1. |
keksz (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
2. |
RE: zoldseg grillezes (mind) |
16 sor |
(cikkei) |
3. |
csipkebogyolekvar kerdes (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
4. |
Zoldsegfelek grillezese (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: Bor fogyokura (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
6. |
Re: Magyarorszag terkep. ( 6 sor ) (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
7. |
brindza (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
|
+ - | keksz (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Eloszor is szeretnem megkoszonni nektek a sokfele majkremreceptet.
Inkabb a zsirnelkuliekre szavaztam, sorra ki is probalom mindet.
Lenne azonban egy ujabb kerdesem, remelem van megoldas.
Szoval: adva van egy irto finom kekszrecept: 1 kg liszt, 50 dkg margarin
v. vaj,50 dkg porcukor, 2 tojas+2 sargaja, 1 cs sutopor 2 citrom leve
1 héja,2 csipet so. Lehet fele't is csinalni, de akkor nem marad nektek.:-)
Mivel mar tobbszor is csinaltam, szeretnek kicsit mast is alkotni
ebbol.Pl gyomberest, anizsost, esetleg fahejast, szegfuszegest.
Szerintetetek az elobbi fuszerekbol mennyi kell a fenti mennyiseghez?
Kell-e es vajon mivel potolni a citromle kimarado mennyiseget? Atneztem
az osszes szakacskonyvemet, nincs valasz. Vagy tul regiek a szerzok.:-((
Koszonom,
Magdi
__________________________________________________________________
Gesendet von Yahoo! Mail - http://mail.yahoo.de
Yahoo! präsentiert als offizieller Sponsor das Fußball-Highlight des
Jahres: - http://www.FIFAworldcup.com
|
+ - | RE: zoldseg grillezes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok, szia Zsolt!
Szerintem felejtsd el a vegetat a grillezesnel. Neha jol jon az, ha nincs
otthon eleg zoldseg, es pl. egy levest kicsit fel kell javitani. De _friss_
zoldseget kar elrontani vele. Szerintem a grillezendo zoldseget egyebkent
se szabad elore sozni, mert levet ereszt, es gyk. megfo. Uborkat meg nem
jutott eszembe grillezni :-), de a padlizsan, cukkini nagyon jo.
Felkarikazod, keves olivaolajjal beecseteled, es legfeljebb pici oreganot,
v. kakukkfuvet szorsz ra. Az olivaolajat lehet elotte egy kis fokhagymaval
megbolonditani. :-) Nem tudom, lehet-e most kapni kisebb meretu
cukkinikat, olyan arasznyi nagysaguakra gondolok. Ezt lehet hosszaban is
szeletelni, nagyon jol mutat igy is.
Nagyon finom meg grillen a gomba, zoldpaprika, esetleg negyedekre vagott es
szetszedett hagyma. Ezeket is erdemes kicsit megolajozni.
Zita
|
+ - | csipkebogyolekvar kerdes (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni, hogy ti hogyan csinaljatok a csipkebogyolekvart?
Kulonosen az atpasszirozas es a szoroktol valo mentesites az enyemnel
hatekonyabb valtozata erdekel:)) Most mar keszen vagyok, sikerult 3 dl
fenseges lekvart csinalnom tobb oras munkaval, de jovore szeretnem javitani
a technologiamat! Esetleg ismeri valaki a csipkebor keszitesenek modjat?
Koszonettel:
Katalin
|
+ - | Zoldsegfelek grillezese (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> A hetvegen megint nagy grillezes volt nalunk.
> Uborkat, paradicsomot es padlizsant (azt hiszem az volt, lila es olyan
mint
> egy korte) felkarikaztam, megszortam vegetaval es sajtot tettem a
tetejere.
> Ettol kellemesen sos lett, de valahogy megsem az igazi. Van Valakinek
otlete
> zoldsegek grillezesere? Recepteket keresek mit es hogyan lehet kerti suton
> sutni?
>
Szerbusz Zsolt!
En sem vagyok mestere a dolognak, csupan annyit szeretnek hozzaszolni, hogy
en azt tanultam a "nagyoktol", a zoldsegfeleket be kell kenni olajjal,
ezutan johet ra a fuszer, nalunk nagyon bevalt a Kotanyi mediterran
zoldseg-grill fuszere, ez henger alaku dobozban van, a tetejen
szoronyilasokkal, a szine pedig piros es fekete. Egyszoval olajozod,
fuszerezed, es sutogeted, ennyi.
Sok sikert, es jo etvagyat hozza: Andi.
|
+ - | Re: Bor fogyokura (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Zsuzsi irta:
> szabad dieta alatt alkoholt inni. Mi a velemenyetek ez komoly
> recept, vagy szivatas?
> A Schrott - fele Bor - kenyer kura az egyik legszigorubb
> fogyokura. Csak orvosi ellenorzes mellett alkalmazhato. A
Nana hogy szigoru. En inkabb azt mondanam, hogy nagyon egyoldalu,
hianyzik rost, vitamin, feherje, es mint ilyen, hozza sem nyulnek. Arrol
nem beszelve, hogy valszeg mar fel nap mulva oklendeznem a savat
(pardon!).
Udv
Emilia, Stuttgart
|
+ - | Re: Magyarorszag terkep. ( 6 sor ) (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>=======================================================
>Felado : [Slovak Republic]
>Temakor: Magyarorszag terkep. ( 6 sor )
>Idopont: Thu Oct 31 00:23:15 CET 2002 KONYHA #1315
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Legyen szives valaki megnezne es megnevezne nekem mi szerint van ez a terkep
>szetosztva es mi a szamozott korzetek neve ?
>
>Nagyon koszonom...Dr. Willy
>A terkep itt van www.sturovo.com/magyar.jpg
>Mail cim: e-mail :
Ez magyarország régióit ábrázolja, a zöld részt nem igazán értem, ugyanis
hét régióra van osztva az ország, a zöld meg a nyolcadik lenne.
Kerestem hozzá neked egy-két linket is:
Térkép: http://lazarus.elte.hu/hun/maps/regio.gif
Némi leírás is: http://www.gm.hu/fomenu/befektetok/htm/counties/
Topy
|
+ - | brindza (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Hogy elkeruljuk a tovabbi
> felreerteseket, azt hallottam hogy a brindza romanul siman sajtot jelent
> (szivesen vennem ha ezt cafolna vagy bizonyitana valaki), de mikor annak
> idejen a Kaukazusban jartam a Cserkeszeknel, akkor azt tapasztaltam hogy
> ok is brindzanak hivtak barmilyen sajtot.
>
Brindza románul nem jelent semmit.
Brânza az túró. Pontosabban tehéntúró.
Cascaval a sajt.
Üdv
Zs.
|
|