Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1030
Copyright (C) HIX
2001-12-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 REC: Raffaello (mind)  12 sor     (cikkei)
2 Raffaello (mind)  110 sor     (cikkei)
3 Raffaelo helyett... (mind)  25 sor     (cikkei)
4 Raffaello (mind)  21 sor     (cikkei)

+ - REC: Raffaello (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Raffaello

1,5 dl vizben felfozunk 35 dkg cukrot, majd belekeverunk 1
Rama margarint. Ezutan hozzáteszunk 2 csomag
kokuszreszeleket, 2 csomag tejport és egy marek diot. Jol
osszekeverjuk es a kesz masszat egy orara a hutobe tesszuk
pihenni. Ezt koveoen golyokat formalunk belole. A kozepebe
egy darabka dio, mogyoro vagy mandula kerul. A kesz golyokat
kokusz reszelekbe forgatjuk.


 Cintia
+ - Raffaello (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tegnap ketten is kertetek al-Raffaello :-) receptet. Mivel nemreg en is
ezutan erdeklodtem egy masik konyha listan, egesz tarhazat sikerult
osszegyujtenem. Ezekbe nem kell kokuszvaj, igy talan meg konnyebb elkesziteni.


Raffaello
---------

Hozzavalok:
35 dkg kristalycukor
1 db. Rama (25 dkg)
30 dkg kokuszreszelek
+10 dkg kokuszreszelek a golyo kulso bevonasara.
36 dkg zsiros tejpor
1,5 dl viz
Mandula, vagy mogyoro.

Elkeszitese:
- A vizbol es a cukorbol szirupot fozok, es belekeverem a Ramat, a kokuszt
és a
 tejport.
- Par oraig allni hagyom.
- Golyokat formazok belole.
- Minden golyo kozepebe egy-egy mandula/mogyoro szemet helyezek.
- Kokuszreszelekbe hempergetjuk.
- Hutobe taroljuk fogyasztasig.


Es itt egy masik, meg egyszerubb valtozat, amit Ilsetol kaptam:

1 tubus suritett tej es kokuszreszelek kell hozza. Annyi
kokuszreszeleket keversz hozza,hogy formalhato legyen, ne ragadjon, golyokat
formalsz a masszabol es meghempergeted kokuszreszelekben. Frissiben nem az
igazi, masnap, harmadnap sokkal finomabb.


Szebeni Aliz pedig ezeket a valtozatokat kuldte:


Raffaello golyo

Hozzavalok: I.  massza: 20 dkg cukor, 1 dl viz, 20 dkg tejpor, 15 dkg
kokuszreszelek, 1 cs. vanilias cukor.

II. massza: 2,5 ek. liszt, 2.5 ek cukor, 1.5 dl tej, 1. cs. vanilias
cukor, 8 dkg margarin, 8 dkg kokuszreszelek

Tovabbi hozzavalok: mandula a kozepebe (mogyoroval is jo, de mandulaval
finomabb, fontos, hogy ne sozott legyen), kokuszreszelek  (eleg sok)
amiben a vegen megforgatjuk.


Elkeszites:I. massza: A cukrot a vizzel habzasig fozzuk, levesszuk a
tuzrol, majd belerakjuk a tejport, a kokuszreszeleket, es a vanilias
cukrot. Ekkor  egy suru masszat kapunk, tegyuk felre, es fogjunk hozza
a II. massza elkeszitesehez.

II. massza: A cukrot es a lisztet a tejjel osszefozzuk, addig fozzuk,
mig be nem surusodik (folyamatosan kavargassuk!). Ha kihult,
beletesszuk a vanilias cukrot, a kokuszreszeleket, es a margarint.Az I.
es a II. masszat osszekeverjuk (az I. massza olyan suru lesz, hogy
erdemesebb gyurni), golyokat formazunk belole, kozepebe mandulat v.
mogyorot teszunk, es kokuszreszelekben megforgatjuk. Talalas elott
legalabb egy orara tegyuk huvos helyre (pl.: hutobe :))))

TIPP: A golyok ne legyenek tul nagyok, mert a massza egy kicsit tomeny!

* * * *

Rafaello


Szukseges hozza :


3 kanal liszt
6 kanal cukor
1 csomag vanilias cukor
3 dl tej

20 deka kokuszreszelek (+ meg valamennyi kivulre)
10 deka vaj vagy Roma margarin

egy uveg nutella vagy egyeb mogyorokrem
egy fel kilo(lehet joval kevesebb is) mandula vagy mogyoro

Az elkeszites modja:

A lisztet, a cukrot, a vanilias cukrot es a tejet fel kell fozni. Meg
kell varni amig langyosra hul, majd bele kell keverni a kokuszt es a
vajat.
Ha teljesen kihult, akkor golyocskakat kell alkotni, megpedig ugy, hogy
a golyo magja egy szem mandula vagy mogyoro legyen, kore pedig
izles szerinti mennyisegu nutella-krem illesztendo. Mikor ez megvan,
akkor johet a lenyeg : a hideg rafaellomasszabol tetszes szerinti, de
szerintem legalabb fel centi vastagsagu hejat kesziteni a felkesz
golyocskak kore. Az utolso lepes a legegyszerubb, az immar szinte toke-
letes golyocskakat kokuszreszelekben kell meghempergetni.

A munkanak vege, johet a pihenes... , a rafaellonak ugyanis egy
ejszakan at allnia kell a hutoben.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Remelem, sikerult kivalasztani a legfinomabbat. :-) 

sziasztok,
Zita
+ - Raffaelo helyett... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!

Nehany hete olvasom a hix konyhat, de klassznak talalom! Igaz nem sok a 
hozzaszolas, de azok altalaban erdekesek szamomra.
A Raffaeloval kapcsolatban, van egy egyszeru de nem uj receptem:

Raffaelo Golyo
      1 csomag zsiros tejpor
      1 csomag sovany tejpor
      2 csomag kokusz
      20 dkg  margarin felolvasztani
      1 dl    tej
      20 dkg  cukor
Felfozzuk,   golyokat   formalunk, kakuszreszelekbe  forgatjuk.  Kozepebe 
mandula, mogyoro, drazse stb.


Persze ez nem 100% olyan, mint az igazi, de egyszeru es finom!

Udv,

Jozsef

_________________________________________________________________
Get your FREE download of MSN Explorer at http://explorer.msn.com/intl.asp
+ - Raffaello (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary] irta:

>Ha már ilyen meggondolatlanul emlegetted a Raffaellot, nem 
>osztanád meg velünk, hogy hogyan kell finom otthoni Raffaellot >csinálni??

Sajnos recept sosem volt. En is igazi, ihato kokusztejet akartam
venni a vamhaz teri csarnok pincejeben levo keletifuszer boltban, de
engem nem figyelmeztettek elore, igy itthon derult ki, hogy valami
mattfeher kemeny krem van a konzervdobozban. Ize nem tul meggyozo.
De porcukorral jol eldolgozva tiszta Raffaello ize lett. Porkolt
mogyoro vagy mandula kore kis golyot ebbol, aztan kokuszreszelekbe
forgatni es be a hutobe. Ennyi. Az eredeti Raffaelloban valami
ropogos ostyahej is van ha jol emlekszem, az nekem nem hianyzott.
Bar lehet bele tenni ostyadarabokat is, ha valakinek annyira fontos.

Ugyhogy egy "mit kezdjunk a maradekkel"-jellegu probalkozasom
eredmenye a hazi Raffaello. Ha ma csinalnam, biztos probalkoznek egy
pici jofajta vodkat/gint is hozzakeverni nehany darabhoz. Hatha
bejonne.

Udv, Peter.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS