Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX OTTHON 2490
Copyright (C) HIX
2004-12-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re: Re: Mezes kremes (mind)  75 sor     (cikkei)

+ - re: Re: Mezes kremes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Add meg a címedet, és küldök egy gyűjteményt magánba, levestől a húson át a
még több sütiig.



Aprósütemény gyerekeknek



Elkészítési idő: 2 óra

Hozzávalók: 20 db elkészítéséhez

1 dl méz, 15 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl,
késhegynyi szalalkáli, 8 dkg vaj, 1 tojásfehérje, 8 dkg dió, reszelt
citromhéj, vegyes gyümölcs dzsem



A mézet keverőedénybe helyezzük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a
lágy vajat, a szalalkálit és a tejfölt. Megszórjuk a reszelt citromhéjjal,
majd fakanállal habosra keverjük. hozzátesszük a lisztet, majd gyúródeszkára
borítjuk, és puha tésztát gyúrunk belőle. Fél centi vastagra nyújtjuk, és
különböző formákat szaggatunk belőle.

Kikent tepsibe helyezzük és bekenjük tojásfehérjével, majd negyedre vágott
dióval díszítjük. A tepsibe egy órát hagyjuk állni. A sütőt 240 C-ra
hevítjük és belerakjuk a tepsit. Amikor a tészta felemelkedett, 180 c-ra
viszavesszük a hőt, és rózsaszínűre sütjük.

Kihűlve kettesével megkenjük a gyümölcs dzsemmel és összeragasztjuk. Ez a
sütemény hosszú ideig tárolható.







Diós mézes



Elkészítési idő: 2 óra 10 perc és 3 óra pihentetés

Hozzávalók: 1 kg elkészítéséhez

70 dkg liszt, 1 dl méz, 28 dkg porcukor, 20 dkg dió, őrölt fahéj, őrölt
szegfűszeg, 10 dkg cukrozott reszelt citromhéj, 1 tasak sütőpor, 4 tojás, 1
tojás a kenéshez,

A glazúrhoz 15 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál kakaópor



A tojásokat keverőtálba öntjük, beleszórjuk a cukrot és a fűszereket, majd a
mézzel együtt habosra keverjük. Hozzátesszük a lisztet, a reszelt, cukrozott
narancshéjat és a sütőport.

Gyúródeszkára borítjuk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és 3
órát pihentetjük.

A masszából dió nagyságú gömböcskéket formálunk és egymástól kis távolságra
kikent tepsibe rakjuk. A sütőt 240°C-ra hevítjük, és a tepsit behelyezzük a
sütőbe. Amikor a tészta felemelkedett a hőt 180°C-ra visszavesszük, és a
tésztát megsütjük.

Még forrón megkenjük felvert tojással, kihűtjük, majd a tojásfehérjéből, a
kakaóporból és a porcukorból készített glazúrral díszítjük.



Jó sütést!

Tamás

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS