Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1381
Copyright (C) HIX
2003-01-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 a kolbaszgurukhoz! (mind)  12 sor     (cikkei)
2 Re: Re: Gyulai kolbász (mind)  27 sor     (cikkei)
3 Paprikas csemege szalami (mind)  21 sor     (cikkei)
4 Afonya (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - a kolbaszgurukhoz! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!

Fantasztiklussak ezek a kolbasz receptek!

Olyan kerdesem lenne hogy a tovabbiakban ki mit es pontossan hogyan szokott csi
nalni. (fustoles szaritas hogyan stb).

csao

udv:
by CilaPower
mobil: 20/325-7599
+ - Re: Re: Gyulai kolbász (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> A masik kerdesem, meg tudna irni valaki, hogy egy fustolot hogyan kell
megepite
> ni? Esetleg rajzot kuldeni rola?
> Keskeny Erno

Kedves Ernő!

Nagyapám - amíg meg nem halt szegény - falun lakott, és volt neki egy
füstölője. Ha gondolod, emlékeim alapján le tudom rajzolni - mert én is
sokszor vigyáztam a kolbászra, amíg füstölődött. Maga az építmény egyébként
téglából épült és egyszerre elég nagy mennyiséget is meg tudott füstölni.
Hordták is hozzá a faluból a kolbászt füstölni azok akiknek nem volt saját
füstölőjük. Vigyázni mindig csak arra kellett, hogy ne lángoljon a fa
illetve a fűrészpor alul. Egyébként ő mindig akácfát használt illetve
akácnak a fürészporát, mert az mint keményfa, állítólag erre jó. A füstölő
belül két részre volt osztva és a két rész között lyukak engedték át a
füstöt a rudakra fellógatott kolbászokhoz. Emlékeim szerint semmi különösebb
turpisság nem kellett. (Egyébként egyszer el akartuk adni a házat, és
krisna-hívők is megnézték és nagyon odavoltak, hogy majd a füstölőben milyen
finom sajtokat lehet majd füstölni...)


Üdv:


Mócsai Zsolt
www.netkonyha.hu
+ - Paprikas csemege szalami (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, 

Lassan végére érek a kolbász receptjeimnek az ismertetéséhez, majd a nagyszülei
m régi receptjeiből válogatok. Akkor következzék a paprikás csemege szalámi, re
mélem még nem unjátok ezt a sok kolbászt:-)

Hozzávalók:

Sertés színhús 7,4 kg
Marha színhús 4,5 kg
Salétrom só 0,5 dkg
Konyha só 39 dkg
Cukor 1 dkg
Bors 3 dkg
Fokhagyma 1 dkg
Köménymag 0,5 dkg
Színes paprika 15 dkg

-- 
Üdvözlettel:
Gabesz
+ - Afonya (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

Boldog Ujevet Mindenkinek!
Kerdesem csak annyi, hogy hol lehet afonyat (fagyasztott vagy nem) kapni.
Tudom van afonyabokor.. , bar nem vagyok lusta, de erkelyen, panelban nevelni k
orulmenyes es erdemtelen.

A muffin mar nagyon varja.

Koszi, Mik

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS