Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1937
Copyright (C) HIX
2005-01-16
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re:Curry (mind)  23 sor     (cikkei)

+ - Re:Curry (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zita,

> Ez igy igaz, szinte az osszes keleti (foleg az arab es indiai) konyhaban
> piritjak az illatos fuszereket. De azok - tudomasom szerint - nem porra
> orolt fuszer(keverek)ek, hanem meg darabosan piritjak le. Fogalmam
> sincs,
> mi lenne a finom porra orolt fuszerkeverekbol szaraz piritassal. Lehet,
> hogy kiprobalom. :-) De nem a legjobb serpenyomben.... :-))))

:-)) En se piritom szarazon hanem keves olajon. Darabosan, szarazon neha
mustarmagot vagy gorogszenat piritok es azutan megtorom, mar ha van kedvem
es idom ilyesmivel szorakozni :-)

> Egyebkent nem szoktam szentiraskent kezelni a recepteket. Sot.... :-) A
> curryt altalaban egyutt fozom az etellel, kb. ugy, mint a porkoltnel a
> pirospaprikat. Ha nem eleg karakteresre sikerul az etel, akkor meg a
> vegen teszek bele egy keveset.

Igen, soxor en is igy csinalom. De azt hiszem, mindenkeppen kell egy ideig
egyutt fojon/suljon hogy az izek jol elosztodjanak es kifejlodjenek.

Udv
Emilia, Stuttgart

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS