Szasztok !
Ime 1 altalam kedvelt es olcso
kaja.
Savanyu-tojas...
Hozzavalok:
so
pirospaprika
4-5 ek. liszt
2 ek. olaj
baberlevel
ecet
cukor
5 tojas
A liszttel es olajjal sotetbarnara piritott rantast keszitunk,
megszorjuk pirospaprikaval, majd felengedjuk vizzel.
Beletesszuk a baberlevelet, sot es felforraljuk.
Amikor forrasban van, beleutjuk az egesz tojasokat es
par percig meg forraljuk. Utolag ecettel, cukorral izles
szerint izesitjuk. (Anyam utan szabadon.)
> ---------------------------------------------------------
Kolozsvari rostelyos...
Hozzavalok:
6o dkg rostelyos
12 dkg fustolt kolbasz
8o dkg savanyu kaposzta
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejfol
fel csokor kapor
3 ek. olaj
komenymag
orolt bors
pirospaprika
so
A kiveregetett rostelyosszeleteket soval, borssal fuszerezzuk,
keves forro olajban mindket oldalat pirosra sutjuk es egy la-
bosba szedjuk. A sutesbol visszamaradt olajban megpiritjuk
az aprora vagott hagymat, meghintjuk pirospaprikaval es
felontjuk vizzel. Hozzaadjuk a zuzott fokhagymat, a
komenymagot es felforraljuk. Raontjuk a rostelyosra, majd felig
puhara paroljuk. Beletesszuk a karikara vagott kolbaszt es a
kaposztat. Szukseg szerint keves vizet es tejfolt raontve, fedo
alatt puhara paroljuk. Talalaskor aprora vagott kaporral
megszorjuk. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
Anyosom tegnap ismet zsenialisat alkotott. Fott rizst keszitett ugy, hogy
parolt cukkini darabokat tett bele. A fott rizst marhahusleves kockaval
fozte. A parom szep, okos, de az anyosom foztje !
Ivan
|