Sziasztok!
Sok boldogsagot kivanok, minden E'desanyanak, Anyaknapja alkalmabol,
es fogadjatok nagy szeretettel, a kovetkezo csokot!
Almas csok
Elkeszitesi ido kb. 1 ora, darabonkent 790 joule-t (190 kaloriat) tartalmaz.
Hozzavalok kb. 20 darabhoz:
40 dkg liszt
25 dkg vaj vagy fozomargarin
20 dkg cukor
4 tojas
1,5 kg alma
1/2 zacsko sutopor
1 zacsko vanilias cukor
1 /2 citrom leve
1 /2 teaskanal orolt fahej csipetnyi so
a tepsi kikenesehez zsiradek a szorashoz porcukor
Elkeszites:
A vajat vagy a fozomargarint a cukorral, a vanilias cukorral es a soval
habosra keverjuk. Egyenkent belekeverjuk az egesz tojasokat. A lisztet
atszitaljuk, osszekeverjuk a sutoporral, majd a vajas (vagy margarinos)
krembe keverjuk es simara eldolgozzuk.
Az almakat megmossuk, felbevagjuk, maghazukat kiemeljuk. Meghamozzuk,
majd lehetoleg egyforma, apro darabokra vagjuk. es citromlevel meglocsoljuk,
hogy meg ne barnuljanak. Vegul a gyumolcsdarabokat a tesztaba keverjuk
es orolt fahejjal izesitjuk.
Margarinnal vagy mas zsiradekkal kikenunk egy sutolemezt, es az almas
tesztabol vizbe martott kanallal kisebb halmokat rakunk ra
A tesztat elomelegitett sutoben (villanytuzhelynel 200 fokon, gaz tuzhelynel
3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rozsaszinure sutjuk. Porcukorral meghintve
kinaljuk.
Az almas sutemenyekhez mindig kemeny husu, savanykas fajtakat valasszunk.
A puhabb fajtak - vagy a tulerett darabok - ho hatasara elveszitik allagukat,
igy a sutemeny konnyen folyossa valhat. Sutesre es fozesre is a legjobb a
jonatan.
Virtualis kezcsokom, az E'desanyaknak!
--
Üdv.: Szászika
A kötekedő hentes!
Ami az életben jó, az vagy erkölcstelen, vagy pedig hizlal!
http://www.extra.hu/szaszika/hulyeseg.htm
|