Kedves Noemi!
A napokban kapcsolodtam be a konyhasok receptjeinek olvasasaba,
s szivesen leirom a pizzareceptemet, melyet gyakran megsutok:
Osszegyurunk 35 dkg. lisztet 3 db. kisebb, hejaban fott, attort
burgonyaval, egy tojas sargajaval, 1,5 dkg., langyos tejben megfuttatott
elesztovel, csapott mokkaskanal soval es annyi langyos vizzel, hogy
kozepes kemenysegu tesztat kapjunk. Bedagasztjuk, aprankent
eldogozzuk 3 evokanalnyi olajjal.
Ket oraig pihentetjuk, majd vekonyra nyujtva kibeleljuk vele a kizsirozott
gaztepsit.
Ket evokanal olajon megpiritunk egy kis fej aprora vagott hagymat,
hozzaadunk egy evokanal paradicsompuret, sozzuk, borsozzuk, baber-
levellel izesitjuk, vizzel suru martassa higitjuk.
Par percig forraljuk, majd megkenjuk vele a tesztat. Meghintjuk szurokfuvel.
Tetejere: 15 dkg. aprora vagott, fott, fustolt hust, vagy 10 dkg. vekony
karikara vagott langolt kolbaszt es egy kockara vagott kemenytojast,
vagy soval, borssal megparolt gombat, vagy racsalakban szardella
pasztat teszunk.
Az egeszet gazdagon meghintjuk reszelt sajttal, befedjuk vekony
sajtszeletekkel.
Jo etvagyat kivanok!
Julika
|