Ez nem esik szet, a tojasnak es prezlinek koszonhetoen. Ja, es forro
zsirban sussetek!
Istvan
Falafel
Hozzavalok:
40 dkg csicseriborso
1 tojas
1 nagy hagyma, szeletelve
2 evokanalnyi petrezselyem, finomra metelve
1 teaskanalnyi orolt koriander vagy komeny
1 teaskanalnyi eros paprika
2 gerezd fokhagyma, osszetorve
1 teaskanalnyi so
prezli
Elkeszites:
A csicseriborsot ejszakara beaztatjuk, majd reggel masfel oraig fozzuk,
hogy puha legyen. Ha nemileg kihult, osszekeverjuk a hagymaval, a
petrezselyemmel, az elhabart tojassal es a fuszerekkel, es fel oraig
allni hagyjuk. Az elegyitest turmixgepben folytatjuk. E kozben annyi
prezlit adunk hozza, hogy a teszta mar ne ragadjon hozza az ember
kezehez. A masszabol kb. 2,5 cm atmeroju golyokat formalunk, majd bo
forro olajban aranybarnara sutjuk.
|