Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 634
Copyright (C) HIX
2000-08-25
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Tejberizs (mind)  21 sor     (cikkei)
2 Bajor komenyes sult (mind)  32 sor     (cikkei)
3 Taborozo etelek (mind)  13 sor     (cikkei)

+ - Tejberizs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Mindenkinek!

A tejberizs temakorhoz ajanlanek egy receptet, megpedig:Pudingos
tejberizs ozgerinc formaban.
Hozzavalok:1 csomag vanilias pudingpor
           2 fel liter tej
           1 csesze(kb 2dl)rizs
           1 marek mazsola
           10-15 dkg cukor
           2-3 evokanál kakao
           1 db ozgerinc forma
Elkeszites:a pudingot a hasznalati utasitas szerint elkeszitjuk, majd a
kivizezett ozegerinc formaba ontjuk es hideg helyre tesszuk. Ezutan
tejberizst keszitunk a masodik fel liter tej es az 1 csesze rizs
felhasznalasaval, beletesszuk a mazsolat es a kakaot is, majd a meg
meleg pudingra ontjuk az egesz masszat. Jol lehutve, a formabol talra
boritva tejszinhabbal vagy csoki ontettel talaljuk, szeleteljuk.
Ha csoki pudnggal keszitjuk, akkor a tejberizsbe nem kell kakaot tenni.
Nagyon fincsi! Sot! Nagyon - nagyon fincsi!!!!!

                                                 Jutka
+ - Bajor komenyes sult (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Hozzavalok: 1 1/2 kg serteshus (az eredeti recept sertesnyakat
ir, de gondolom lapockara gondol), so, bors, paprika es komeny.

A toltelekhez: 25 dkg vegyes daralt hus, so, bors, 4db tojas,
2 gerezd fokhagyma kipreselve, 1 db tejbe aztatott es kinyomott
zsemle, edes-nemes paprika, majoranna es aprora vagott
petrezselyemzold.

A suteshez: keves olaj, 1/2 lhusle, 4 db kis fej hagyma, 1 db
zoldpaprika.

A hust hosszaban felvagjuk es szetteritjuk.Korben bedorzsoljuk
borssal, komennyel es paprikaval, a belso reszt pedig sozzuk.
A daralt hust a toltelek tobbi hozzatartozojaval jol osszekeverjuk
es a husra kenjuk. Az egeszet felgongyoljuk es osszetuzzuk,
vagy kotjuk.
Az olajat egy sutoedenyben felforrositjuk, ebben korben megpiritjuk
a hushengert, majd a husle felevel felontjuk. Az edenyt a 200 C°-ra
elomelegitett sutobe teve kb. 75-90 percig sutjuk, fokozatosan
adagolva hozza a megmaradt huslet.
A karikara vagott hagymat es zoldpaprikat a sutes vege elott 10
perccel adjuk hozza.
Ha elkeszult, a tekercset ujjnyi szeletekre vagjuk, a turmixolt huslet
(a hagymaval es paprikaval) kulon adjuk hozza.
Fott krumplival es parolt kaposztaval talaljuk.

Jo etvagyat kivan:
Misi
ICQ 79457784
www.nexus.hu/misi-nagy
+ - Taborozo etelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok :)
Tibor: en taborozo etelnek sokszor csinaltam lecsot (mindig masfelet, hol
rizzsel, hol tojassal, hol kolbasszal), aztan lebbencset, pasztortarhonyat
(tarhonya, krumpli, kolbasz v. hus-nagyon egyszeru), a "barmi nyarson"-rol a
"kis keszegek nyarson sutve" jut eszembe. Esetleg zacskos levest is
fözhettek ;)))  Egyszer volt, hogy meg tokfasirtot is sutottunk
bogracsban...
Szerintem ez csak kedv, ido meg elszantsag kerdese.

Udv: zsani

>Tudnatok egy par otletet adni milyen eteleket lehet kempingezes idejen
>fozni?

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS