Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1585
Copyright (C) HIX
2003-09-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Fagyasztas (mind)  12 sor     (cikkei)
2 re: etelek fagyasztasa (mind)  35 sor     (cikkei)
3 Re: *** HIX KONYHA *** #1584 (mind)  20 sor     (cikkei)

+ - Fagyasztas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Piroska,

Nagyon szepen megkoszonnem tanacsaidat. Kuldheted
maganban is.

Udvozlettel
Bori

__________________________________
Do you Yahoo!?
Yahoo! SiteBuilder - Free, easy-to-use web site design software
http://sitebuilder.yahoo.com
+ - re: etelek fagyasztasa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Mostanaban csak nehany naponta tudom olvasni a konyhat, ezert picit kesve
reagalok. Remelem, meg nem keso. :-) 
Sokan irtatok nagyon hasznos otleteket, ezekhez tkp. nem is tudok sokat
hozzatenni. 
A fozelekekkel kapcsolatban: erdemes meg rantas, habaras _elott_
lefagyasztani ezeket. Persze igy felolvasztas utan meg van vele egy kis
munka, de az tenyleg csak par perc. Ez a modszer termeszetesen nem alkalmas
arra, hogy "maradt 2-3 adag" eteleket lefagyasszunk, de ha kapunk/veszunk
pl. nagyobb mennyisegu zoldbabot, borsot, stb-t, erdemes igy felig
elkeszitve lefagyasztani.
A kelkaposzta/kelbimbo nekem felolvasztas utan kicsit "gumis" lesz - nem
tudok ra jobb szot. Neha szoktam frankfurti levest lefagyasztani. Nem
rossz, de azert frissen mas. 
Piroska, en szoktam toltottpaprikat is lefagyasztani, de azt is a berantas
elott. Ez is olyan etel, hogy ha egyszer nekiall az ember, mar mindegy,
hogy 10 vagy 30 tolteleket csinal... :-) Hu de finom, mikor tel kozepen
eloveszek egy adagot! :-)  Vadasmartast is szoktam lefagyasztani, de
szinten rantas nelkul. Nagyon sokszor marad ki huslevesbol fott zoldseg
(sok zoldseggel szeretem fozni, de a gyerekek nem nagyon eszik meg).
Osszeturmixolom, es mikor legkozelebb vadast keszitek, a fuszeres hus
levevel osszekeverem, majd johet hozza a karamellizalt cukor, egyebek... 
A burgonyas etelekkel kapcsolatban egyetertunk, nem finom, es nem gusztusos
felolvasztva. Na meg krumplit lehet egesz evben kapni, 15 perc alatt megfo,
tehat nem olyan nagy "nyereseg" elore elkesziteni. 
Meg egy apro otlet: nalunk gyakran van turogomboc, nudli, stb., amihez
piritott morzsa kell. Na ebbol mindig sokat csinalok egyszerre. Egy
koszolas, egy budosseg a konyhaban... :-)))) 15-20 dekas adagokban
lefagyasztom. Olyan jo, mikor egy szombati ebedhez csak elo kell kapni, es
par perc alatt a mikroban megmelegiteni!  Regebben dinsztelt hagymat is
tartottam lefagyasztva, jo hogy eszembe jutott... :-) 

sziasztok,
Zita
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1584 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

HIX KONYHA  > 2003.09.09. 02:39:55-kor írta:

> + - Koktel paradicsomVÁLASZ Feladó: parajdi_uh.xobliam
> kaptam egy vodor koktelparadicsomot. Valamit szeretnek vele kezdeni,

Milyen a koktél paradicsom?

Paradicsomos káposztafőzelék - Hozzávalók: 80 deka fehér fejes káposzta, 5 deci
 csontlé, só, 5 deka vöröshagyma, 1/2 csomó zellerzöld, 6 deka zsír, 8 deka lis
zt, 6 deka paradicsompüré, 1 evőkanál cukor
A megtisztított és vékonyra vágott káposztát csontlében, sóval, a tisztított, e
gész vöröshagymával és a zellerzölddel feltesszük főni. Világos rántást készítü
nk, majd belekeverjük a paradicsompürét, és enyhén megpirítjuk. Kevés hideg víz
zel felöntve simára keverjük. Ha a káposzta roppanósan puha, belekeverjük a rán
tást, és cukorral ízesítjük. Tálalás előtt a hagymát és a zellerzöldet eltávolí
tjuk belőle.
-- 
Üdvözlettel: Juhász Árpád akinek Képeslap Múzeuma van Hegyfalun
s szívesen fogadja a megunt szemétbedobásba szánt képeslapokat.
Nézd meg az interneten a  "kepeslap.genezis.hu"-t!!!

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS