A Magyar Konyha egyik nyarvegi szamaban volt eleg sok zukkinis recept,
ezek kozul a kedvencem:
Rakott zukkinis palacsinta:
2 vekony zukkini (60 dkg)
3 tojas, 1 kiskanal so,
30 dkg liszt, 3 dl viz
kb 5 dl tejfol,
kb 25 dkg reszelt fustolt sajt
a suteshez: 8 dkg vaj
A zukkiniket megmossuk es kis lyuku reszelon legyaluljuk.
A tojasokat felverjuk, megsozzuk majd a liszttel es a vizzel
palacsintatesztat keverunk belole.
Hozzaadjuk a zukkinit.
A zukkinis masszabol palacsintakat sutunk, tuzallo talba tesszuk olyan
modon, hogy egy db palacsinta, a tetejet megkenjuk 2 evokanal tejfollel
aztan egy kis
fustolt sajtot szorunk ra, kovetkezo palacsinta, tejfol, sajt stb.
Ha elfogyott a palacsinta a tetejere is teszunk meg tejfol meg sajt,
vegul elomelegitett sutoben kozepes langgal 10-12 percig sutjuk, cikkekre
vagva kinaljuk.
Joetvagyat!
Aniko
|
Kovary Peter reakciojara csak annyit, hogy en nem a tettem mast, mint
kozoltem az ujsag hirt. Mentse'gemre legyen, hogy teljesen artatlan
vagyok! Ne a hir futa'rja't szidjuk; o" nem tehet rola... :))
Udv.,
Martha
|