"HIX KONYHA" > 2002.09.22. 02:30:57-kor írta:
Szia Sanyi!
> >En is gondoltam mar a szaritasra
> >de inkabb egyeb megoldasra lettem volna kivancsi a teli eltevessel
> >kapcsolatban
> Le kell daralni a zellerlevelet (szarastul), es jo sok soval osszekeverni
> (10 dkg zellerdaralekhoz kb. 2-3 dkg so). Majd kis uvegekbe tolteni es jol
> lezarni. Csak felhasznalaskor kell ugyelni arra, hogy ne sozzuk kulon pl. a
> levest, mert ez a zeller mar eleve nagyon sos.
En is soval tartositva teszem el a zellert, de nem daralom le. Csak ket, vagy
harom fele eltorom, szarastol. Igy gusztusosabb is az etelben, es ha valaki nem
szereti megenni, konnyebben ki is veheto. Rakhatsz el magaban zellert, de en v
egyesen rakom paprika es paradicsom karikakkal. Nagyon finom levesizesito, fele
r a vegetaval, de nincs benne a sok E szammal jelolt tartosito. Kb. egyenlo ara
nyban keverek ossze paprikat, paradicsomot, zeller levelet es ot kilo zoldseghe
z egy kilo sot teszek. Ket- harom nap allni hagyom, es naponta tobbszor megkeve
rem, hogy a so teljesen felolvadjon. Ez a mennyisegu le eppen elegendo lesz az
uvegekre. Kis uvegekbe rakom, hasznalatkor a levest csak azutan sozom, ha kell,
-de altalaban nem kell- amikor mar fott egy darabig, mert a so fozes kozben o
ldodik ki egeszen.
Udv
Eva
--
|