Sziasztok!
Ugyan meg csillagaszati aron adjak az epret, de ha tovabb tart ez a hoseg,
iden sajnos meg gyorsabban le fog futni az eperszezon, mint altalaban. :-(
Tuti tippeket :-) kernek toletek, hogyan csinaltok eperdzsemet. En azt a
fajtat szeretem, amiben jo nagy darabok vannak, a "leve" viszont jo suru
(azaz nem csurog le a vajaskenyerrol :-) ). Szerintetek lehet ilyet befozo
cukor, ill. valamilyen zselesito anyag hozzaadasa nelkul csinalni? Aliz
ajanlotta egyszer a zselefixet, talan egy kis mennyisegnel kiprobalom.
Attol tartok, hogy olyan "bolti" allagu lesz tole a lekvar.
Kb. a felet szoktam osszeturmixolni, a masik felet felbe - negyedbe vagom,
es akkor dobom bele, mikor szinte mar elkeszult az 'alaple'. A masik gixer,
ami tavaly tortent, hogy az uvegben az eperdarabok feljottek a tetejere, es
eleg csunyan elszintelenedtek. :-( Az izuk jo, de latvanykent nem tul
gusztusos. Most vettem eszre, hogy meg van par uveggel, tegnap epp
gyumolcsjoghurtot gyartottam belole. :-)
Varom otleteiteket.
sziasztok,
Zita
|
At 08:30 PM 5/11/00 -0500, you wrote:
>Nemreg kaptam valakitol konzerv kokusztejet. Van valami tippetek, mit kezdjek
>vele?
Tejes-gyumolcsos turmix italokba kituno!
Ananasz +tej+kokusztej
Banan+tej+kokusztej
Cukor tetszes szerint, en cukor nelkul szeretem...
Samuka
|