1. |
Re: *** HIX KONYHA *** #798 (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
2. |
rokfortos martas (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
3. |
India (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
4. |
rostelyos (mind) |
27 sor |
(cikkei) |
5. |
Lasagna (mind) |
47 sor |
(cikkei) |
6. |
Slambuc (mind) |
43 sor |
(cikkei) |
7. |
Biozoldsegek (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
8. |
Felado : topybear@simpletech.hu [Hungary] (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** HIX KONYHA *** #798 (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> Nem akarom folytatni, en arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy marad a
> _melytengeri alga_. De szigoruan _csak nyersen_, hisz az olajok/margarinok
> is sok E...- t tartalmaznak.
Megorultel. Amikor ennyi olaj, mereg es szennyviz folyik a tengerbe.
:o)))))))))))))))))))))))))
Tucsi
|
+ - | rokfortos martas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok, szia Kata!
Kata > keresere a rokfortos martasrol:
Azt hiszem en is lattam ezt a tv-ben, az M1 Iz-lelojeben. Ott egyszeruen
felforraltak 1-2 dl tejszint es beleolvasztottak a marvanysajtot, majd
kicsit tovabb forraltak, hogy besurusodjon. Ha konkret mennyisegek
erdekelnek, az M1 teletextjen, a 380. oldalon megtalalod az Iz-lelo
receptjeit.
A karajszeleteket elotte vmi fuszerrel bepacoltak, serpenyoben kisutottek,
es a mar kisult karajszeletekre ontottek ra a kesz martast.
Na most ha ram hallgatsz :-)), es 5 perccel tobb idot raszansz, van egy
_sokkal_ finomabb rokfortos martasom. Pikk-pakk keszen van. :-)
Keves vajon megdinsztelsz egy fel fej nagyon aprora vagott hagymat, majd
belenyomsz izles szerint 1-2 gerezd fokhagymat (mar ha nem utalod... :-) ).
Rogton raontesz 1-2 dl tejszint (ha nincs otthon, jo a tej is), majd kicsit
osszeforralod. Ezutan belemorzsolod a kb. 10 dkg marvanysajtot, megvarod
mig szepen feloldodik. Ha tejet hasznaltal, es tul hig lenne, keves
etelkemenyitovel be lehet suriteni. Ezt lehet husokra onteni, de kivaloan
megfelel kifott tesztahoz is. Neha megpiritok 3-4 "sliced bacon"-t, jo
vekony csikokra felvagva, es belekeverem. Egyik kedvenc tesztaontetem. :-)
>a martashoz megfelel-e a rokfortos salataontet?
Hu, szerintem ne kiserletezz ezzel. Nemcsak a sok (jelen esetben
folosleges) tartositoszer es izfokozok miatt, de a salataontetekben
altalaban ecet, savanyitoszerek is vannak.
Jo etvagyat,
Zita
|
+ - | India (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [International]
> Temakor: Re: burek ( 9 sor )
> Idopont: Mon Mar 12 02:43:06 CET 2001 KONYHA #798
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
>
> Hello Jani...
> En Jugoszlav vagyok,csak kint elek Indiaban Delhi-tol eszakra!
> En is mar regen ettem Bureket,ugyhogy arra kerlek,
> ha valahonnan megszerzed a receptjet,legyszi kuld nekem is
> el(persze,ha akarod!)
> Elore is a burekzabalasra gondolva...udv
> Jimmy!
>
> (webes bekuldes, a bekuldo gepe: oc10.2kol.dote.hu)
Ha Indiaban vagy, akkor miert Debrecenbol kuldod ezt a levelet?
Ne etess mar minket, kerlek...
- Gergely
|
+ - | rostelyos (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhatündérek!
Eszterházy rostélyos: 4 szelet rostélyos szeletet gyengén kiverünk, sózzuk,
borsozzuk.Zsiradékon megpiritunk 1 fej apróra vágott hagymát, majd a husokat
rárakjuk, hirtelen átsütjük és kevés vizzel fedö alatt pároljuk. Amikor a
hus félig megpuhult, hozzáadunk 15 dkg vékony metéltekre vágott vegyes
zöldséget, kevés pirospaprikát, babérlevelet. Ha a zöldség egészen
megpuhult, hozzáadunk _ha van_ fél dl fehérbort, és a hust zsirjára sütjük.
Meghintjük liszttel, elkeverjük és 1 pohár tejföllel felengedjük. Egy kanál
mustárral, csipetnyi cukorral izestjük, és ha szükséges, még adunk hozzá
vizet.A mártásnak sárga szinünek kell lennie. Tálaláskor megszórjuk apróra
vágott zöldpetrezselyemmel.
Csáky rostélyos:4 zöldpaprikával,25 dkg paradicsommal, hagymával és 4 egész
tojással tojásos lecsót készitünk. A rostélyosokat kicsontozzuk (4
szeletet), lehártyázzuk és vigyázva kiverjük, hogy a szeleteket szét ne
roncsoljuk.Gyengén megsózzuk, rákenjük a lecsót, a széleket behajtjuk, jól
felcsavarjuk, megtüzzük, vagy vékony zsineggel összekötjük. Egy lábasban
zsiradékot forrósitunk, s a töltött rostélyosokat mindkét oldalról
megpiritjuk. Finomra vágott hagymát teszünk a zsirba,
megfonnyasztjuk,pirospaprikával meghintjük, csontlevet öntünk rá
(leveskockából is készithetünk alaplét), és fedö alatt pároljuk..Mikor a hus
megpuhult, zsirjára sütjük, liszttel meghintjük, hozzáadunk 1 pohár tejfölt,
és pár percig még összeforraljuk. A leve olyan legyen, mint a paprikás
csirkéé,se hig se sürü.A rostélyosokat kiszedjük, a zsineget lefejtjük
róluk, felszeleteljük, tálra tesszük, a levét aláöntjük. Makarónival,
rizzsel, galuskával tálaljuk.
|
+ - | Lasagna (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhatündérek!
""" [Hungary]
hol lehet olasz kaja recepteket talalni """
Nem tudom, DE sok olasz ételt készitek,a családom imádja az olaszos
ételeket.
A legkedveltebb olasz étel a családban a Lasagna.
Leirom ahogyan én készitem:
LASAGNA (sz-babi módra)
2-3 gerezd fokhagyma,1 vöröshagyma, fél kg darált hus (ha lehet fele marha-
fele sertés),2 doboz paradicsomszósz (ha van darabkákkal),1 teáskanál
bazsalikom, 1 teáskanál oregáno (fontos!), só, bors, szélesmetélt tészta (ha
van lasagna tészta még jobb, de tul drága készen venni,1 doboz nem elegendö)
, fél kg tehénturó 2 egész tojással összekeverve, 30 dkg Trappista sajt
reszelve,(ha van parmezán sajt, illetve mozzarella sajt___hü akkor nagyon
finom!).
A hagymát összemetélem, a fokhagymát összezuzva és a hust egyszerre teszem
tüzre(olaj nem kell) Teflonban megpiritom, leszedem a zsirját, hozzáadom a
füszereket, a paradicsomszószt, lassu tüzön fözöm 30-40 percig.
Kifözöm a tésztát.
Kizsirozott edénybe egy sor tésztát rakok,
rá egy sor turó (tojással elkeverve,picit megsózva)
rá egy sor mozzarella sajt (helyette jó a Trappista sajt is),
rá egy sor husos szósz.
Ezt megismétlem 2-szer, 3-szor. Végül a tetejére paradicsomszósz kerüljön.
Parmezánsajttal megszórom (száritott alakban lehet kapni), ha nincs otthon,
helyette:Trappista sajttal.
180 fokon kb 45 percig sütöben sütöm.
Ne ijedjetek meg: nem bonyolult elkésziteni, csak leirni tart sokáig, de
olyan finom.........:):):):):):):)
Ha sikerül valakinek irjatok ám!!!!
Jó étvágyat!
---
---
-Mi a különbség egy északolasz és egy délolasz biztositási matematikus
között?
-Egy északolasz a demográfiai adatok alapján negy pontossággal megmondja,
hogy a következö éveben hányan fognak elhunyni.
-És a délolasz?
-Ö név szerint is!
---
--
|
+ - | Slambuc (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Kuldok - keresre - ket Slambuc receptet. Egyiket sem foztem meg, de lattam a
TV-ben ilyet fozni, nem bonyolult. Trukkos volt, hogy a bogracsban levoket
nem fakanallal kevergettek, hanem leveve idonkent az akasztojarol,
razogattak a tuz folott.
Sziasztok!
Bobe
Slambuc1 (Ohon, Oreglebbencs)
1 kg krumpli, 20 dkg lebbencsteszta, egy nagyobb hagyma, 20 dkg fustolt
szalonna, piros paprika, so; ha van: tenyernyi szalonnabor, egy fel
zoldpaprika s egy kisebb paradicsom.
Regi alfoldi pasztor etel. Bogracsban az igazi, de azert labosban sem rossz.
A szalonnat apro kockara vagjuk, kisutjuk, a porcot kiszedjuk. A kockara
vagott hagymat es a vekony csikokra vagott zoldpaprikat a zsiradekon
megfonnyasztjuk, majd hozza tesszuk a tesztat, es szukseg szerint
kavargatva aranybarnara piritjuk. Beletesszuk a meghamozott, karikara vagott
krumplit, felhevitjuk, megszorjuk a pirospaprikaval, gyorsan elkeverjuk, es
azonnal
felengedjuk annyi vizzel, hogy a krumplit epp csak ellepje. Beletesszuk a
szalonnabort, paradicsomot, szukseg szerint megsozzuk. Felforralas utan
lassu tuzon fozzuk, mig a krumpli es a teszta megpuhul, es az egesz levet
felissza. Azon forron rahintjuk a felretett tepertot, es a bogracsban
talaljuk. Kinalhatunk hozza paprikat, paradicsomot, hagymat.
Adag: 5
Forras: Interneten ? honlapon (elnezest a szerzotol)
Slambuc2
10 dkg kolozsvari (husos) szalonna, 20 dkg szaritott csuszateszta, 1 fej
voroshagyma, 1 pupos evokanal pirospaprika, 12 dkg fustolt kolbasz, 60 dkg
burgonya, 1 zoldpaprika, 1 paradicsom, so.
A kockara vagott, felig kiolvasztott szalonna zsirjaban gyakori keveres
kozben megpiritjuk a csuszatesztat, majd beletesszuk a finomra vagott
hagymat, es ket-harom keveres utan megszorjuk paprikaval. Beletesszuk a
karikara vagott kolbaszt es a kis kockara vagott burgonyat. Annyi vizet
ontsunk ra, hogy 2-3 ujjnyi magasan ellepje a tesztat. Sozzuk meg es tegyuk
bele a zoldpaprikat es a paradicsomot. Alacsony lang felett - lehetoleg
lefedve - lassan fozzuk meg. A fozes befejezo szakaszaban tobbszor keverjuk
meg, nehogy leegjen.
Energiatartalom: 2440 kJ Feherjetartalom: 20 g Zsirtartalom: 24 g
Szenhidrattartalom: 70 g
Forras: Poos Laszlone:Bogracsetelek /Recepteka/
Adag: 4
|
+ - | Biozoldsegek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Zita irta:
- biozoldsegek - nem igazan tartom bio termesztesnek, ha vki
"biokertesz",
de a
szomszedja halalra mutragyazza, permetezi a sajat
kertjet..
Itt Angliaban - ne nevessetek - csak az hivhatja magat
biotermelonek akinek a foldje egy bizonyos szamu merfoldre
van minden masfajta termelofoldtol. Es a GM (genetically
modified) termes is be van tiltva.
Kar hogy husugyben nem ilyen szigoruak :-(((
Juli
|
+ - | Felado : topybear@simpletech.hu [Hungary] (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
a Coca-Cola-val kapcsolatban: probald ki tegyel bele egy pohar colaba egy tejf
ogat (ha van) este , reggelre eltunik, vagy legalabbis jelentosen kisebb lesz
Attol fugg mennyit alszol :-)))
Ugy hogy ha nem is mereg ilyen ertelemben, de erosen karos (csak a fogorvosokna
k hasznos)
most nincs recept, mert nincs idom, de azert olvasni van
udvozlettel
Agnes
|
|