1. |
varganya (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
2. |
kerdesek (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
3. |
Fwd:Lo! - Jo! (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
4. |
RE: varganya (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
5. |
lekvarok es egyebek (mind) |
38 sor |
(cikkei) |
|
+ - | varganya (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [Hungary]
> Temakor: varganya ( 8 sor )
[...]
> Eppen a kozelmult perceiben lattam az egyik TV hiradoban, hogy
> az iden a varganya gomba 3-4000 Ft kozotti aron kaphato, mar
> az idejet sem tudom mikor ettem igazi varganyabol keszult etelt.
> (Pedig nagyon finom gomba, de sajnos soha nem talalkozom
> vele a piacon mostanaban.)
> Zsoka
Hat ki kell menni a gyongyosi piacra, ott azert akad.
De jo hogy mondod, nekem van egy lelohelyem, ki is megyek a hetekben,
hehe...
Azert egy kerdesem is lenne: ti belevagjatok a _zold_ also felet
a varganyanak? Nem lesz tole valami guszta, ambator en szeretem.
Ja es szerintetek milyen etelt erdemes belole csinalni?
En perkeltet szoktam.
- Gergoe
|
+ - | kerdesek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Eddig csak olvastam a listat, es sokat okultam, de most ket
kerdesem is lenne hozzatok.
Az elso:
A kinai panirrol jutott eszembe, hogy az illatos-omlos csirkehez
vagy hogy hivjak) citromos martast is szoktak adni. Ennek a
receptjere lennek kivancsi, ha tudja valaki.
A masik:
Hozzajutottam nemi almaeszenciahoz, es most erdekelne, mihez
lehetne felhasznalni.
Elore is koszi,
Eszter
|
+ - | Fwd:Lo! - Jo! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A KONYHA 0665-ban olvastam:
>szemelynev+hus volt a gyartoja. Mint "Marosihus", de persze mas. Mig
>nem neztem meg, eszembe sem jutott, hogy lokolbasz is lehet.
>
>Udv, Peter.
Udvozlet mindenkinek.
Elgondolasom szerint amirol irsz azt Makon keszitik, mivel ott
van a Maros-hus. (Marosihus)
En is ettem a lokolbaszukbol, hat mondhatom igazan finom.
Felidezve a regi izeket, mert gyerekkoromba eleg sokat ettunk
belolle, mivel olcso volt. Na ez most nem mondhato el rola.
Regebben lehetett kapni Gyulai lokolbaszt is.
Udvozlettel: Sanyika.
|
+ - | RE: varganya (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: varganya ( 8 sor )
> Idopont: Wed Sep 27 16:44:34 EDT 2000 KONYHA #665
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Sziasztok!
>
> Eppen a kozelmult perceiben lattam az egyik TV hiradoban, hogy
> az iden a varganya gomba 3-4000 Ft kozotti aron kaphato, mar
> az idejet sem tudom mikor ettem igazi varganyabol keszult etelt.
> (Pedig nagyon finom gomba, de sajnos soha nem talalkozom
> vele a piacon mostanaban.)
> Zsoka
Az iden volt az erdoben eleg varganya. Mindenesetre olcsobban mint a
piacon :-))
Udv
Tomi
|
+ - | lekvarok es egyebek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon koszonom a hozzaszolast, szeretem, mikor neha ilyen
beszelgetosse alakul a lista. :-)
Peter, ha mar emlitetted a narancslekvart. Nekem is nagy kedvencem, es a
multkor kaptam ajandekba egy _valodi_ angol 'CHIVERS medium cut' markajut.
Nekem nagyon izlik. Csak az a baj, hogy azota dupla mennyisegu piritos
fogy.... ;-) Nem lehet abbahagyni. :-))
Meg valami eszembe jutott: egy ujsagban olvastam a LEKVA'RIUM nevu boltrol,
a Dohany utcaban van, valahol a krt. kozeleben. Hazi gyartasu lekvarokat
arulnak, gusztusos csomagolasban, es allitolag egeszen kulonleges
izkombinaciok is vannak, mint pl. birspure otello szolovel, avagy
vorosboros szilva, es meg egy csomo, szinte meghokkento inyencseg. Aki
szereti az ilyesmit, biztos erdemes ellatogatni ide. :-)
--lokolbasz
A multkor elvetodtem a Nagycsarnokba, es ott lattam egy standot, ahol
_csak_ lohusbol keszult felvagottakat, kolbaszokat arulnak. Lehet, hogy van
az altalad emlitett is.
--csirkeszarny
>a feher szarnyto imho finomabb a
>mellehusanal, es a szarnykozepresz szerintem a csirke legfinomabb
>alkatresze, jobban szeretem, meg a combnal is
...csak az a kar, hogy olyan pici. :-))))) Nem is ertem, miert nem
tenyesztettek ki meg _szarnycsirket_..... ;-) Biztos azert, mert akkor
elrepulne a csirke. :-)))
Nekem is nagy kedvencem a szarny, csak azt nem tudom, hogy lehetne
raszoktatni a csaladomat is.
sziasztok,
Zita
|
|