Chili Ferenc modra
4 szemelyre
Hozzavalok
1 db nagy fej voroshagyma
2-3 db gerezd fokhagyma
1 db nem eros paprika
50 dkg daralt marhahus
2 db chili paprika
85 dkg hamozott paradicsom - konzerv is lehet
(pomerado a konzerv felirata)
1-2 kaves kanal oregano
50 dkg voros bab - konzerv is lehet
Fuszerek izles szerint
So, bors, cayenne bors, tabasco martas, majoranna
A babot be kell aztatni kb. 10-12 oraval korabban. /Bors-os es eros paprikas
le a
nyero. / A babot kuktaban kb. 1/2 orat fozzuk az aztato leben. A hagymat es
a
zoldpaprikat felvagjuk egeszen kicsire, akar turmixal is lehet. Az olajban
megdinszteljuk. Ha van micronk, akkor elotte rasegithetunk egy kicsit vele.
/1-2
perc 700-800 W kozott./ A hust osszekeverjuk a majorannaval, soval, borssal
es
az oreganoval. Raontjuk a daralt hust az olajra es megpiritjuk. Raontjuk a
babot, jol
megkeverjuk, es 5-10 percig fozzuk, majd johet a paradicsom es lassu tuzon
/ket -
harom alatettel / addig fozzuk, amig a bab puha nem lesz. Ha puha a bab,
akkor
belekeverjuk a chili paprikat.
A hozzavalokat legegyszerubben a Vasarcsarnokban lehet beszerezni.
/Szabadsaghid pesti hidfoje. / Alagsorban a folyoso kozepen az azsia Bt-nel.
|