Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1016
Copyright (C) HIX
2001-11-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: helios etolaj (mind)  6 sor     (cikkei)
2 teszta fagyasztas (mind)  17 sor     (cikkei)
3 Ujra krumplicukor ! (mind)  8 sor     (cikkei)
4 receptek (mind)  106 sor     (cikkei)

+ - Re: helios etolaj (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

En is ezt az olajat hasznalom, de nem keseru, ugyhogy ti biztos kifogtatok
valami romlott (megromolhat egyaltalan az olaj keserure?) szallitmanyt.

zsani

> Temakor: Helios etolaj ( 12 sor )
+ - teszta fagyasztas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Pizzat csinaltam es arra gondoltam, hogy le is lehetne 
fagyasztani a tesztat. De nem tudom, hogy ez tenyleg 
mukodne-e?

Mennyi ideig allna el a melyhutoben, es ha kiveszem a 
tesztat mit kell csinalnom vele? 

Az eredmeny ugyanolyan lesz-e, mint a friss tesztaval?

Ha valaki tudja a valaszt teszta toprengeseimre es megirja 
azt nagyon megkoszonom

Zsoka W :)

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: webcacheb03a.cache.pol.co.uk)
+ - Ujra krumplicukor ! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !
Mivel senki sem valaszolt ujra feltennem a nem is olyan reg mar elhangzott
kerdesemet :
Tudja-e valaki hogy hogyan keszul a krumplicukor ?
Hazilag elo lehet allitani ?

Udv
Sanyi
+ - receptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Vizen kullogo

50  dkg  liszt  (fele retesliszt), 2 dkg eleszto, 2 dl tejfol, 2 tojas
sargaja,  10 dkg margarin, csipet so, 1 dl tej, 1 citrom reszelt heja,
20 dkg kristalycukor

A felfuttatott elesztovel, tejfollel, tojasok sargajaval, margarinnal,
soval,  tejjel,  citrom  reszelt  hejaval  tesztat gyurunk. Egy tiszta
konyharuhat  meglisztezunk  es belekotjuk a tesztat. Hideg vizzel telt
fazekba fakanallal felakasztjuk, es addig hagyjuk benne, amig a teszta
fel  nem  jon  a viz tetejere (kb. 1 ora). A gyurodeszkat megszorjuk a
kristalycukorral, es raboritjuk a megkelt tesztat. A tesztabol 8 cm-es
kis   rudakat   sodrunk,   kifliket  formalunk  belole,  amit  kozepen
megcsavarunk.  Kristalycukorba  forgatva  kivajazott  tepsibe tesszuk,
tavol egymastol. Kozepes homersekletu sutoben megsutjuk.


Fott perec

10  tojas,  1  kaveskanal  so,  1  dio nagysagu zsir/margarin, 30 szem
sacharin keves vizben feloldva, annyi liszt, amennyit felvesz.

Konnyu   tesztat   gyurunk.   Husdaralon  haromszor  atdaraljuk.  Apro
pereceket   formalunk,   forro  vizben  kifozzuk,  majd  tepsibe  teve
rozsaszinure. A suto ajtajat 10 percig nem szabad kinyitni!!

Diofank
40 db-hoz

4 tojas, 30 dkg cukor, 20 dkg daralt dio, 10 dkg margarin, 1 cs. vanilias cukor

Harom  tojas  habjahoz  hozzakeverunk  15  dkg  daralt  diot es 20 dkg
cukrot. Dionyi halmokat teszunk a tepsibe es forro sutoben rovid ideig
sutjuk.  Krem:  1  egesz  tojast, 3 tojas sargajat, 5 dkg diot, 10 dkg
cukorral  surure  fozunk.  Ha  kihult,  10  dkg  margarinnal, vanilias
cukorral habosra keverjuk, es a fankokat kettesevel osszeragasztjuk.


Dios kifli

50 dkg liszt, 25 dkg margarin, csopp so, 2 dl tejfol, 4 tojas sargaja
Krem: 10-25 dkg dio, 15 dkg  cukor, 1 evokanal baracklekvar, 4 tojas habja

A  tesztahoz  valokat  osszegyurjuk  es  4  cipot  formalunk. Teglalap
alakura  kinyujtjuk,  olvasztott  margarinnal  megkenjuk  (az  eredeti
recept  zsirt ir), es feltekerjuk. Talcara tesszuk , 1 napig a hutoben
pihentetjuk.  Hutobol kiveve a tekercseket 1,5 cm-es darabokra vagjuk,
lapjara  allitjuk,  kisodorjuk  es  megtoltjuk.  A toltelekhez a diot,
cukrot  1  dl  vizzel felfozzuk, a baracklekvart es a tojasok habjaval
osszekeverjuk. Forro sutoben sutjuk, ha kihult, porcukorba forgatjuk.


Almas rolad

2 db 4 tojasbol keszult piskotatekercs (sutes utan vizes konyharuhaval
felcsavarva)   /kozepes-inkabb   kicsit  nagyobb  tepsiben  keszitsuk,
kulonben nagyon vastag lesz a teszta/

3  nagy  savanykas alma lereszelve, 2 gyengen felvert tojas, 20-25 dkg
sargabaracklekvar,  izles  szerint  cukor,  keves fahej, piskota- vagy
zsemlemorzsa,  esetleg daralt keksz (en ezt hasznalok) A reszelt almat
osszekeverjuk  a  tojassal,  a lekvarral, a cukorral, es annyi kekszet
(morzsat)  adunk  hozza,  hogy  kenheto  masszat kapjunk. A piskotakat
megkenjuk,    szorosan   felcsavarjuk,   alufoliaba   csomagoljuk   es
elomelegitett sutoben 10 percig sutjuk. Foliaban hagyjuk kihulni.



Mezes almalekvar

Hozzavalok 4 db 2.5 dl-es uveghez:

1,25  kg alma, 6-8 evokanal citromle, 500 g zselirozo cukor special, 2
rud fahej, 5 dkg mez

A  meghamozott  almat  negyfele  vajuk, maghazat kiemeljuk. Az almabol
pontosan  1.25 kg-ot lemerunk, es aprora felkockazzuk. Az almakockakat
a  citromlevel,  a cukorral, fahejjal egyutt nemesacel vagy ep zomancu
labasba   tesszuk,   majd   magas   hofokon  allando  keveres  mellett
felforraljuk.  Kb.  3  percig gyongyozve fozzuk, vegul belevegyitjuk a
mezet.   A  lekvart  azonnal  az  elokeszitett  uvegekbe  toltjuk,  es
legmentesen  lezarjuk.  Az  uvegeket a tetejukre forditjuk, majd kb. 5
perc mulva visszaforditjuk, es hagyjuk kihulni. (azert kell a tetejere
forditani,  mert  igy  a  levego kiszorul, es nem romlik meg a lekvar)
Szepen diszitve csodas karacsonyi ajandek lehet!


Teazsele reggelire

Hozzavalok 3 db 4,5 dl-es uveghez:

2,5  teaskanal  teafu,  9  dl viz, 1 evokanal kardamommag, 1 teaskanal
anizs, 1 citrom, fel kg extra befozocukor

A  teafuvet leforrazzuk a vizzel, beletesszuk a kardamommagot, anizst,
5  percig  allni hagyjuk. Leszurjuk, es belekeverjuk egy jol megmosott
egesz  citrom  vekonyra  szelt  hejjat,  hozzaadjuk  a befozocukrot es
felforraljuk.  Egy percig lobogva forraljuk, es azonnal a kiforrazott,
zarhato  uvegbe  tesszuk.  /en nem csak fekete teabol csinaltam, hanem
kulonbozo gyumolcsos kevereket is tettem bele, isteni lett, ajandeknak
szinten tokeletes/


Cintia

                         mailto:

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS