Köszönöm a sütőtökös válaszokat; angolul nem nagyon tudok, de tanulgatok,
lehet, hogy jó lesz nyelvtanulásnak is:)
Ezt a "beérést" nem egészen értem; minek kell kiderülnie?
Ez amire én kérdezek, belül meg szinte fehér; és hát a sütőtök nem is
utóérő; vagy igen?.
Biztos, hogy ugyanarról beszélünk? a nem egészen érett termés, halványabb
sárgás színű, csak annyi, hogy nem elég narancsos és édes, az ilyennek
sósféle ételekhez kellemes az íze, de ezzel a fehéressel az a gondom, hogy
nem olyan semleges, vagy akár savanykás mint az éretlen dinnye meg
paradicsom, hanem van valami se ez-se az, fura számomra kellemetlen íze,
amit igazából eltüntetni vagy átváltoztatni szeretnék valahogy.
Sütéssel eddig ez nem sikerült, pürével sajnos vsz. még annyira sem.
A savanyúságot majd kipróbálom, de nem vagyok egy nagy befőzős, én is inkább
fagyasztani szoktam, pedig egy rakomány zöld paradicsom is toporog
türelmetlenül a konyhában.
Üdv. Via
> Darabold fel ehető méretű, meg hogy beférjen az üvegbe, csinálj egy
> klasszikus savanyúság-levet (mint pl, az uborkának), öntsd föl a forró
> lével, zárd le és várd meg, míg "beérik" (a színe átváltozik).
> Mérettől függően kellhet neki több idő.
>
> Darabolás közben kiderül, hogy mennyire érett be. Ha nagyon, akkor
>akár most > is eheted, de én, ha sok van, hámozva, kockázva berakom >a
fagyasztóba, és > pürének bármikor jó, pl. sültek mellé is.
> üdv, éva
> Ha tudsz angolul, usd be a Gugliba hogy "unripe pumpkin" es rengeteg
>valasz > jon be. A jo hir hogy nem mergezo es sok recept van ra.
> Juli
|
Szevasztok!
Ma különleges élményem volt. Beragadtam egy liftbe két másik személlyel.
Érdekes volt, mert az egyikük azzal kezdte, hogy ugye egyikünk sem
klausztrofób i ás. Természetesen Ő az volt.
Kérdés: Mit kell / lehet csinálni egy ilyen emberrel ilyen helyzetben, hogy
ne legyen katasztrőfa egy ilyen helyzetből?
Szerencsére hamar kiszedtek bennünket, tehát itt nem volt gond, de egyébként
bármikor előfordulhat ilyesmi az emberrel.
Előre is kösz a válaszokat.
Üdv:
Paska Tibor
|