Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1073
Copyright (C) HIX
2002-01-30
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
		
Figyelem!

A HIX bekuldesi cimei a keretlen reklamlevelek csokkentese erdekeben
megvaltoznak, a hix.COM domain helyett hix.HU-ra. Minden utasitas igy
valtozik.

regi:   
uj:     

Ez jelenleg csak egy elozetes ertesites, jelenleg meg mindket cimen
fogadja a rendszer a leveleket.

Nehany nap mulva azonban mar csak az uj cimek fog mukodni, a regi cimekre
kuldott levelekre egy ehhez hasonlo tajekoztato fog erkezni, kerve a
level megismetleset az uj cimre. Kerlek, hogy a cimlistaidat most
valtoztasd meg, hogy az atallas minel zokkenomentesebb legyen.

Koszonom,
Jozsi. /HIX.HU/
1 libazsir (mind)  10 sor     (cikkei)
2 makro tapanyagok (mind)  41 sor     (cikkei)
3 porkolt vagy paprikas (mind)  9 sor     (cikkei)
4 Re: libazsir (mind)  27 sor     (cikkei)
5 RE: libazsir (mind)  18 sor     (cikkei)
6 libazsir (mind)  8 sor     (cikkei)
7 receptek (mind)  32 sor     (cikkei)

+ - libazsir (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zita!

Szerintem a libahaj is jo otlet, vagy csak egyszeruen veszel zsiros libat, 
a zsiros boret kisutod, es a zsirjat leszurod, a maradekbol pedig 
libatoporto lesz. Mi kacsaval is hasonloan szoktunk eljarni, a kacsazsiros 
kenyer is finom. A bolti valtozatokat meg en sem probaltam, de a mi hazilag 
gyartott libazsirunk is grizes allagu.

Udv
Tunde
+ - makro tapanyagok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Kedves Listatagok!

Csupán ritkán jutok hozzá ilyen forma információhoz, ezért gondoltam
talán tudtok segíteni. Korábbi alkalmakkor beszélt valaki a
makrotápanyagokról, annak szükségszeruségérol stb.. Tudna valaki
tanácsokat bovebben adni nekem a témát illetoen?

Köszönöm: D"

Szervusztok Kedves Konyhasok!
Kedves D!
Valamikor ezt a levelet kuldtem a "konyha" listajara,azota a modszerunk is
es az alkalmazoi kor is kiteljesedett.Remelem mindazok hasznara is akik,mai
napig alkalmazzak ezt a nem mindennapi szemelyre szabott etkezesi
technologiat.
A listas level:
"Engedjetek meg,hogy egy erdekes,de tapasztalataim szerint mindenkeppen
 hatekony tanaccsal szolgaljak a "konyha" levelezoinek.Mi is okozza az
 elhizast? Az elettani meg kozelites az erdekes.A bevitt es felszivodott-ez
 fontos makro tapanyagra/feherje,szenhidrat, zsir/adott hormonalis
valasz.Ezen
 belul donto a szenhidrat-feherje aranyara adott osszhormon reakcio.Tovabb
 megyek a hormonok közul is a mindenkori inzulin szintje a dominans!Mirol
 van
 szo-ez az elhizas legfobb oka es nem a zsir bevitel-amikor az agy kiadja a
 parancsot a hasnyalmirigynek,hogy magas a vercukorszint az inzulin nagyon
 gyorsan reagal es nem csak szabalyoz,hanem raktaroz is.Na hova a
 felesleget,hat oda a hasadra,a fenekedre stb.Tehat nem csak a
 cukorbetegeknel igen fontos ennek az allando ellenorzese.Sajnos ez
 genetikailg meghatarozott!Az emberiseg 25%-anak nincs ilyen gondja.Ok
 annyit ehetnek amennyi belejuk fer.Hogyan tudjuk meg,hogy melyik hanyadba
 tartozunk?Egyszeruen,alljunk a tukor ele es ha alma alaku a hasunk akkor
 abba a75%-os hanyadba tartozunk akiknek a szervezete a bevitt tapanyagra -
 elsosorban a tobblet szenhidrat es feherjere gondolunk-gyors es magas
 inzulinvalaszt ad.Nos ez okozza az elhizast,de megfelelo aranyokkal
 helyrehozhato.Elsosorban a szenhidrat-feherje arany pontos,nem a divatot
 koveto beallitasaval.Ugy ,hogy nem kell lemondani kedvenc eteleinkrol,csak
 megfeleleoen kell osszeallitani oket!Ezeket az aranyokat es egyeb
 reszleteket magan levelezesben,ha keritek elkuldom.
 Yura"
Udv.Gyorgy
+ - porkolt vagy paprikas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves HIX KONYHA olvasok!

Kerlek benneteket segitsetek nekem.
A kollegam es en csak annyiben ertunk a konyhamuveszethez, hogy szeretunk
enni.  :)
Most vitatema tamadt koztunk: mi a kulonbseg a porkolt es a paprikas kozott?
Ha lehet akkor dontsetek el a vitat kozottunk.

Hanko Andras
+ - Re: libazsir (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> natur libamaj volt, keves zoldseggel, piritossal, es libazsir is volt
> mellette, persze gusztusosan rozsa formaban. Eszmeletlen finom volt! :-)
> Azt szeretnem kerdezni toletek, hogy hogyan kell libazsirt csinalni?
Veszek
> libahajat, kiolvasztom es kesz? Vagy mi a forsza? Tudom, tudom, marha
> egeszsegtelen, meg hizlal, de nem banom.... :-))

Szia Zita!

En tavaly decemberben sutottem libamajat ajandekba, es
ehhez olvasztottam 2 kg liba testhajat, tehat nem boroset.
Semmi kulonos trukk nincsen, illetve en a kovetkezok
szerint szoktam kesziteni. Egy kicsit beraktam a melyhutobe,
hogy kemenyebb legyen, mert igy konnyebb kockakra
vagni. Kb. 5 cm-es kockakra vagtam fel, es egy nagyobb
rozsdamentes edenybe rakva,  egy pohar vizet otve ala
nagyon kis tuzon langterelo vasakkal egyutt szepen
kiolvasztottam. Szinte semmi toportyuje nem lett, de
ez nem volt gond. :-) Rengeteg zsiradek lett belole, persze
azert vettem ennyit, hogy maradjon belole itthon is. :-)))
Semmi fuszert, sot, stb nem hasznalok a kesziteskor.
(Nagyon szeretem a libazsiros piritost fokhagymaval!!)
Ra kell szanni nehany orat. Ja, es en a Vamhazkoruti
Csarnokban szoktam libahajat venni. Ott szerintem
mindig friss. Jo etvagyat a finom libazsirhoz. :-)

Szeretettel J. Zsoka
+ - RE: libazsir (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

****(A boltban "keszen" kaphato libazsirok eleg gyanusan neznek
ki, olyan grizes allaguak, meg a szinuk is... ****
biztos lehet vele faxnizni, de anyukám csak összevágja a
megmosott, esetleg megtisztított libahájat , önt rá annyi vizet,
ami szuken ellepi, fozi fél/háromnegyed órát (addig elmegy a
víz), majd krumplinyomón kipréseli és kész
ha töpörtyut is akar, akkor több vizet tesz az összevágott kövér
borre (hogy kétujjnyira ellepje) és kb. két és fél órán át lassú
lángon, idonként felkeverve fozi
amikor elment a víz és elkezd sülni, megvárja a kello színt, majd
leszuri
sózni nem szabad, tartósítót nem igényel
a libazsír amúgy "hivatalból" grizes és sárgásfehér, de
egészségesebb, mint a boltban kapható hidegen centrifugált
disznózsír (én mindemellett inkább a pecsenyesültes disznózsírra
szavazok, az nem csöpög ...:-))
üdv
L:C
+ - libazsir (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Zita es Konyhasok!

Hat a libazsir mar csak olyan, ha kelloen kihul grizesse válik. Felenk a
baromfi boltban lehet liba es kacshajat venni. Kicsi kockakra vagva lassan
szoktam kisutni. Semmi fakszni, az akkor jon, amikor a zsir a kenyerre
kerul.

Eva
+ - receptek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szevusztok!

Ket recept, az utobbi hetek krealmanyaibol:

Martas tesztahoz, vagy hejaban sult krumplihoz: (Ezt almodtam, bizonyara
rettentoen ehes voltam :))), masnap elkeszitettem es valoban jo!)
1 fej hagymat aprora vagva  2 evokanal olajon megdinsztelek, raszorok
rengeteg aprora vagott petrezselymet es kb. 2 teaskanal kakukkfüvet. Nyakon
zuditom 2 dl joghurttal. Izesitem egy gerezd aprora vagott fokhagymaval, 1
teaskanal mustarral soval es feherborssal. Ha tesztahoz keszitem,
belakeverem a frissen kifozott tesztat. Aki nem fogyozik reszelt sajttal
egye, kulonosen fustolt sajttal finom.

Tegnap elmentem a baromfi üzletbe a cicaknak csirkenyakat venni, a sorban
alldogalva nagyon szep csirkemajat lattam. Vettem 70 dkg-ot, bar csupan
60-at kertem. Mar a szatyorban lobaltam a cuccot, amikor elmerengtem mi is
keszuljon belole. A  majhoz tartozo szivert a macsekok roppant halasan
doromboltak a "maradekbol" ez lett:

Csirkemaj, ahogy jo pillanatomban keszult

1 fej aprora vagott voroshagymat keves olajon megparolok, hozza adok 20 dkg
szeletekre vagott gombat. Addig sutom, mig a gomba zsirjara sul, ekkor
radobom a megtisztitott csirkemajat. A majat  is megsutom, majd az egeszet
soval, borssal izesitem, raontok 2 dl fozotejszint és 1 jo teaskanal
mustart. Az egeszet osszeforralom (nem durvan) utanizesitem. Talalaskor
vagott petrezselymet szorok a tetejere es rizst adok melle.


Jo fozocskezest mindenkinek.

Udv: Eva

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS