Diós mágnás
45 dkg liszt; 1 csomag sütőpor; 24 dkg zsír; 15 dkg cukor; 2 egész tojás; fél p
ohár tejföl és szükség esetén 2 - 3 evőkanál tej hozzáadásával az egészet össze
gyúrjuk és ezt követően egy tepsi nagyságúra, elnyújtjuk (35x35 cm). Majd az eg
észet bele helyezzük a sütő papírral kibélelt tepsibe, és a tészta tetejét véko
nyan baracklekvárral bekenjük. Ezt követően 30 dkg cukor; 3 egész tojás sárgája
; 3 tojás fehérje; 25 dkg darált dió; 2 csomag vanília cukorból elkészítjük a t
ölteléket. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, bele keverjük a diót
, a vaníliát és a tojássárgáját. A lekvárral megkent tésztára kenjük a töltelék
et és előmelegített, forró sütőben sütjük. Kihűlés után kis szeletekre vágjuk é
s tálaljuk.
Üdvözlettel:
Gabesz
|