Van egy elegge el nem itelheto rossz tulajdonsagom: nem
szeretem a kaposztabol keszult eteleket. Meg a szagukat
(na jo, illatukat...) se birom. Pontosabban
a kaposztat csak nyersen szeretem (de ugy nagyon...).
Nemreg Lengyelorszagban jartam, ahol egyik este
valami kaposztabol es kolbaszbol keszult etelt tettek
elem vacsorakeppen (valami nemzeti etel, mar elfelejtetttem
a nevet). Mivel nagyon ehes voltam, gondoltam, megkostolom
es legalabb a kolbaszt kieszem belole. Legnagyobb meglepetesemre
IZLETT es joizuen bekanalaztam ! Egy masik alkalommal (szinten
L.o.-ban) kaposztalevessel kinaltak: mondanom se kell, hogy azt
is a legnagyobb elvezettel fogyasztottam el (meg kapor is volt benne :-P).
Kerdesem: tudja-e valaki, miben kulonbozik a lengyel kaposztaetelek
elkeszitesi modja az itthoniaketol, mi az a kulonbseg, ami miatt
a magyar kaposztanak meg a szagat se birom ??
S ha mar itt tartunk: szerintetek mitol van az, hogy valaki
nem szeret egyfajta etelt ? Csak gyermekkori beidegzodes vagy lehet
valami elettani alapja is ? En gyerekkoromban pl. nagyon valogatos
voltam, de kesobb majd' minden etelt megszerettem (a kaposzta
kivetelevel :-).
Feri 8-)>
|