Sziasztok, szia Andi!
Itthon is lehet kapni mirelit gozgombocot, ha jol emlekszem, dobozos
csomagolasban van. A nagyobb helyeken (Auchan, Cora stb.) biztos talaltok.
Addig is itt az osztrak gozgomboc, alias Germknödel (=elesztos gomboc)
receptje:
GERMKNÖDEL
----------
Hozzavalok:
1/2 kg liszt
2-3 dkg eleszto
1/8 l tej
2 dkg cukor
1 tojas
fel citrom heja
15 dkg szilvalekvar a toltelekhez
vaj, mak, porcukor
Futassuk fel az elesztot a cukorral elkevert tejben.
Ha felfutott, keverjuk el liszttel (amit elotte jo pl. mikroban
felmelegiteni), a tojassal, es alaposan gyurjuk ossze. Kb. 1 orat
kelesztjuk. Kb. 1 cm vastagra kinyujtjuk a tesztat, es 8 egyenlo reszre
vagjuk. Minden darab kozepere tegyunk egy kis szilvalekvart, majd
formazzunk belole gombocokat. Goz felett, egy szitaban kb. 12 percig
gozoljuk. Egy hustuvel ellenorizhetjuk, hogy nem maradt-e nyers a kozepe.
Tegyuk a kesz gombocokat talra, es ontsuk le egy kis folyekony vajjal, majd
szorjuk meg orolt makkal es porcukorral.
sziasztok,
Zita
|
Udv!
Tudja-e valaki, mit kell tenni annak erdekeben, hogy fozes kozben le ragadjon l
e a teszta a labas aljara? Probalom en kavargatni, olajjal is probalkoztam mar,
de semmi nem segit. Biztos tudja valaki. (A valaszt legyszi maganban - is -)
Koszonettel:
Géza
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 213.163.8.17)
|