Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 565
Copyright (C) HIX
2000-06-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 vegyes (mind)  9 sor     (cikkei)
2 asztalt szilvas Baileys kocka (mind)  33 sor     (cikkei)
3 Sparga-kerdes (mind)  9 sor     (cikkei)
4 Vendegvaro [s.o.s] (mind)  19 sor     (cikkei)

+ - vegyes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok ismet feltuntem!

A recept elmaradasokat felszamoltam, holnap kuldom a hetfoi adas reseptjet.
Meg harom resz van.

A kremlikor ugyben tobb levelet is kaptam, ezert amint megkapom a receptet,
kuldom a listara.

Tucsi
+ - asztalt szilvas Baileys kocka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tucsi eppen Baileys receptet ajanlott, amikor rabukkantam egy hozza valo
suti receptre egy ujsagban. Meg nem probaltam ki, de szandekomban all. :-)
Mindenesetre inycsiklando mar a neve is. :-)))

Hozzavalok:
15 dkg felpuha, kimagozott aszaltszilva
5 tojas
20 dkg kristalycukor
1 zacsko (kulfoldieknek: 10 g) vanilias cukor
2,5 dl Baileys (vagy Carolans, esetleg egyeb whiskys likor)
2,5 dl olaj
30 dkg liszt
1 zacsko (12 g) sutopor
1,5 evokanal kakaopor
1 kiskanal porcukor
tepsi kikenesehez margarin, zsemlemorzsa


Az aszalt szilvat csikokra meteljuk. A tojasokat a ketfele cukorral
kremesre keverjuk robotgeppel. Kozben hozzaontjuk a Baileyst es az olajat.
Raszitaljuk a sutoporral elkevert lisztet, majd osszedolgozzuk. 
A teszta 2/3 reszet a margarinnal kikent, morzsaval meghintett tepsibe
ontjuk. A kakaoport a maradek tesztara szitaljuk, belekeverjuk, majd az igy
barnara szinezett tesztat szeles csikokban a vilagos tesztara ontjuk. A
szilvadarabkakat a kakaos csikokra rakjuk. 
Elomelegitett sutoben 200 fokon kb. 20 percig sutjuk. 
Kockara vagjuk, es porcukorral meghintve talaljuk. 


sziasztok,
Zita
+ - Sparga-kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Mindenki!

Tetszik ez a "sparga-tema"! Most mar csak arra lennek kivancsi, hogy - mivel
meg soha nem ettem - hogyan keszitik el? Sokfele ujdonsagot ettem mar de itt
is csak azt olvastam, hogy hogyan kell megfozni. Parolni, vagy fozni kell?
Mindenfele ujra fogekony vagyok, igy szerettem meg a padlizsant, cukkinit
stb.
Irjatok legyszives egy par receptet, de ne csak a fozesi modszereirol.
Elore is köszi: VIC
+ - Vendegvaro [s.o.s] (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!
Nagy izgalomban vagyok. Kedden erkezik 3 evi 
kulfoldi tartozkodas utan a menyem es 2 unokam.
10 oras repulout, majd hazaig meg vagy 3 ora autozas utan
ernek hozzank. Nem is tudom mivel varjam oket, ami ennyi
faradtsag utan jolesne nekik.
Epertorta lesz, az biztos, mert a kisebbik (2 eves) unokam,
elso tisztan kiejtett hosszabb magyar szava az "epertorta" volt. 
Valamikor delutan erkeznek, vagy kesobb, ha kesik a repulojarat. 
Nalunk egy orara allnak csak meg es mennek tovabb. 
Olyasmi kellene, ami uzsonnara, vacsorara egyarant jo, mert az idopont
bizonytalan..., de mutatos, unnepi is legyen, mert a 9 eves gyerek
hozza a jo bizonyitvanyat es az okleveleit megmutatni.
Akinek van valami otlete, irja meg, minden segitseget elore koszonok!

Itt szeretnem megkoszonni a melyhutott eper felhasznalasahoz kapott
tanacsot is.
            Sziasztok! (Juj, de izgulok!)
                                       Sida

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS