Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 909
Copyright (C) HIX
2001-07-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 pita (mind)  17 sor     (cikkei)
2 receptet keresek (mind)  7 sor     (cikkei)
3 Zoldio. (mind)  86 sor     (cikkei)

+ - pita (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Kicsit kesve, de Zita kerdesere valaszolnek en is. Nagyobb 
bevasarlokozpontokba (pl. Cora, Achan), lehet kapni elore-
sutott (felkesz) pitat kapni. Ott ahol a kulfoldi etelek,
specialitasok vannak (pl.  speci szoszok, fuszerek) azon 
a polcon keresd.  Vakuumos, vedogazos csomagba van kb. hatosaval
vagy nyolcasaval csomagolva, tobb fele is, kisebb, nagyobb.
Az van rairva, hogy vagy mikroban vagy forro sutolapon par
masodperc alatt keszre sutheto. En vettem mar, tkp. olyan, mint
a friss. Gyorsettermekben is el tudom kepzelni, hogy ilyen
eloregyartottat hasznalnak fel es nem sutik mindig frissen.
Egyebkent most megneztem, mert van is itthon, erre az van 
irva, hogy mexikoi tacos :), de szerintem ez ua., mint a pita,
legalabbis szerintem egyre gondolunk.  

Gabi
+ - receptet keresek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Örököltem egy Pasta Matic Simac 1400 tipusú tésztagépet és egy IL Panettiere Mo
dello NPA-100 tipusú kenyérsütöt.
Sajnos egyikhez sincs használati utasítás, így nem tudom milyen tésztát kell be
le tenni. 
Ha valaki tud kérem segítsen.

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: line-141-142.dial.matav.net)
+ - Zoldio. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hello Befozok,

A receftek az ELESTAR cd-rol valok.
A kozepsot mar tobszor megcsinaltam, finom!
Jo pepecselest:-)))
**********************************
1 kg szep nagy, ep zold dio, amelynek a csontheja meg nem kemeny
8 szem szegfuszeg
darabka fahej
fel rud vanilia
50 dkg kristalycukor
Ido- es munkaigenyes Csemege
A diot megmossuk, also es felso csucsabol egy-egy vekony reteget
levagunk, majd tuvel tobbszor atszurjuk. Nehany szembe beleszurjuk a
szegfuszeget. Porcelan- vagy muanyag talba tesszuk, es annyi tiszta,
hideg vizet ontunk ra, amennyi boven ellepi. Naponta ket-harom
alkalommal csereljuk rajta a vizet, hogy a benne levo keseru anyag
kiazhasson. Nyolc napon keresztul aztatjuk, majd forrasban levo vizbe
tesszuk, es 25 percig fozzuk. Leszurjuk, es ismet hideg vizet ontunk
ra. Masnap kivesszuk a lebol, es tiszta ruhan leszaritjuk. A cukrot 1
dl vizzel valamint a fuszerekkel sziruppa fozzuk, es jo forron
raontjuk a diora. Egy napig allni hagyjuk, majd szurokanallal
kiszedjuk a diot, es a szirupot ujra felforraljuk, illetve surubbre
fozzuk. A diot visszatesszuk. A muveletet meg ketszer (tehat osszesen
negyszer) megismeteljuk, vegul a diot 10 percig fozzuk az addigra mar
nagyon suru szirupban. Forron uvegekbe tesszuk, es azonnal lekotozzuk.
Ha kihult, vegleges helyere allitjuk. Megjegyzes: A cukrozott zold dio
rendkivul finom, am nagyon hizlalo csemege. Unnepi sutemenyek,
kulonleges tortak diszitesere hasznalhatjuk, de magaban is
fogyaszthato. Mezsurusegu levevel sokfele edesseget izesithetunk,
szinezhetunk.

*************************************
1 kg apro zold dio, melynek a csontheja meg nem kemeny
az elofozeshez literenkent 2 x 4 evokanal 10%-os ecet
1 kg kristalycukor
4 dl viz
szem szegfuszeg
fel citrom darabka fahej
Ido- es munkaigenyes
Kulonlegesseg
A dioszemeket megmossuk, leszaritjuk. Minden szemet ot-hat helyen
megszurunk, majd szeles szaju uvegbe rakjuk, es annyi tiszta, hideg
vizet ontunk ra, amennyi ellepi. 10 napon at naponta tobbszor is
csereljuk rajta a vizet. Az aztatas vegen a dio majdnem fekete tesz.
Ezutan leszurjuk. Egy liter vizben felforralunk 4 kanal ecetet, es a
diot kisebb adagokban beletesszuk, majd az ujraforrastol szamitott 3-4
percig fozzuk. Ezt a vizet leontjuk rola, es az elofozest ujabb adag
ecettel es vizzel megismeteljuk. Ebben mar addig fozzuk a diot, amig
megpuhul. A levet leontjuk, es a gyumolcsot tiszta, hideg vizbe
tesszuk. 4 dl vizben felforralunk 1 kg cukrot, beleszorjuk a
fuszereket es a megmosott, darabokra vagott citromot. 4 percig
forraljuk. Ekkor beletesszuk a diokat, es az ujraforrastol szamitott 4
percig fozzuk. Lefedve 24 oran keresztul hagyjuk a szirupban. Masnap
leszurjuk a diot, es kiforrazott uvegekbe tesszuk. Az uveg aljat
tenyerunkkel kisse megutogetjuk, hogy tobb gyumolcs ferjen bele. A
szirupot felforraljuk, es raontjuk a diora. Rogton lezarjuk, majd
vizzel telt gozolo fazekban a szirup gyongyozesetol szamitott 20
percig gozoljuk. Az uvegeket a vizben hagyjuk kihulni.
*****************************************
1 dl tiszta alkohol
20 dkg puha zold dio
50 dkg viragmez
1 dkg szegfuszeg
1 dkg orolt fahej
Nagyon egyszeru
Idoigenyes
A diot valtott vizben tobbszor atmossuk, nagyon aprora osszevagjuk, es
beletesszuk az alkoholba. Jol ledugaszolt uvegben legalabb negy hetig
huvos helyen hagyjuk allni. Ezutan beleszorjuk a megroppantott
szegfuszeget es a fahejat. 5 dl vizet felforralunk, belecsorgatjuk a
mezet, de mar csak egyet forralunk rajta. A tuzrol lehuzzuk es hagyjuk
teljesen kihulni. A tetejen kepzodott habot gondosan leszedegetjuk. A
dios-fuszeres alkoholt (a diodarabkakkal egyutt) jo nagy befottes
uvegbe tesszuk, majd hozzaontjuk a mezes vizet. Jol osszekeverjuk es
letakarjuk. Huvos helyen ket hetig erleljuk, idonkent megkeverjuk.
Ezutan eloszor szitan, majd gezen vagy tullon is atszurjuk. Kisebb
meretu palackokba toltjuk, es jol ledugaszoljuk. Akar azonnal is
fogyaszthato. Megjegyzes: Remek izesito fagylaltokhoz, kremekhez, de
magaban is kulonleges. Viszonylag nagy alkoholtartalmu ital,
gyerekeknek egyetlen cseppet se adjunk belole!
  

-- 
Best regards,
 csocso                          mailto:

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS