartalmaz mustart :-)
> ---------------------------------------------------------
Egy csendes oszi hetvegen Nagyapoekhoz voltunk hivatalosak hideg vacsorara.
Az asztalon, a megszokott sajt-felvagott-kemenytojas stb mellett, agy
erdekes kinezetu krem diszelgett. Eleinte bizalmatlanul me'regettuk, de
Nagyapo iranti tiszteletunknek engedve megkostoltuk. Utana jol letoltuk
Nagyapot, hogy miert csak ennyit csinalt... :-)

Ahogy Nagyapo, az o utanozhatatlan stilusaban elmondta:
Tudod kisfiam, eloszor csak szardiniat akartam enni, vajas kenyerrel. Aztan
hogy mindig lecsuszott a szardinia a vajaskenyerrol, elkezdtem a villaval
ranyomkodni.  Ugy meg egy gusztustalan ragacs lett a halbol. De tudod,
kisfiam, a cserke'szek nem esnek ketsegbe, es osszekevertem a szardiniat a
vajjal. Hat, kisfiam, en negyvennyolc honapot voltam katona, de ilyet ott
sem kellett ennunk. Gondoltam, valamit kell csinalni vele, mert Nagyanyad
megszid, es kevertem bele fott tojas sargajat, hogy megis legyen valami
normalis szine. De akkor meg olyan suru lett, mint a malter. Akartam
keverni bele meg egy kis vajat, hogy kremesebb legyen, de mar nem volt tobb
vaj. De tudod, kisfiam, a koppenhagai dzsemborin is mindig azt mondogattuk,
a cserkesz mindenre talal megoldast, csak ki kell nyitni a szemunket! Es
eszembe jutott, hogy teszek bele mustart, az eleg higas. Es ha mar ugyis
ott jartam, tettem bele ezt-azt, fuszereket, ilyesmit. De Nagyanyadnak el
ne mondd, hogy igy csinaltam, mert neki azt mondtam, hogy ez a Pajti bacsi
receptje!
Hat igy szuletett ez a krem, melyet azota is nagy eloszeretettel keszitunk,
igaz, mostanra mar kiforrott technologia szerint. Igeretemhez hiven, soha
nem mondtam el Mamikanak, de szerintem sejtette. Es most odafentrol biztos
egy jot nevetnek, hogy unokajuk meg erre is emlekszik :-)

Harom-negy szemelyre egy doboz olajos halat (es csakis olajos halat, a
paradicsomos, meg a sos leben, meg ilyesmi nem jo!) szamitsunk, mely lehet
fustolt is (Sproti), de az persze egy kicsit nehezebb kajat eredmenyez :-).
En szivesebben keszitem Rama margarinnal, Nagyapo mindig vajjal dolgozott
(biztosan egeszsegesebb a margarin, kisfiam, de en mar oreg vagyok es
megszoktam a vajat), mindkettobol egy 250 grammos csomag kell. Ez az alap,
aztan ezeket mindenki fuszerezi izles szerint, ahogy Nagyapo elmondta :-)
Nem tudnam megmondani, mennyi so kell bele, de egy keves mindenkeppen kell.
(En nagyon sotlanul etkezem.) Nehany kiprobalt tippet persze adok, de ez
egyeni kreativitast igenylo etel:
- A frissen vagott zellerzoldje necsak finom izt ad neki, de szepen disziti
is, ha beleszurjuk a kupac tetejebe, mint egy facskat
- Ha szojagranulatumot adunk bele egy-harom evokanallal, az jol dusitja,
taplalobba teszi, s eszre sem lehet venni. Csak akkor allnia kell legalabb
egy orat.
- Mustar helyett ecetes, reszelt tormat is keverhetunk bele
- En nagyon szeretem a kakukkfuvet, igy ebbe is szoktam morzsolni
- Ha friss zsalyahoz jutunk, ki ne hagyjuk belole!
- Villa helyett gepi habverovel is keverheto a krem, de a vajat a hallal
egy kicsit villazzuk ossze elotte (apukam nem tette, de mar ujrafestettuk a
konyhat :-) )
- Bors helyett szerintem hegyes erospaprikaval finomabb, amit egeszen
aprora kell vagni.
- Egy kis reszelt trappista jol feldobja
Mivel halas etel, isten igazabol bor valo hozza, megpedig feher bor. Talan
a felszaraz a legkellemesebb. Es persze meg az is nagy elonye, hogy reggel
elkesziti az ember, es este, mikor jonnek a vendegek, csak kiveszi a
hutobol, es sikert arat, mint Nagyapom :-)
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Köszönöm a szeletet, amit áldoztál rám az idődből.
Szeretettel: Péter


**********************************************************************
This email and any files transmitted with it are confidential and
intended solely for the use of the individual or entity to whom they
are addressed. If you have received this email in error please notify
the system manager.

This footnote also confirms that this email message has been swept by
MIMEsweeper for the presence of computer viruses.

www.mimesweeper.com
**********************************************************************
+ - jo a majam es epem is! :)) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> >Misi, Te ilyen nyilvanosan udvarolsz Zsokanak?  :)))
> >
> >Martha
> Na, ne legyel irigy!! Nem vezet az semmi jora, epekoveid lesznek!
> :-))))))))

> Szeretettel Jeszenszky Zsoka

En, irigy??  Ha kell, barmikor hajlando vagyok aldasomat adni fejetekre;
remelem, a lakodalomra is kapok meghivot!  ;-)  (csak hogy az epekotol
megkimeljem magam.  :))

Martha
+ - Paradicsom csatni es zoldseges taska (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok! A mostani recept egy kicsit indiai jellegu, mert a csatni
receptjet nem valtoztattam meg, mivel mindenkinek igy izlik. A csatnit
koretkent hasznalhatjuk, s a paradicsom csatni emlekeztet egy kisse a csipos
ketchupra, de termeszetesen egeszen mas. Azt mondjak, hogy akkor jó, ha
olyan eros, hogy nem lehet megenni, de olyan edes, hogy nem lehet otthagyni.
En ovatos vagyok a csilivel, s ezert nem szokott nagyon eros lenni. En
hasznaltam mar pizzahoz is. Ha elkeszitettuk a csatnit, akkor par napig
tarolhatjuk a hutoben is. A mostani recept ollozott, de en is igy csinalom
illetve zarojelben megjegyzem, hogy mit szoktam csinalni..
Hozzavalok :
8 erett paradicsom
4 evokanal viz
(ha puresitet paradicsomot hasznalunk, akkor 1/2 l paradicsom puret
hasznaljunk, s akkor a paradicsom elokeszitese elmarad)
2 teas kanal ghi vagy olaj
2 evokanal fekete mustarmag (probaltam a nalunk gyakori sarga mustarmaggal
is, s nem volt zavaro a kulonbseg)
1 1/2 aprora vagott csili vagy 1 1/2 kiskanal csilipor (lehet csokkenteni,
ha nem akarjuk hogy nagyon eros legyen)
3 db szegfuszeg
2 db baberlevel
1 fahej tekercs vagy 1 kiskanal orolt fahej
1 kiskanal orolt romai komeny
2 kiskanal orolt koriander
2 evokanal frissen reszelt gyomber vagy 2 kiskanal orolt szaritott gyomber
1 kiskanal so
4 evokanal cukor
Elkeszites:
A paradicsomokat forro vizbe martjuk, s megszabaditjuk a hejatol valamint a
csumajat kivagjuk. Egy talban mixerrel a vizzel egyutt puresitjuk s
beletesszuk a sot. Ha ezzel keszen vagyunk, akkor a ghi-t felmelegitjuk, s
amikor forro, akkor a mustarmagot beleszorjuk, s gyorsan lefedjuk, mert
rogton elkezd pattogni. Ha a pattogas alabb hagyott, akkor beletesszuk a
tobbi fuszert, s rovid ideig kevergetjuk, s hozzaontjuk a paradicsom puret.
Lassu tuzon kevergetes mellett besuritjuk (kb 15 perc). A vegen beletesszuk
a cukrot, s azzal is fozzuk meg 5 percig. Ezutan kivesszuk belole a darabos
fuszereket (szegfuszeg, baber, esetleg a fahej). Melegen talaljuk. Mindenhez
hasznalhatjuk, amihez ketchupot hasznalunk.
Ehhez a csatnihoz nagyon finom a zoldseges taska. Az ehhez szukseges tesztat
barmikor elkeszithetjuk, mert a hutoben par napig eltarthato, s mindig csak
annyit hasznalunk el belole, hogy frissen fogyaszthassuk el ezt az etelt.
Termeszetesen hidegen is izletes. A tesztat ugy csinalom, hogy elegge
semleges legyen igy ugyanezt a tesztat hasznalom edes sutemeny keszitesehez
is. A tolteleknek nem csak a most leirt tolteleket szoktam hasznalni, hanem
mas zoldsegbol is lehet kesziteni, illetve fuszerezett hazisajtot is
tehetunk bele.
Hozzavalok:
Tesztahoz
40 dkg liszt (lehet keverten teljesorlesu lisztet, nullas lisztet es grizes
lisztet hasznalni)
1/4 kiskanal so
1 zacsko sutopor
10 dkg ghi vagy szetmorzsolt vaj
1 1/2 dl hideg viz

Toltelekhez
2 db kozepes krumpli megpucolva, aproravagva
1 kicsi karfiol, rozsakra szedve
20 dkg zoldborso
4 evokanal ghi vagy olaj
2 pupozott kiskanal fuszerkeverek
1 dl viz

olaj a suteshez.
Elkeszites:
A tesztat keszitjuk el eloszor. A liszte/ke/t a soval es az elesztovel
szarazon osszekeverjuk, s a utana a ghi-t beleontjuk, s kezzel alaposan
osszekeverjuk. A vizet lassan hozzaontjuk, s alaposan osszegyurjuk (kb. 5
percig), mig sima nem tul puha tesztat kapunk. Nagyon kemeny ne legyen mert
akkor nem tudjuk majd jol feldolgozni. Ezutan betesszuk a hutobe legalabb
egy 1/2 orara pihenni. Kozben elkeszitjuk a tolteleket. A ghi-t
felolvasztjuk, s belekeverjuk a fuszerkevereket. Hozzaadjuk a krumplit, a
karfiolt es a zoldborsot, s rovid ideig alaposan osszekeverjuk majd raontjuk
a vizet. fedo alatt lassu tuzon 20 percig fozzuk, s ha puha, akkor fedo
nelkul fozzuk meg egy kicsit, hogy ne legyen sok le rajta. Ha keszen van
lehutjuk.
A hutobol kivett tesztabol kb. 2 1/2 cm-es gombocokat tepunk, s eloszor a
kezunkben puhara gyurjuk, majd nyujtofaval kb. 12- 15 cm atmeroju kort
nyujtunk belole. A tesztat felbevagjuk, s az egyenes vagas menten egy kicsit
megnedvesitjuk, a kozepetol kifele, s egymasra hajtjuk ugy, hogy az egyenes
resz fedje egymast, s igy egy tolcsert kapunk. Az egymasrahajtott reszt
ujjunkkal osszenyomjuk, hogy ne nyiljon szet a suteskor. A tolcserbe 2/3
reszig toltjuk a tolteleket, s a szelet osszenyomjuk, s osszesodorjuk, hogy
ne nyiljon ki. A sodrast ugy csinaljuk, hogy az egyik vegen ket ujjal
megfogjuk a tesztat, egy picit meghuzzuk, s visszahajtjuk ezt a kis reszt.
Ezutan egy picit odebb fogjuk meg ket ujjal, s azt huzzuk meg, s hajtjuk
vissza. Egy taskanal 5-7 visszahajtast csinalunk. Ebbol a tesztabol kb. 16
kis taskat tudunk kesziteni. Egy labosban ghi-t vagy olajat melegitunk, s
forro olajban mindket oldalan barnara sutjuk. Az olajat lecsepegtetjuk, s
egy talra helyezve szolgaljuk fel. Csatnival nagyon finom kiegeszto etelkent
vagy onmagaban is. Jo etvagyat hozza.
Udv. László
+ - 10 perces kuglof, fokhagymakrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Eloszor is igeretem szerint a 10 perces kuglof, amit tegnapelott videkrol
varatlanul felbukkant ifju baratnom kifejezett keresere sutottem.

Tizperces kuglof (10 perc osszeallitas, 40 perc sutes)
4 tojas, 25 dkg cukor, 1 dl etolaj, 1 dl tej, 20 dkg liszt, 1 ek kakao, 1/2
csomag sutopor
A sutot elomelegitem. A lisztben elkeverem a sutoport, a tojasokat
szetvalasztom. A feherjet kemeny habba verem. A sargajat a cukorral
kikeverem, hozzaadom a tejet, az olajat, es csomomentesen elkeverem
a liszttel, majd vegul ovatosam beleforgatom a tojashabjat. Vajjal kikent,
liszttel kiszort kuglof formaba ontom a massza 2/3 reszet, a maradekhoz
hozzakeverem a kakaot, es a tetejen elosztom. Takarek langon 40 percig
sutom, kb felidoben a tetejet letakarom sutopapirral, hogy a kakaos teszta
teteje ne egjen meg.
Nagyon mutatos sutemeny es (mivel olaj van benne) egyaltalan nem szarad ki.
Csodalatosan friss marad, ha marad. :-))) Vanilia sodoval nagyon finom.
Kezdoknek is nagyon ajanlom, mert mindig sikerul!

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: Korozott es tarsainak! ( 19 sor )
>Szeretnek toletek kapni olyan szakacskonyv tippeket,amikben
>korozott es ahoz hasonlo un. kremek vannak leirva.
Kuldok neked egy nagyon jo izu
Fokhagymakremet:
10 dkg juhturo, 10 dkg kremturo (kremsajt), 10 dkg vaj, 3-4 gerezd osszetort
fokhagyma, 1-1 cs finomra vagott kapor, snidling, petrezselyem.
Habosra kevered a hozzavalokat es hutoszekrenybe teszed, ha tobbet keszitesz
jol lehet tarolni Al foliaba csomagolva melyhutoben.

>Felado :  [International]
>Temakor: Re: Rizotto es a puliszka becsulete ( 98 sor )
Szia Emilia, koszi a gombas rizotto receptjet. Mostanaban nagyon
_rakaptunk_ a barna rizsre, gondolom azzal is nagyon jo lesz.

>Felado :  [Austria]
>Temakor: Turogombocos padlizsan, indiai nugat ( 65 sor )
Szia Laszlo!
>2 l tejbol keszult sajt (elozo szamban levo recept szerint elkeszitve)
Gondolom nincs abbol sem gond, ha kesz turot hasznalok fel, vagy kimondottan
mas tapasztalatod van?
>ezeket a gombocokat sutom ki a ghi-ben. Ez a legnehezebb resze az egesz
>receptnek. A forro ghi-be nem tul sok gombocot teszek, s folyamatosan
Egyben marad a gomboc, nem olvad fel a forro zsirban? Nem esik szet?

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: zabalva fogyni ( 105 sor )
>Heti 4-8 kg-ot fogyni dietaval lehetetlenseg. A maximum kb. heti 3 kg.
>Es ehhez nulldietat kell tartani, azaz vizen es vitamintablettakon kivul
Hello Peter!
Szerintem is elkepzelhetetlen ennyit fogyni egy heten, de 1 honap alatt,
mar sajat szemmel tapasztaltam a kornyezetemben, hogy lehetseges.
Ket tulsulyos kolleganom is volt, akik teljesen kulonbozo modszerrel
1/2 ev alatt 22, illetve 18 kg-ot fogytak.  Mar evek ota nem lattam oket,
nem tudom, hogy most hogyan neznek ki. :-)))

>Felado :  [Hungary]
>Temakor: torok konyha ( 37 sor )
Szia Afonya!
>Egyebkent a torok etelnevek nagyon aranyosak, van pl.
>egy olyan etel, melynek neve magyarul annyit tesz "Ofelsege szerette."
>Vagy ott van az imambayildi, vagyis "az imam elajult."
Tenyleg nagyon aranyosak az elnevezesek, kar, hogy nem tudjuk
mit takarnak. :-(
>Elnezest, hogy receptre nem futotta, de csak egy torok szakacskonyvem
>van, az is nemetul.
Bar, ha nemet izles szerinti torok etelek, akkor lehet, hogy jobb nem
tudni roluk. :-))))
Sziasztok: Jeszenszky Zsoka
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #372 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>=======================================================
>Felado :  [Hungary]
>
>...Zsenge gyermekkent megtanultam, hogy a ferfiui nagyvonalusag csak
hasznal a
>konyhaban, ha az etel megkivanja nem szabad sporolni a tejfollel, vagy
>barmivel, amit bele kell tenni a kajaba, mert szegeny edesanyam persze a
>hatan vitte a haztartast is a munka mellett, persze, hogy ahol lehetett
>kihagyta a szerinte nem olyan fontos alkotoreszeket. Ha az apu keszitette a
>gulyast, egeszen mas ize volt! Ha o keszitette a szekelygulyast, sokkal
>finomabb volt. Akkor elhataroztam, hogy en inkabb ugy fogok fozni mindig,
>mint az apam, inkabb nem csinalok meg valamit, ha nincs ra keret.
Talan innen ered az a mondas - csak nem lincselnek meg a lanyok :) -, hogy
a konyhaban a nok foznek, a ferfiak alkotnak. Merem ezt idezni azert, mert
hetvegeken - a ritka kivetelektol eltekintve - en fozok a csaladnak;
allitolag nem is rosszul :)

Itt ragadnam meg az alkalmat, hogy Zsokanak - es az osszes tobbi jelenlevo
(jelenolvaso?) Erzsebetnek es Zsokanak - sok boldog nevnapot kivanjak!

>Ugy latszik idejekoran emlekeztetsz bennunket a beiglire. Jelzem en nem
>szeretem enni, de lehet, hogy ezert kesziteni sem. :-( 
Mikor hazassagkotesunk utani elso karacsonyon felesegem _eleteben eloszor_
(egyebkent nagyon finom!) beiglit sutott, anyosom ekkent kommentalta:
"Kislanyom, te nagyon szeretheted a ferjedet, ha erre kepes volt ravenni!"
:)))))


Es az ember mindig tanul valamit:

>=======================================================
>Felado :  [Hungary]

>Egesz pontosan velaris "i" az oroszol tudokat a "jeru" hangra emlekeztetheti.
>Ez a hang regen a magyarban is letezett es mely hangrendunek minosult.
Gondolkoztatok mar rajta, hogy
>miert van:
>
>ij - ijak
>kin - kinok
>in - inak
>
>DE:
>
>sin - sinek
>hir - hirek
>szin - szinek
>
Hogy ezen mennyit agyaltunk nejemmel! A Gyorbe-Pecsre illetve a
Pesten-Pecsett kulonbsegekre nem tudod veletlenul a valaszt? :)

Topy
+ - Csak futtaban (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok regen hianyolt fozotundereim!

Sajna csak eppen befordulni tudok most a Konyhaba, de a vilagert el nem
felejtettem volna Zsoka nevnapjat, ami tudom csak 19 - en lesz, de akkor
talan nem tudom megkoszonteni a mostani rengeteg munkam miatt.

Zsoka kedves!

Nagyon - nagyon sok boldog nevnapot a csaladoddal es koztunk is!!!
Az Oscar teljesen jogos, gratulalok hozza es ne szabadkozz, mert Misi
nem akarkinek osztogat ilyesmit.

Az en nevnapi ajandekom egy nagyon finom, bar igazan flancos dessert,
ami emelheti az unnep fenyet./Draga ugyanis, de nagyon kiados foleg a
jo kaja utan es egyebkent meg gyonyoru az osszeallitas./

Kiwisalata:

Minden gyumolcsmennyiseg a letszamtol fugg, ezert csak sorolom.
Kiwi -  hamozva es karikazva
Narancs - gerezdekre szedve es eleg aprora vagva 
Alma - szinten narancsmodon
Banan - karikazva
Feher es piros szoloszemek, aprora vagott mandula es feherbor a "lenek".

A hutoben erjen ossze egy -par oraig idonkenti kevergetes mellett es 
talalaskor tejszinhabot vagy vaniliafagyit adsz hozza.

A piros szekekben is Misinek van igaza szerintem, de majd 
megtesztelem:-)))

Mas:
Az osszes uj lanyt es fiut udvozlom -  a regiektol elnezest, hogy csak 
eppen
olvasni tudlak Benneteket, de most ez van.

Agi! 
Nagyon jok a torok receptek! Hirtelen azt hittem mar megint, hogy Agni
jelentkezett Gorogorszagbol es ugy persze konnyebb "torokul". Bocs, de 
mindig
keverem a cimeiteket ugy latszik. Leyla baba eszik mar torok etelt is, ha 
kap?

Afonya!
A legtobb magyar ismeri ugyan a "torok" orokseget, de jol tetted, hogy 
megis
elmagyaraztad, mert erthetobb az egesz es az is, hogy miert.

Az osszes novemberi nev - es szulinaposnak gratulalok utolag es elore!!!

Minden mulasztasomat bepotolom, amint lesz egy kis plusz idom, igerem.
Ajjajaj, hamarosan mar karacsonyra is kell keszitenunk elore fozheto
eteleket. Szornyu, hogy milyen hamar ujbol itt a karacsony es a 
szilveszter.

Udv: Edit/Svedorszagbol/ ill Ditte

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS