Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 866
Copyright (C) HIX
2001-05-29
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Fuszerek (mind)  12 sor     (cikkei)
2 Re: fuszerlexikon (mind)  19 sor     (cikkei)
3 Sonkas-gombas-sajtos csirkemell (mind)  24 sor     (cikkei)

+ - Fuszerek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Üdv minden kedvesnek, főleg Babinak és Zitának, akik nagyon akartak 
segíteni. Sajnos valami miatt az ajánlott honlapot nem tudtam megnyitni. 
Leirom a fűszerek latin nevét, mert csak azt tudom. És azért lenne sürgős, 
mert csak néhány tasak mag volt készleten belőlük.
Szóval: Inflata, Borrago, Plantago coronopus, Ruta graveolens, Eruca sativa. 
Megjegyzem, valami olasz nyelvű tasakokon szerepeltek.
Nagyon jól néztek ki a képen, olyan igazi jó fűszereknek, és csak a 
tudatlanságom vet gátat annak, hogy ki is próbáljam őket.
Várom mielőbbi válaszotokat,
Trix.
_________________________________________________________________________
Get Your Private, Free E-mail from MSN Hotmail at http://www.hotmail.com.
+ - Re: fuszerlexikon (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Van egy nagyszeru lexikon:

http://www-ang.kfunigraz.ac.at/~katzer/engl/index.html

Minden fuszerrol reszletes leiras talalhato (angolul), fenykep,
tortenet, felhasznalas, es, ami nagyon tetszik, a fuszer neve a
legkulonbozobb nyelveken (magyarul is ha van neki magyar neve). Ez pl.
indiai fuszereknel rendkivul hasznos, mert minden szakacskonyvben
maskepp hivjak oket.


Gyula

-- 
Gyula Y. Katona
Dept. of Comp. Sci. and Inf. Th., Budapest Univ. of Technology

+ - Sonkas-gombas-sajtos csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Íme a hétvégi termés ;)))

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kis csirkemell
1 evőkanál grill fűszerkeverék
1 evőkanál mustár
4-5  fej gomba
6-8 szelet baromfisonka
20-25 dkg sajt
1-2 paradicsom
olívaolaj

A csirkemell(ek)et szétszedjük, jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A 
fűszerkeveréket jól elkeverjük a mustárral majd ezzel a keverékkel a 
szeleteket egyenletesen bedörzsöljük. Egy tűzálló edényt vékonyan 
beolajozunk (ha nem üveg vagy teflon akkor érdemes előbb alufóliával 
bélelni) és a húst egy rétegben elhelyezzük az alján. Egyenletesen 
beborítjuk a szeletekre vágott gombával. Erre jöhet a vékony karikákra 
vágott paradicsom majd az egészet befedjük baromfisonkával (szerintem 
szeletelt bacon szalonnával sem lehet rossz :). A tetejét lefedjük vékonyra 
vágott sajtszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig (a 
sajt megpiriulásáig) sütjük.

Topy

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS