Megcsinaltam a tandoori csirket, ezzel kapcsolatban lenne egy kerdesem: A
masala az egy fuszerkeverek, vagy valami kulon indiai fuszer? Mert
terminologiai problemaim adodtak:-)))) Szoval: lehet nalunk kapni-es Mo-on
is a Tescoban egy lila zacskoban tikka masala pasztat, ezt is joghurttal
kell osszekeverni, es aztan bele a husdarabokat-tikka-allitolag darabokat
jelent. De a leirasbol nem derul nekem ki, mi az a masala. En ugy vettem ki,
az egesz fuszerkeverek, ez a paszta.
Aztan tegnap lattam itt egy
kifejezetten tandoori fuszerkevereket, uvegcseben, ebben ugyanazok a
fuszerek vannak benne, mint a masala pasztaban. Ugyhogy a tandoori
fuszerkevereket osszekevertem joghurttal, es a trutyival bepacoltam a
csirkedarabokat, megsutottem, nagyon szuper lett.
Most akkor kellett volna a masala is bele, de akkor az magyar
terminologiailag-Vamhazkorutilag mi?:-))))
A racson valo sutes nagyon jo otlet volt, ezentul csak igy sutok csirket, a
problema a racscal van, hogy utana nehez lesurolni:-)))) A wokhoz valo
racsot tettem ra a gyumolcstortasutore, es igy sutottem meg a
csirkedarabokat, tanulopenzkent, a tortasutot lehet kidobni, mert nem jott
le csak sikalassal a raragadt szaft, de nem baj. Legkozelebbre is jo lesz,
majd tortasutesre veszek egy masikat:-)))) Ezt meg ki fogom belelni
alufoliaval. Annyi szaft nem jon ki, hogy osszegyuljon, inkabb odaeg. A
lenyeg inkabb azon van, hogy lehet a racstakaritast meguszni
legkozelebb?:-))
Mert ilyet fogok meg csinalni, ilyen racson valo sutest, sokkal jobb,mint
tepsiben, ugy tenyleg inkabb megfo, meg a sutozacskos modszer se ilyen jo.
Udv
Vica
|