Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1745
Copyright (C) HIX
2004-04-06
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: Re: Falafel (mind)  23 sor     (cikkei)

+ - Re: Re: Falafel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ez nem esik szet, a tojasnak es prezlinek koszonhetoen. Ja, es forro 
zsirban sussetek!
Istvan

Falafel
Hozzavalok:
40 dkg csicseriborso
1 tojas
1 nagy hagyma, szeletelve
2 evokanalnyi petrezselyem, finomra metelve
1 teaskanalnyi orolt koriander vagy komeny
1 teaskanalnyi eros paprika
2 gerezd fokhagyma, osszetorve
1 teaskanalnyi so
prezli
Elkeszites:
A csicseriborsot ejszakara beaztatjuk, majd reggel masfel oraig fozzuk, 
hogy puha legyen. Ha nemileg kihult, osszekeverjuk a hagymaval, a 
petrezselyemmel, az elhabart tojassal es a fuszerekkel, es fel oraig 
allni hagyjuk. Az elegyitest turmixgepben folytatjuk. E kozben annyi 
prezlit adunk hozza, hogy a teszta mar ne ragadjon hozza az ember 
kezehez. A masszabol kb. 2,5 cm atmeroju golyokat formalunk, majd bo 
forro olajban aranybarnara sutjuk.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS