Zoldborsos-gombas halragu
Hozzavalok: 25 dkg halfile, 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott
zoldborso, 50 dkg gomba, egy keves liszt, citromle, so, orolt bors
izles szerint, 1 csomo petrezselyemzold
A megmosott es citrommal becsopogtetett halfileket ujjnyi szeles
csikokra vagjuk, majd lisztbe forgatva egy keves forro olajon
atpiritjuk. Hozzaadjuk a vastagabbra szeletelt gombat, megsozzuk,
megborsozzuk, es belekeverjuk a zoldborsot. Egy keves vizet alaontve
10-15 percig fedo alatt paroljuk. Finomra vagott petrezselyemzolddel
meghintve rizzsel vagy petrezselymes burgonyaval talaljuk.
Kelvagdalt gombasan
Hozzavalok: 50 dkg kelkaposzta, 2 tojas, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt
sajt, mogyoronyi fokhagymakrem, 5 pupozott evokanal zsemlemorzsa, 1
evokanal liszt, so, olaj a suteshez
Enyhen sos vizben puhara fozzuk a kelkaposztat, azutan kessel aprora
vagjuk. Aprora vagdalju, a gombat (barmilyen erdei gomba jo hozza), es
4 evokanal zsemlemorzsaval, a fuszerekkel, liszttel, sajttal,
tojasokkal es a vagdalt kellel osszedolgozzuk. A masszabol 8 lapos
pogacsat formalunk, es zsemlemorzsaba forgatva forro olajban kisutjuk.
Majonezes szendvicskrem
Hozzavalok: 50 dkg /lehetoleg vegyes/ gomba, 1 fej voroshagyma, 15 dkg
vaj, 2 evokanal finomra vagott vegyes zoldfuszer, so, orolt bors, egy
keves citromle, 3 evokanal majonez, nehany szal metelohagyma
Nagyon aprora vagjuk a voroshagymat es a gombat. 5 dkg vajban egyutt
paroljuk a zoldfuszerekkel 10 percig, majd megsozzuk, borsozzuk, es
zsirjara sutjuk. Habosra keverjuk a maradek vajat, hozzaadjuk a gombat
es a citromlevet (izles szerint teheto hozza csipetnyi curry es egy
keves mustar is). Vegul hozzakeverjuk a majonezt. Finomra vagott
metelohagymaval talaljuk.
Cintia
|