Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1316
Copyright (C) HIX
2002-11-01
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 keksz (mind)  22 sor     (cikkei)
2 RE: zoldseg grillezes (mind)  16 sor     (cikkei)
3 csipkebogyolekvar kerdes (mind)  10 sor     (cikkei)
4 Zoldsegfelek grillezese (mind)  21 sor     (cikkei)
5 Re: Bor fogyokura (mind)  17 sor     (cikkei)
6 Re: Magyarorszag terkep. ( 6 sor ) (mind)  20 sor     (cikkei)
7 brindza (mind)  13 sor     (cikkei)

+ - keksz (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Eloszor is szeretnem megkoszonni nektek a sokfele majkremreceptet. 
Inkabb a zsirnelkuliekre szavaztam, sorra ki is probalom mindet.
Lenne azonban egy ujabb kerdesem, remelem van megoldas.
Szoval: adva van egy irto finom kekszrecept: 1 kg liszt, 50 dkg margarin 
v. vaj,50 dkg porcukor,   2 tojas+2 sargaja, 1 cs sutopor 2 citrom leve 
1 héja,2 csipet so. Lehet fele't is csinalni, de akkor nem marad nektek.:-)
Mivel mar tobbszor is csinaltam, szeretnek kicsit mast is alkotni 
ebbol.Pl gyomberest, anizsost, esetleg fahejast, szegfuszegest. 
Szerintetetek az elobbi fuszerekbol mennyi kell a fenti mennyiseghez? 
Kell-e es vajon mivel potolni a citromle kimarado mennyiseget? Atneztem 
az osszes szakacskonyvemet, nincs valasz. Vagy tul regiek a szerzok.:-((

Koszonom,
Magdi

__________________________________________________________________

Gesendet von Yahoo! Mail - http://mail.yahoo.de
Yahoo! präsentiert als offizieller Sponsor das Fußball-Highlight des
Jahres: - http://www.FIFAworldcup.com
+ - RE: zoldseg grillezes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, szia Zsolt!

Szerintem felejtsd el a vegetat a grillezesnel. Neha jol jon az, ha nincs
otthon eleg zoldseg, es pl. egy levest kicsit fel kell javitani. De _friss_
zoldseget kar elrontani vele. Szerintem a grillezendo zoldseget egyebkent
se szabad elore  sozni, mert levet ereszt, es gyk. megfo. Uborkat meg nem
jutott eszembe grillezni :-), de a padlizsan, cukkini nagyon jo.
Felkarikazod, keves olivaolajjal beecseteled, es legfeljebb pici oreganot,
v. kakukkfuvet szorsz ra. Az olivaolajat lehet elotte egy kis fokhagymaval
megbolonditani. :-)  Nem tudom, lehet-e most kapni kisebb meretu
cukkinikat, olyan arasznyi nagysaguakra gondolok. Ezt lehet hosszaban is
szeletelni, nagyon jol mutat igy is. 
Nagyon finom meg grillen a gomba, zoldpaprika, esetleg negyedekre vagott es
szetszedett hagyma. Ezeket is erdemes kicsit megolajozni. 

Zita
+ - csipkebogyolekvar kerdes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Szeretnem megkerdezni, hogy ti hogyan csinaljatok a csipkebogyolekvart?
Kulonosen az atpasszirozas es a szoroktol valo mentesites az enyemnel
hatekonyabb valtozata erdekel:)) Most mar keszen vagyok, sikerult 3 dl
fenseges lekvart csinalnom tobb oras munkaval, de jovore szeretnem javitani
a technologiamat! Esetleg ismeri valaki a csipkebor keszitesenek modjat?

Koszonettel:
Katalin
+ - Zoldsegfelek grillezese (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> A hetvegen megint nagy grillezes volt nalunk.
> Uborkat, paradicsomot es padlizsant (azt hiszem az volt, lila es olyan
mint
> egy korte) felkarikaztam, megszortam vegetaval es sajtot tettem a
tetejere.
> Ettol kellemesen sos lett, de valahogy megsem az igazi. Van Valakinek
otlete
> zoldsegek grillezesere? Recepteket keresek mit es hogyan lehet kerti suton
> sutni?
>

Szerbusz Zsolt!

En sem vagyok mestere a dolognak, csupan annyit szeretnek hozzaszolni, hogy
en azt tanultam a "nagyoktol", a zoldsegfeleket be kell kenni olajjal,
ezutan johet ra a fuszer, nalunk nagyon bevalt a Kotanyi mediterran
zoldseg-grill fuszere, ez henger alaku dobozban van, a tetejen
szoronyilasokkal, a szine pedig piros es fekete. Egyszoval olajozod,
fuszerezed, es sutogeted, ennyi.

Sok sikert, es jo etvagyat hozza: Andi.
+ - Re: Bor fogyokura (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Zsuzsi irta:

> szabad dieta alatt alkoholt inni. Mi a velemenyetek ez komoly
> recept, vagy szivatas?

> A Schrott - fele Bor - kenyer kura az egyik legszigorubb
> fogyokura. Csak orvosi ellenorzes mellett alkalmazhato. A

Nana hogy szigoru. En inkabb azt mondanam, hogy nagyon egyoldalu,
hianyzik rost, vitamin, feherje, es mint ilyen, hozza sem nyulnek. Arrol
nem beszelve, hogy valszeg mar fel nap mulva oklendeznem a savat
(pardon!).

Udv
Emilia, Stuttgart
+ - Re: Magyarorszag terkep. ( 6 sor ) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>=======================================================
>Felado :  [Slovak Republic]
>Temakor: Magyarorszag terkep. ( 6 sor )
>Idopont: Thu Oct 31 00:23:15 CET 2002 KONYHA #1315
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Legyen szives valaki megnezne es megnevezne nekem mi szerint van ez a terkep
>szetosztva es mi a szamozott korzetek neve ?
>
>Nagyon koszonom...Dr. Willy
>A terkep itt van www.sturovo.com/magyar.jpg
>Mail cim: e-mail : 

Ez magyarország régióit ábrázolja, a zöld részt nem igazán értem, ugyanis 
hét régióra van osztva az ország, a zöld meg a nyolcadik lenne.
Kerestem hozzá neked egy-két linket is:
Térkép: http://lazarus.elte.hu/hun/maps/regio.gif
Némi leírás is: http://www.gm.hu/fomenu/befektetok/htm/counties/

Topy
+ - brindza (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Hogy elkeruljuk a tovabbi
> felreerteseket, azt hallottam hogy a brindza romanul siman sajtot jelent
> (szivesen vennem ha ezt cafolna vagy bizonyitana valaki), de mikor annak
> idejen a Kaukazusban jartam a Cserkeszeknel, akkor azt tapasztaltam hogy
> ok is brindzanak hivtak barmilyen sajtot.
>

Brindza románul nem jelent semmit.
Brânza az túró. Pontosabban tehéntúró.
Cascaval a sajt.

Üdv
Zs.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS