"Igen, ami tiszta desztillált vizet desztillál, az elvileg lehet 0
energifogyasztású. Tökéletes hõszigeteléssel, trükkökkel, és persze csak
elvileg. Mint ahogy örökmozgó is van: súrlódásmentes körülmények között
(tökéletes vákuumban, súlytalanság állapotában)örökké pörög amit
megpörgetsz. És persze egyszer mindent meg kell lökni!"
Nos, engem érdekelne valami elvi megvalósítása ennek az elvileg lehetséges
módszernek. Olyanról hallottam, hogy ahhoz, hogy a gõzzel fel lehessen
forralni azt a vizet, amibõl maga a gõz lesz, össze kell nyomni kicsit
vmi
kompresszorral. Na ez marha távolinak tûnik attól, hogy "csak meg kell
lökni".
Mi lehet az a módszer, ami ugyan nem tökéletes, de csak a veszteségeket
kell fedezni, amik hõszigetelési problémákból adódnak pl, és nem abból,
hogy a párolgáshõz jóval nagyobb, mint a víz teljes felmelegítéséhez
szükséges hõ? (Gyanítom, hogy ha létezik a gyakorlati megvalósítás, nem
egyszerû, vagy nem olcsó, mert alapvetõen a mindenféle mûgyantás meg
reverz ozmózisos módszereket használják mindenfelé.)
hidvegi
|