1. |
a kolbaszgurukhoz! (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Re: Gyulai kolbász (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
3. |
Paprikas csemege szalami (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
4. |
Afonya (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
|
+ - | a kolbaszgurukhoz! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
Fantasztiklussak ezek a kolbasz receptek!
Olyan kerdesem lenne hogy a tovabbiakban ki mit es pontossan hogyan szokott csi
nalni. (fustoles szaritas hogyan stb).
csao
udv:
by CilaPower
mobil: 20/325-7599
|
+ - | Re: Re: Gyulai kolbász (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> A masik kerdesem, meg tudna irni valaki, hogy egy fustolot hogyan kell
megepite
> ni? Esetleg rajzot kuldeni rola?
> Keskeny Erno
Kedves Ernő!
Nagyapám - amíg meg nem halt szegény - falun lakott, és volt neki egy
füstölője. Ha gondolod, emlékeim alapján le tudom rajzolni - mert én is
sokszor vigyáztam a kolbászra, amíg füstölődött. Maga az építmény egyébként
téglából épült és egyszerre elég nagy mennyiséget is meg tudott füstölni.
Hordták is hozzá a faluból a kolbászt füstölni azok akiknek nem volt saját
füstölőjük. Vigyázni mindig csak arra kellett, hogy ne lángoljon a fa
illetve a fűrészpor alul. Egyébként ő mindig akácfát használt illetve
akácnak a fürészporát, mert az mint keményfa, állítólag erre jó. A füstölő
belül két részre volt osztva és a két rész között lyukak engedték át a
füstöt a rudakra fellógatott kolbászokhoz. Emlékeim szerint semmi különösebb
turpisság nem kellett. (Egyébként egyszer el akartuk adni a házat, és
krisna-hívők is megnézték és nagyon odavoltak, hogy majd a füstölőben milyen
finom sajtokat lehet majd füstölni...)
Üdv:
Mócsai Zsolt
www.netkonyha.hu
|
+ - | Paprikas csemege szalami (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Lassan végére érek a kolbász receptjeimnek az ismertetéséhez, majd a nagyszülei
m régi receptjeiből válogatok. Akkor következzék a paprikás csemege szalámi, re
mélem még nem unjátok ezt a sok kolbászt:-)
Hozzávalók:
Sertés színhús 7,4 kg
Marha színhús 4,5 kg
Salétrom só 0,5 dkg
Konyha só 39 dkg
Cukor 1 dkg
Bors 3 dkg
Fokhagyma 1 dkg
Köménymag 0,5 dkg
Színes paprika 15 dkg
--
Üdvözlettel:
Gabesz
|
+ - | Afonya (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok,
Boldog Ujevet Mindenkinek!
Kerdesem csak annyi, hogy hol lehet afonyat (fagyasztott vagy nem) kapni.
Tudom van afonyabokor.. , bar nem vagyok lusta, de erkelyen, panelban nevelni k
orulmenyes es erdemtelen.
A muffin mar nagyon varja.
Koszi, Mik
|
|