Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1033
Copyright (C) HIX
2001-12-10
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Dr. Oetker receptek 11 (mind)  85 sor     (cikkei)

+ - Dr. Oetker receptek 11 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

itt az utolso resz.
--------------------
Udv.: Misi

ICQ: 79457784

101. Vajas-teszta.
20 dkg. liszt, 1 csomag Dr. Oetker-fele sutopor, 15 dkg. vaj, 2
evokanal bor vagy ecet, 2 evokanal tejszin es 1 tojas.
10 dkg. lisztet, a sutoport es a vajat gyurodeszkan alaposan
kidolgozzuk es pihenni hagyjuk. Ezutan a 10 dkg. liszt kozepen a
deszkan kis melyedest csinalunk, teszunk bele ket gyenge evokanal bort
vagy ecetet, sot, tejszint, tojast es az egeszbol finom tesztat
keszitunk, kinyujtjuk, az elobb leirt vajas tesztat kozepebe tesszuk,
osszecsapjuk, otszor-hatszor megforgatva jol kiverjuk es pihenni felre
tesszuk.

102. Vanilia-fagylalt
(egyszeru, 6 szemely reszere).
1/2 liter tej, 1 csomag Dr. Oetker-fele vanillincukor, 3 tojas
sargaja, 20 dkg. cukor es egy evokanal finom ke menyitoliszt. Tuzon
simara habarjuk, mig fel nem forr. Tokeletes kihules utan
fagylalt-gepbe ontjuk es keverjuk mig; meg nem fagy.

103. Vanilia-fagylalt
(finom, 12 szemely reszere)
1/4 liter tej, 1 csomag Dr. Oetker--fele vanillincnkor, 1/8 kg. cukor
es 4-6 tojas sargaja. Ugyanugy keszul, mint az elobbi, de a tokeletes
kihules utan meg 1/2 liter tejszinhabot keverunk hozza.

104. Dr. Oetker-fele vanillincukor
Regente a tesztakat es sutemenyeket vaniliaval izesitettek. A
vaniliarudat azonban elozoleg- tejben fel kellett for ralni, mialtal a
joiznek nagyresze elparolgott; a tejet at is kellett szurni, hogy a
vanilia maradvanyokat eltavolitsak.
Mindezek a muveletek a hasznalatra kesz vanillincukornal feleslegesek.
A Dr. Oetker-fele vanillincukrot vagy a tesztaban oldjuk, vagy
cukorral keverve a sutemenyre szorjuk.
Valamikor csak a gazdag gazdaaszszony hasznalhatott vaniliat; ma
minden gazdaasszony vehet maganak Dr. Oet ker-fele vanillincukrot,
hogy sutemenyenek kivalo jo izt adjon.
Vasarlasnal ugyeljunk mindig arra, hogy Dr. Oetker-fole vanillineukrrt
kapjunk a vilagos feji vedjeggyel, mert nagyon sok utanzat van
forgalomban, amelyek alig, vagy nagyon keves vanillint tartalmaznak,
tehat vanilia izt a sutemenynek nern kolcsonozhetnek.
1 csomag Dr. Oetker-fele vanillincukor megfelel 2-3 rud jo vanilianak.


105. Vanilias-kifli.
25 dkg. vaj vagy zsir, 15 dkg. cukor, 1 csomag Dr. Oetker-fele
vanillincukor, 5 dkg. mandula, 1 tojas, 50 dkg. liszt, 1/8-1/4 liter
tej, 1/2 csomag Dr. Oetker-fele sutopor, 1 keshegynyi so.
A vajat es a sutoporral kevert lisztet tesztava gyurjuk. A tojas
sargajat, 10 dkg. cukrot, vanillincukrot a tejjel osszekeverjuk es
hozzadolgozzuk az elobb leirt tesztahoz, ha nem elegge gyurhato, meg
tobb lisztet teszunk hozza es kinyujtjuk. Hosszukas negyszogekre
vagjuk, bekenjuk tojas feherjevel, beszorjuk szilankokra vagdalt 5
dkg. cukorral kevert mandulaval es vegul kozepes ho mellett megsutjuk.
Badogdobozban sokaig elall.

106. Vanilias-kifli.
20 dkg. liszt, 14 dkg. vaj, 10 dkg. orolt mandula, 1 kis kaveskanal
Dr. Oetker-fele sutopor, 10 dkg. cukor, 1 csomag Dr. Oetker-fele
vanillincukor, 1 kanal tej.
A leirt anyagbol tesztat keszitunk, belole kifliket formalunk, sutes
utan varillincukorral beszorjuk.

107. Villam-kalacs.
20 dkg. cukor, 25 dkg. liszt, 4 tojas, 10 dkg. vaj, 1/2 csomag Dr.
Oetker-fele sutopor, 1/2 csomag Dr. Oetker-fele vanillincukor.
A 4 tojas feherjebol habot verunk,ehhez hozzaadjuk egymasutan a
cukrot, tojas sargajat, vanillincukrot, lisztet, su-toport es vegul a
felolvasztott vajat. A tesztat vajjal kikent es belisztezett
sutoformaban atsutjuk, kivesszuk, torott dio es kristalycukros
keverekkel beszorjuk es vegleges sutesig visszatesszuk a sutobe.

108. Vizi tyuk (sult eger).
5 dkg. vajat vagy zsirt egy edenyben szetkeverunk es fokozatos
sorrendben adunk hozza: egy keves sot, 1 egesz tojast vagy
tojassargajat, 1 evokanal cukrot, 1/4 kg. lisztet, 1/4 liter tejet es
vegul 1 csomag Dr. Oetker-fele sutoport.
A tesztat kanalankent forro zsirban szep pirosra kisutjuk es vegul
vanillincukros cukorral beszorjuk.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS