1. |
Re: WOK (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
2. |
Receptek - kenyérsütőgéphez (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
3. |
karacsony (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
4. |
Jokivansag. (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
5. |
Szervusztok konyhasok! (mind) |
34 sor |
(cikkei) |
6. |
lazactartar (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
7. |
Re:csusztatott palacsinta (mind) |
28 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: WOK (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Felado : [Hungary]
> Tudtok nekem kuldeni recepteket husokra es zoldseg parolasra?
>
> - Elore is koszi, Zsolt
Receptoldalamon ajánlom a kínai kajákat!
Wawel
www.szekelyistvan.hu/recept
|
+ - | Receptek - kenyérsütőgéphez (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Ha valaki tudna nekem küldeni recepteket - kenyérsütőgéphez - nagyon örüln
ék neki.
kösz
Tsabi
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: tty-111.nas1.euroweb.hu)
|
+ - | karacsony (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Mindenkinek Kellemes Karacsonyi Unnepeket,
es
Boldog Ujevet kivanok!
--
Udv.: Szászika
A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
http://www.klubmail.hu/szaszika/
|
+ - | Jokivansag. (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Konyhasok!
Minden Listatagnak es Csaladjanak kellemes karacsonyi unnepeket es boldog uj
esztendot kivan:
Szeretettel:
Irene
|
+ - | Szervusztok konyhasok! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Miindenkinek nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, sok pihenest
,jo sok finom sutest-fozest es sikerekben gazdag Ujevet kivanok Gyor-
bol.
Balogh Janos
AUDI-Hungaria
QM-Kaufteile
TUROTORTA
30 dkg porcukrot, 1 csomag vaniliascukrot, 10 dkg vajat, vagy
margarint
habosra keverünk. Hozzaadunk 5 tojás sargajat, majd bekeverünk 1/2
kg soval izesitett turot. 1 dl hideg vizben feloldunk 5
csapottkaves-
kanal zselatint, ezt leontjuk 1,5 dl tejjel és ezt jol
elkeverjük.
Ha langyosra hült. belekeverjük a turos masszaba. Müanyag
foliaval
belelt tortasütöbe tesszük es az egeszet szilardulasig hutöbe
rakjuk.
GYUMÖCSKOCSONYA
1 dl langyos vizben feloldunk 2 es 1/2 pupozott kaveskanal
zselatint
és hozzaadjuk a forrasig hevitett 3 dl viz, 1 dl gyümolcshoz
illöszorp,
10-20 dkg cukor oldatához. Ha kezd megdermedni , raöntjuk a mar
gyumolcsel diszitett kemény turora.
|
+ - | lazactartar (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Misi karacsonyi "menuje" frenetikus, meg igy olvasva is. :-)))
En is tervezgetem a karacsonyi unnepi menut es az egyik szakacskonyvben
talaltam egy erdekes lazacos eloetelt.
Lazactatar
30 dkg friss, bo"r nelkuli lazacfile
18 dkg fustolt lazac
5 ek olaj (legjobb az oliva)
1 kisebb citrom leve
1 mokkask so
4-5 ujhagyma
keshegynyi orolt bors
A ketfele lazacot ledaraljuk, hogy a daraloban semmi ne maradjon a
halhusbol, a vegen 1 zsemlet is tegyunk bele, de csak addig nyomjuk, amig a
hal ki nem jon a daralobol. Zsemle ne keruljon hozza! Az olajjal es a
citromlevel osszekeverjuk, megsozzuk, Az ujhagymat megtisztitjuk, nagyon
aprora vagjuk, az elozoekhez adjuk, kisse megborsozzuk. Forro piritossal meg
szazammagos uborkaval talaljuk. Utobbi ugy keszul, hogy egy megmosott
kigyouborkat vekonyan folszeletelunk, es egy keves ecettel meg szazamolajjal
meglocsoljuk, kisse megsozzuk, megborsozzuk, vegul talalaskor szarazon
piritott szezammaggal megszorjuk.
Minden lista olvasonak bensoseges karacsonyt kivan:
J. Zsoka
|
+ - | Re:csusztatott palacsinta (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> tudja valaki esetleg a csusztatott palacsinta receptjet...?
> megvolt, elkavartuk, az istennek se talaljuk evek ota, a nyal meg
En csak egyszer probalkoztam eddig vele, de nem tul nagy volt a
sikerelmenyem, nem mintha nem fogyott volna el, de ugy ereztem, a
befektetett munka valahogy nem volt aranyban az eredmennyel. A palacsintak
konyvebol masolom ide:
Csusztatott palacsinta
20 dkg retesliszt, 5 dl tejszin, 8 dkg porcukor, 8 tojas, 12 dkg vaj, 1
citrom reszelt heja
A vajat a tojasok sargajaval es a porcukorral habosra keverjuk, reszelt
citromhejjal izesitjuk, majd allando keveres mellett fokozatosan beleszorjuk
a lisztet es beleontjuk a tejszint. Simara keverjuk. Kb 10-15 percet
pihentetjuk. Kozben a feherjekbol kemeny habot verunk es ovatosan
hozzakeverjuk a tesztahoz.
A maradek vajbol egy keveset palacsintasutoben felforrositunk es korkoros
forgatassal annyi tesztat teritunk szet benne, hogy kb ceruza vastagsagu
palacsintat kapjunk. Egyik oldalat szep pirosra sutjuk, majd vajjal kikent
talra csusztatjuk at az elso palacsintat, s elkezdjuk sutni a kovetkezot.
Kozben, mikor mar a megsutott palacsinta teteje kisse megszikkadt, a
kulonbozo receptek szerint megadott anyagokkal megszorjuk, meglocsoljuk,
vagy megkenjuk, s erre csusztatjuk majd ra a masodik palacsintat.
(Pl.vanilias porcukorral elkevert 15 dkg daralt dio.)
A tetejere kerulo palacsintat ugy tesszuk ra, hogy annak a sult oldala
legyen felul, majd az egesz tortaszeruen, cikkekre vagva talaljuk. Kulonbozo
martasokat is adhatunk hozza. (Puncs martas, vagy vaniliasodo, borsodo stb)
|
|