Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1727
Copyright (C) HIX
2004-03-15
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 citromleves (mind)  6 sor     (cikkei)
2 re: re: bojt + orvosok (mind)  53 sor     (cikkei)

+ - citromleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok! Ma ujabb kerdesem van, a sogorom evett egy japan szakacsnal
citromlevest, nagyon izlett neki, de sajnos a recept titkos. Tudna valaki
segiteni? Azt tudjuk, hogy hideg es citromhej is van benne. Talan zselatin
is.
Elore is koszi es a carbonara recepteket is!!!!!
Virag
+ - re: re: bojt + orvosok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Eszti!

Itt lehetséges, hogy félreértettük egymást: a különféle "csodaszerek"
csak egy kis részét képezik a természetes gyógymódoknak. Akkor van
rájuk többnyire szükség, ha olyan dózist kell valamiből bevinni s
zservezetbe, amennyit képtelenség lenne természetes úton.

Például ha közeledik az az időszak, amikor esetleg az influenza-és
egyéb vírusok nyomulása várható, akkor az istápoltjaink számára olyan
ételeket készítünk, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak hagymát,
mégpedig nyers állapotban.
Ezek a dolgok amúgy az táplálék készítésének mágiájához tartoznak. Nem
az ételkészítéshez, ezért nem is ennek a listának a témakörébe vágnak
szorosan. Viszont az étel és a táplálék fogalmak nem ugyanazt jelentik.
A természetgyógyászat egy nagyon sokrétű ismerethalmaz, ami
tartalmazza az ételekkel való gyógyítás tudását is. Ez nem azonos a
szakácskönyvekben fellelhető információkkal, viszont eléggé közel áll
a szakácsművészethez. A szakácsművészet legmagasabb fokán lehet
elkezdeni az ételek készítését tudatosan alkalmazni testi problémák
megoldására. A nagyon híres szakácsok nem azért tesznek a tányérra kis
mennyiségű ételt mert sajnálják a vendégtől, hanem mert tudják, hogy
abból annyi éppen elég. Viszont egyél még mást is, ami tartalmazza
azt, amire a szervezetednek szüksége van.
Na ezek a gondolatok és pontos módszertani leírások hiányozhank erről
a listáról, hiszen a nagyüzemi eszem-iszom csak a népességi
statisztikákat rongálja, de tudatosan ételt készíteni más műfaj egy
kicsit, mint a "Főzőcske de okosan".
Ehhez viszont más irányból érkező gondolatokat is be kell fogadni.
Anélkül sajnos nem megy.

Az pedig, hogy minek a dobozára mit írnak rá, vagy ki mit olvasott itt
vagy ott, az lényegtelen. Mint mondottam: a lényeges az amit te magad
megtapasztaltál, vagy amelynek megtapasztalásakor/megvalósulásakor
megfigyelőként jelen voltál.
 A többi csak mellébeszélés.

A legtöbb ételt elő lehet állítani a kereskedelemben kapható
félig vagy egészen feldolgozott alapanyagokból. (Hogy mi a félig és mi
az egészen, az nézőpont kérdése.)
A táplálékot csak saját kézzel és közreműködéssel készített
alapanyagokból lehet készíteni. Megintcsak a francia konyhát tudnám
felhozni példaként. A legjobb/leghíresebb szakácsok maguk ültetik a
fűszernövényeiket és maguk fűszerezik az ételt. Az étel készítése
során készül el a fűszer is. Rajtuk kívül senki sem mehet még a
közelébe sem az általuk készített ételnek. Ennyire egyszerű.
A magyar konyha táplálékkészítésre vonatkozó receptjei a
Kárpát-medencében vannak szétosztva az itt letelepedett népcsoportok
között. Leírva sehol nem találhatók.

-- 
Üdvözlettel:
     kiabalo
          

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS