1. |
sutemeny cukrosoknak 3 (mind) |
83 sor |
(cikkei) |
2. |
Turogomboc (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: HIX hianyzo szamai (mind) |
7 sor |
(cikkei) |
4. |
Re:Turogomboc (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
5. |
Rosejbni (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
6. |
Szaszika (mind) |
4 sor |
(cikkei) |
|
+ - | sutemeny cukrosoknak 3 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Sarga linzerteszta.
(Gyurt omlos teszta.)
67 dkg
10 dkg energiatartalma: 1907.28 kJ /456.11 kcal
Szenhidrat: 40.22 g, ebbol glukonon:8.50 g.
Hozzavalok: 20 dkg vaj,30 dkg liszt, 5 tojassargaja, 6 dkg glukonon, 1
citrom reszelt heja,1 kiskanal vaniliakivonat.
A glukonont 2 tojassargaval elkeverjuk, hogy feloldodjon. A visszamaradt 3
tojassargajat a vajjal elkeverjuk, de nem habosra. A liszt kozepebe rakjuk a
vajjal elkevert sargakat, a feloldott glukonont es citromhejat. Gyors
mozdulatokkal osszegyurjuk, es felhasznalasig hutoben pihentetjuk.
Dios linzerteszta.
77 dkg
10 dkg energiatartalma: 1916.70 kJ /458.31 kcal.
Szenhidrat:35.95 g, ebbol glukonon7.4 g.
Hozzavalok: 6 dkg glukonon, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 5 tojassargaja, 1
citrom reszelt heja, 1 kiskanal vaniliakivonat, 5 dkg daralt dio, 5 cl
tejszin, 5 g fahej.
Ugyanugy keszul mint a sarga linzerteszta. A tejszint, a fahejat, es a
daralt diot csak a vegen gyurjuk a tesztaba.
Linzer karika.
20 szelet
1 szelet sulya:4.5 dkg
Energiatartalma: 839 kJ / 201 kcal.
Szenhidrat: 20.09 g, ebbol glukonon: 5.80 g.
Hozzavalok: 67 dkg sarga linzerteszta, 25 dkg diabetikus baracklekvar, 5 dkg
durvara tort dio, 1 tojas; a nyujtashoz 5 dkg liszt.
A tésztat fel centi vastagra kinyujtjuk, es 20 db 5-6 cm atmeroju lapot
szurunk ki. A kozepet egy kisebb kb 2 cm atmeroju formaval kiszurjuk. A
karikakat tojassal megkenjuk, durvara tort dioval megszorjuk, sutolemezre
fektetve, forro sutoben aranysargara sutjuk. A tobbi tesztabol 20 db
ugyanolyan lapot vagunk ki, ezt siman megsutjuk, majd baracklekvarral
megkenjuk. Mindegyikre egy-egy dioval megszort, megsult karikat helyezunk.
Rakoczi turos.
15 szelet
1 szelet sulya: 6.4 dkg
Energiatartalom: 885 kJ / 212 kcal.
Szenhidrat: 24.88 g, ebbol glukonon: 13.25 g.
Hozzavalok: 33 dkg sarga linzerteszta, 60 dkg turotoltelek, 4 tojasfeherje,
10 dkg glukonon, 3 dkg buzadara; a nyujtashoz 3 dkg liszt.
A tesztat fel centi vastagra nyujtjuk es kibelelunk vele egy kozepes
nagysagu tepsit.Villaval megszurkaljuk, es kozepesen meleg sutoben ( 170
fok ) megsutjuk. Amikor kihult, buzadaraval megszorjuk es a turotolteleket
rasimitjuk. A tojasfeherjet a glukononnal kemeny habba verjuk, a turora
teritjuk, es a sutobe visszatolva ( 190 - 200 fok ) 3 4 percig szaritjuk,
vigyazva arra, hogy a teteje szep rozsaszin legyen, ne barnuljon meg.
Langyosan kockakra szeleteljuk.
Turotoltelek.
60 dkg.
10 dkg energiatartalma: 721.38 kJ / 172.57 kcal.
Szenhidrat: 16.97 g, ebbol glukonon: 12.64 g.
Hozzavalok: 50 dkg felzsiros tehenturo, 8 dkg glukonon, 2 tojassargaja, 1
citrom reszelt heja, 1 kiskanal vaniliakivonat, 1 dkg buzadara.
A turot attorjuk es a glukononnal meg a tojassargakkal habosra keverjuk. Az
izesitoket es a buzadarat is hozzaadjuk, es felhasznalas elott 25 - 30
percig pihentetjuk.
Meggyes kocka.
15 szelet.
1 szelet sulya: 7 dkg.
Energiatartalma: 1306 kJ / 312 kcal.
Szenhidrat: 23.9 g, ebbol glukonon: 5.03 g.
Hozzavalok: 38 dkg dios linzer, 15 dkg vaj, 5 dkg glukonon, 30 dkg
kimagozott meggy, 10 dkg daralt dio, 10 dkg liszt, 3 tojas, 5 dkg buzadara,
1 citrom reszelt heja, csipetnyi fahej; a nyujtashoz 3 dkg liszt.
A linzertesztat fel centi vastagra nyujtjuk es kibelelunk vele egy kozepes
nagysagu tepsit. Mersekelt tuznel a sutoben aranysargara sutjuk, majd
buzadaraval meghintjuk es a levetol lecsurgatott meggyel megszorjuk. A vajat
a glukononnal habosra keverjuk es eloszor a tojast, majd a daralt diot, a
lisztet meg az izesitoket hozzaadjuk. A meggyre simitjuk, es kozepesen meleg
(170 fok ) sutoben aranysargara sutjuk. Hidegen szeleteljuk fel.
Folyt. kov. vajastesztakkal.
Udv.
Ilse
|
+ - | Turogomboc (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Igaz, jo regen volt mar, meg nem is a Nyugati kornyeken :-), de en
> etteremben egyedul a Nancsi neninel Huvosvolgyben ettem finom turogombocot.
> Akkora volt, mint egy teniszlabda, es habkonnyu.
> Nem egy nagy durranas elkesziteni, megse csinaljak ettermekben. Mert ha
> kisporoljak belole a turot (hogy legyen rajta haszon :-(( ), akkor
> borzalmas lesz.
>
> Zita
En az Arnyas etteremben ettem nagyon jot, cim: Diosarok 14 (?), a Janos
korhaz bejaratatol balra kb. 150 m.
- Gergely
|
+ - | Re: HIX hianyzo szamai (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
http://us.hix.com/hix/friss/
alatt mindig megtalalhato a HIX minden ujsagjanak 7 napi kiadasa. Amint a
szoveg megjelenik a kepernyon, valaszd ki, hogy 1, 2, 4, vagy 7 nap
termesebol akarsz valamit. Onnan ma'r magatol ertetodo a dolog.
Martha
|
+ - | Re:Turogomboc (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
>=======================================================
>Felado : [United Kingdom]
>Temakor: Turogomboc ( 8 sor )
>Idopont: Sun Nov 11 17:53:21 CET 2001 KONYHA #1007
>- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
>Kimaradtam valamibol, ugylatszik nem kaptam meg azt a Konyhat amiben Topy
>irt a turogombocrol.
Paprikáskrumpli álcája mögé rejtettem (az 1005-ös számban)! :))) Csak egy
megjegyzés volt, hogy mennyire nem találunk éttermet ahol van is, jó is...
Köszi az infót!
Topy
|
+ - | Rosejbni (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Eloszor is koszonom szepen, harman is elkuldtek a hianyzo szamokat! :-)
Rosejbni ugyben:
Amiert egybe vettem:
1. Nagyon siettem.
2. Gyerekkoromban mindket valtozat nagyon gyakori eledel volt. A
kulonbseget az hatarozta meg, hogy ha apam keznel volt es hajlando volt
gyalulni a krumplit, akkor rosejbni keszult, ha nem, akkor
szalmakrumpli. A krumpli, serpenyo, olaj es etvagy ugyanaz volt mindket
esetben ;-) Viszont valahogy arra is gondoltam, ezt egy erdelyi amugy is
tudja :-)
Zsokanak:
> Csak meg egy kis megjegyzes a sult krumpli temahoz.
> A rosejbni nemet eredetu, die Scheibe tarcsa, karika stb
> jelentesu szobol. Tehat a karikara vagott krumplit megsutve
Igaz hogy a szo nemetbol szarmazik, de en itt meg ilyet mas konyhajan
vagy etteremfeleben nem ettem. Nincs csak a hasab, a karika csak mint az
o"snemet ;-) chip nevre hallgato szaraz ragcsalo ize kaphato, zacskoban.
Csak 1szer olvastam valahol egy receptet, amiben a karikakat 2szer
dobjak bele a frito"zbe, kulonbozo homersekleten, es akkor szepen
felpuffad mint egy parna.
En meg olyan emberkekkel is talalkoztam itt, akik azt hittek, a
hasabkrumplit nem lehet otthon elkesziteni, az csak kulonleges
eljarassal gyarthato, es vettek a melyhutottet.
> sult krumpli. Nekem mindegy, mert mind a kettot szeretem. :-)
Igy van! :-))))))) Meg manapsag is neha ezt rogtonzom, uram bocsa'
ketchuppal, vagy sajttal vagy csak kicsit megfuszerezve, nyami, nyami...
Udv
Emilia
|
+ - | Szaszika (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Regi olvasoja vagyok a konyhanak. Mar jo ideje nem olvastam Szaszika, a
kotekedo hentes heti etrend tippjeit es receptjeit.
Mi van vele, ki tud rola?
Ottilia
|
|