Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1393
Copyright (C) HIX
2003-01-19
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 fustolo (mind)  6 sor     (cikkei)
2 Re: *** HIX KONYHA *** #1392 (mind)  6 sor     (cikkei)
3 piskota csokiontettel (mind)  13 sor     (cikkei)
4 Szalami keszites (mind)  13 sor     (cikkei)
5 Szaraz kolbasz (mind)  12 sor     (cikkei)
6 Hazi szalami (mind)  27 sor     (cikkei)

+ - fustolo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok ismet feltuntem.

Most  volt szo a fustolesrol, es a jelek szerint az infok donto tobbsege
maganba ment. Ezert kerem, hogy ezt kuldjetek el nekem is.

Koszi
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1392 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> >a terfogatuk nem de tomeguk is trefas modon csokken 
> >(a 60-65gos most mar csak 52-56g, 

Istenem, ha ezt az en  sulyommal is sikerulne megtenni...

Tucsi
+ - piskota csokiontettel (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Ha mar menza... :) Nem tudja veletlenul vki a menzai "piskota csokiontettel" 
receptjet? Elsosorban a csokiontet erdekelne. :)))

Valaszotokat elore is koszonom!
Kriszti




_________________________________________________________________
MSN 8 helps eliminate e-mail viruses. Get 2 months FREE* 
http://join.msn.com/?page=features/virus
+ - Szalami keszites (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szalámi készítése
3 rész sovány disznóhúst és 1 rész marhahúst apróra vágunk. Sóval, borssal, pap
rikával ízlés szerint fűszerezzük. Kézzel jól össze gyúrjuk és az egyenes marha
 bélbe nagyon szorosan betömjük. Ha a legkisebb hézag marad közben, már megroml
ik a szalámi. A két végét erősen bekötjük, jól besózzuk és négy  - öt napig sós
 és kissé salétromos lében tartjuk és szorgalmasan forgatjuk benne. Mikor ebből
 kivesszük, szellős helyen megszárítjuk, majd gyenge füstre akasztjuk pár napra
. Azután szitált fahamuban meghengergetjük.


-- 
Üdvözlettel:
Gabesz
+ - Szaraz kolbasz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Száraz kolbász
3 kg sovány marhahúst, 2 kg sovány disznó lapockát és 1 kg szalonnát apróra vag
dalunk és 12 dkg sóval, 1 gramm cukorral, 1 gramm salétrom sóval, 2 gramm fehér
 borssal és kevés apróra vágott fokhagyma darabbal (inkább fokhagyma lével) fűs
zerezzük. Az egészet jól összedolgozzuk, átgyúrjuk, és vékony belekbe töltjük. 
Aztán szitált fahamuba meghengergetjük, néhány napig hideg füstön, majd szellős
, hűvös helyen felakasztva tartjuk. 


-- 
Üdvözlettel:
Gabesz
+ - Hazi szalami (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Házi szalámi
3 liba csontjáról lefejtett comb és melle húsához 5 kg vegyes marhahúst veszünk
, a csont nélküli részekből és jól megtisztítjuk minden mócsingtól és bőrtől. A
 libahúsról a zsírt lefejtjük és éles késsel nagyon apró kockára vágjuk. A liba
húst szintén kockákra vágjuk és azután a húsdarálón kétszer, átdaráljuk. A marh
ahúst 3-szor daráljuk át. Teszünk bele, ízlés szerint, fokhagymát, törött fehér
 borsot, sót és finomra tört salétrom sót. Ezt a anyagot addig gyúrjuk és dagas
ztjuk, míg egészen sima lesz, és kezünkről leválik. Az apró zsírkockákat csak k
özvetlenül a hurka (vékonybél) bélbe töltés előtt keverjük a hús közzé. Vigyázn
i kell, hogy nagyon szorosan töltsük meg a belet. A két végét spárgával erősen 
lekötve 3 napig nagyon hideg helyen (lehetőleg jégszekrényben) fagyasztjuk, azu
tán 4 napra páclében tesszük. 

Pác: 6 literforrásban lévő vízbe bele teszünk 2 evőkanálnyi borókabogyót, ugyan
 ennyi koriander, egy kiskanálnyi salétrom sót, egy kiskanálnyi cukrot, egy kis
 fej fokhagymát és egy kis fej vöröshagymát. A szalámit megfelelő nagyságú edén
ybe rakjuk és a kihűlt páclevet ráöntjük s hűvös helyre rakjuk. A páclé mindig 
ellepje a szalámit, és naponta forgassuk meg. Ha a lé nem elég sós, akkor megsó
zzuk. 

Onnan kivéve, spárgával átkötözzük, ill. fonjuk és amint egészen megszáradt, 4 
napra füstre tesszük.  


-- 
Üdvözlettel:
Gabesz

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS