Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 792
Copyright (C) HIX
2001-03-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Uj sorozat a Spektrumon (mind)  8 sor     (cikkei)
2 maradekok eltuntetese (mind)  44 sor     (cikkei)
3 Spektrum a KONYHABAN?? (mind)  24 sor     (cikkei)
4 Francia hagymaleves - mikroban (mind)  23 sor     (cikkei)

+ - Uj sorozat a Spektrumon (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Honnan tudod mindezt az információt ? Talán benfentes vagy a spektrumnál?
Ha tu
> dsz még ilyen titkokat, válaszolj nekem. Keresek egy filmet a baglyokról.

Az ilyeneket inkabb maganba kerem, ne terheljuk ezzel a listat. Egyebkent A
spektrumnal dolgozom, de ezek az infok a musorujsagokban is benne vannak.

Tucsi
+ - maradekok eltuntetese (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Kedves Boszi, szerintem ez egy kimerithetetlen tema! :-)) 
Nalunk rendszeresen marad fott teszta. Ui. most mar kifozom mind a fel
kilot, ami egy dobozban van. Azelott szepen kiszamoltam, hogy negyunknek 40
dkg eleg, aztan elobb-utobb ott sorakoztak a polcon a nagy Barilla dobozok
a kulonfele dizajnu :-)  10 dekanyi maradek tesztakkal...  Igy, kifove is
megmarad, de masnap, harmadnap pillanatok alatt fel lehet dobni akarmilyen
egyeb maradek felvagottal, sonkaval, zoldseggel. Elkeverek egy tojast keves
tejfollel, sajttal, belekeverem a tesztat + hust/sonkat/zoldseget, esetleg
a tetejere is sajtot, es mar mehet is a sutobe. 

Regebben eleg rendszeresen neztem egy olasz fozocskes musort, ott pl.
ugyanezt a tesztas kutyulmanyt :-) egy omlos tesztaval kibelelt
tortaformaba toltottek, tetejet is lefedtek tesztaval, es igy sutottek ki.
Nagyon latvanyos volt. 

Egy masik konyhalistan epp most volt szo a rizsrol. A maradek rizst is
lehet gazdagitani mindenfelevel, aztan tojassal, reszelt sajttal elkeverni.
Aztan gombocokat, krokettformat gyurni belole, panirozni es kisutni. Ez is
nagyon finom. 

A sult husbol csak ritkan szokott maradekunk lenni :-))), de erre is van
jonehany recept. Ott van pl. az osztrak Gro:stl. Ez egy jo kis laktato
egytaletel, mehet bele minden, ami keznel van. Keves baconon, vagy olajon
hagymat piritunk, majd szeletelt krumplit dobunk ra (esetleg ezt is
helyettesitheti elozo naprol maradt fott krumpli). Ha a krumpli megsult,
mehet bele a csikokra vagott maradek sulthus is. Izles szerint meg
fokhagymaval is izesithetjuk.  Csak a fantazia szab hatart, mit teszunk meg
bele. Olvastam mar almaszeletkekkel, vagy cukkinival (ilyenkor lehet
oreganoval is fuszerezni), netan csikokra vagott kelkaposztaval.... Barmi
mehet bele. :-))) 

Nemreg talaltam ra az alabbi osztrak weboldalra:

www.chefkoch.at

Rengeteg recept talalhato itt, de ugyanakkor ez egy levelezesi forum is.
Van olyan temakor is, hogy "Resteverwertung" - azaz maradekok hasznositasa.
Aki tud nemetul, erdemes ide bekukkantani. 


sziasztok,
Zita
+ - Spektrum a KONYHABAN?? (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Puskas,

Ugy hiszem, eltevesztetted a hazszamot.  Itt a recepteket targyaljuk meg.
Javaslom, hogy kuldd oda, ahova eredetileg tervezted, mert lehet, hogy
innen senki sem tud segiteni!

Udv.,
Martha

(maganba is ment)
****************
> Felado :  [Hungary]
> Temakor: Re: Uj sorozat a Spektrumon ( 7 sor )
> Idopont: Mon Mar  5 20:03:31 CET 2001 KONYHA #791
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Honnan tudod mindezt az információt ? Talán benfentes vagy a spektrumnál? 
Ha tu dsz még ilyen titkokat, válaszolj nekem. Keresek egy filmet a
baglyokról.  Ez eg y angol természet film. " A bagoly dala " cimmel.
Tavaly valamikor volt a spekt rumon, de nem tudtam megnézni. Ha valamit
tudsz róla kérlek jelezz!!!  Bármil yen lelőhely érdekel a filmmel,
kazettával kapcsolatban. Köszi . Puskás

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: m04-vac.elender.hu)
+ - Francia hagymaleves - mikroban (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Még egy hagymaleves a “Ne csak melegítésre használjuk a drága mikrót” 
gondolat jegyében :) Szokásomtól eltérően ez nem egy általam kipróbált recept.

4 közepes fej vöröshagyma
2 evôkanál vaj
1 csipet cukor
4 dl húsleves (lehet kockából is)
só
ôrölt fehérbors
1 dl száraz fehérbor
4 szelet franciakenyér
reszelt ementáli sajt

A megtisztított hagymákat karikára vágjuk. A vajat és a hagymakarikákat egy 
kb. kétliteres mikrózható edénybe tesszük. Csipet cukrot szórunk a 
tetejére, és 700 watton 9 percig mikrózzuk, közben kétszer megkeverjük. 
Utána felöntjük leveslével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ugyanazon a 
fokozaton negyed óráig fôzzük. Félidôben hozzáadjuk a bort. Közben  a 
kenyérszeleteket megpirítjuk, félbe vágjuk, majd a leves tetjére tesszük. 
Mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal, és grill fokozaton még kb. 5-7 
percig mikrózzuk, hogy a sajt megolvadjon a tetején. Forrón tálaljuk.

Topy

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS