Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1484
Copyright (C) HIX
2003-05-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** HIX KONYHA *** #1482 (mind)  64 sor     (cikkei)
2 Re: *** HIX KONYHA *** #1481 (mind)  28 sor     (cikkei)
3 melyhutott tengeri halak es saslik (mind)  34 sor     (cikkei)

+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1482 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Rita,
Kulonleges (es koleszterinszegeny) recepttel nem tudok grillpartyra
szolgalni, de elmeselem, hogy en mikkel szoktam keszulni a szabadteri
sutogetesre:

Mozarellas paradicsom
fincsi eloetel. paradicsomot es mozarellat felkarikazok es 1 pari - 1 sajt
elosztasban egy lapos talra fektetem. Kb annyi paradicsom kell, mint sajt.
Az onteten van a lenyeg. Kb 4 szemelyre kell 1dl olivaolaj, 4-5 gerezd
fokhagyma (jo sok), bazsalikom, oregano, friss petrezselyem, kis so es bors.
Annyi zoldet kel tenni az olajba, hogy az ne legyen nagyon folyos. Ha megvan
az ontet, kiskanallal ra kell kanalazni/onteni az etelre es picit allni
hagyni. Piritossal kell talalni. Altalaban mindenki a fuszeres olaj
tunkolasara palyazik... Ez aztan a csuszos eloetel.

Krumplisalata
fottkrumplit, fes hagymat (voros erosebb - lila gyengebb. vagy - vagy
alapon) karikara vagsz es retegenkent egy magas falu salatastalba teszed.
egy negyed zellert felkockazol es megfozod. A zellerdarabkakat a tetejere
teszed. A zeller  meleg levebe cukrot  es ecetet keversz. Ezzel a level
leontod az egeszet hogy belepje a krumplit es hagyod kihulni. Jo ha hagyon
egy ejszakat allni, hogy osszeerjenek az izek. Talalas elott szedd ki a
zellert, azt nem mindeni szereti.

Paradicsomsalata
szerencsere van kiskertem ezert van mindig friss paradicsom... egy par darab
paradicsomot felvagsz, hagymaval, keves (1 gerezd) fokhagymaval es
bazsalikommal osszekevered. Nem baj ha osszetorik. (minden paradicsomos
etelhez isteni a bazsalikom). Keves ecetes, cukros levelel osszekevered es
allni hagyon 1 orat.

Grill husok
Mostanaban sokfele felkesz es fuszerezett hust lehet kapni, de en jobb
szeretem magam kutyulni a pacokat. Fontos, hogy dominans izeket hasznaljunk,
de ne keverjunk tul sok fajtat, mert elnyomjak egymast. Altalaban 3 felet
keszitek.
1. mustar, pirosarany es vegeta kevereke. esetleg altalanos
grillso/fuszerkeverek
2. olivaolaj, sok fokhagyma, bazsalikom, so (olivaolaj helyett joghurtot is
hasznalhatsz)
3. mustar, bors, olivalolaj
+1 ami most jutott eszembe, hogy fincsi lehet: osszeturmixolt hagyma +
fokhagyma, bazsalikom, paradicsompure es joghurt (van egy ilyen sulthus
receptem es nagyon finom savanykas izt kap a husi)
Az ontetekkel bepacolt husokat legalabb 1 napra (marha es diszno eseten 2
napra) a hutoben allni hagyom, es faszenen vagy nyilt tuzon megsutom.
Pacolashoz otleteket a budapesti Mongol etteremben is lehet lopni. Ez a
Alkotas utrol nyilik del fele haladva jobbra egy kisutcaban a Deli p.u. es a
Novotel kozott van. (delitol 5p gyalog)

A legegyszerubb es legkaposabb a sult debreceni szokott lenni. Ezen en is
mindig meglepodok.... Sima debrecenit becsavarunk baconbe es megsutjuk.
Mustarral kinaljuk. Az en barataim nagyon szeretik.

+ friss kenyer, sor, bor, bole es kesz a jo hangulat.

Levezetesnek gyumolcssalatat szoktam, ami kicsit lazitja a pocakot a nagy
kajalas utan.....


Remelem ilyesmikre gondoltal.

Udv,
Palika
+ - Re: *** HIX KONYHA *** #1481 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Azt hiszem ezt elszurtam, ugyanis a tojasfeherje helyett kb 3 deci tejszin
kell.
elnezest!!!
P.


> Kedves Vica,
> Tudok egy egyszeru es gyors joghurttorta receptet:
>
> Hozzavalok
> 7dl joghurt
> 3 kanal cukor (izles szerint)
> 20g-os zselatin (nem a kis zacskos haas)
> 3 tojasfeherje habba verve
>
> a joghurtot meg kell melegiteni a cukorral es az elkeszitett zselet
> hozzakeverni. Ha egy picit meghul a tojashabbal elkeverjuk. Kozben egy
> szetszedheto oldalu tortaformaba babapiskotat rakunk (vagy vekony
piskotat).
> A langyos kremet raontjuk es a tetejere izles szerint megdobaljuk
> gyumolcsokkel (ha nincs friss gyumi a "Rubin" nevu erdeigyumolcs kreacio
> fincsi). Ha ez megvan betesszuk a hutobe es megvarjuk, amig kihul es
> megkemenyedik. Utana lebontjuk rola a tortaformat es kesz is van.
>
> Gyors, finom es konnyen csuszik.... :)))
>
> Udv,
> Palika
+ - melyhutott tengeri halak es saslik (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Uj vagyok a levelirok soraban, meg soha nem irtam ide. Egyeb HIX listakra
mar igen.
Meg szeretnem kerdezni, hogyan lehet a melyhutott tengeri halakat
megcsinalni ugy hogy valami olyasmi legyen mint a halsutonel ettem
valamikor. Az hekk volt ha jol emlekszem.
Multkor megprobalkoztam vele, a melyhutobol paniroztam, nem ragadt meg
rajta sajnos a panir. Nem jott ossze igazan.
Szeretnem ha elmondana valaki hogy csinaljam.

"Cserebe" elmondanam eredeti orosz recept alapjan keszulo saslik
receptemet.

A serteshust daraboljuk fel mintha porkoltet csinalnank, tegyuk talba,
sozzuk, borsozzuk meg, aprora vagott hagymat keverjunk koze. Talan 2 nagy
fej egy kilo hushoz. A talat toltsuk fel citrom levevel. En ezzel szoktam,
de ecet is jo, de higitsuk.
Keverjuk ossze es egy napig hutoben hagyjuk pacolodni.
Masnap mindenfele tisztitas nelkul huzogassuk nyarsra es faszenparazson
sussuk meg.
Kenyerrel, hagymaval, paprikaval es paradicsommal szoktuk enni.
Igen finom dolog.
Jo etvagyat!
:-)))
Morvai Tibor






###########################################
Ezt a levelet az F-Secure Anti-Virus for Internet Mail ellenőrizte.
Miskolci Egyetem Számítóközpont

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS