1. |
Fuszeres rizs (mind) |
18 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: konyvajanlat (mind) |
35 sor |
(cikkei) |
3. |
Makoi Cserha pecsenye...+ Szalonnaval sult toltott papr (mind) |
49 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Fuszeres rizs (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A het vegen kitort rajtam a 'rizst ennek' orulet. Mivel keves szo esik
koretekrol, leirom, hogy en hogyan csinalom a fuszeres rizst.
Zacskos rizst szoktam hasznalni, de nem gyorsrizst (a 15-20 perc fozes
alatt jobban 'atmennek' az izek).
Vegetas vizben megfozom a rizst (annyi vegetaval, hogy a benne levo so
elegendo legyen, ne kelljen meg sozni).
Lecsopogtetem, majd meg forron aprora vagott voroshagymaval (ket adag
rizshez kb. dionyi hagyma), 1-3 gerezd tort fokhagymaval osszekeverem
(izlesek es pofonok, en nagyon szeretem a fokhagymat, igy 3 kis gerezdet
szoktam belerakni - alapelvem: fokhagyma minden etelbe kell ;-). Kicsi
borsot teszek hozza (ezzel vigyazni kell, mert konnyen ehetetlenul csipos
lesz), es sok tarkonyt. Ha olyan szinu kedvem van, akkor a vegetas levet
leszurom, es a fozes kozben megdagadt zoldsegdarabokat is hozzakeverem.
Szerintem nagyon finom!
Topy
|
+ - | Re: konyvajanlat (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szervusztok...
Szombaton kaptam ajandekba egy konyvet egy nagyon kedves Net-baratbol
lett elo :-) ismerosomtol. Ezt szeretnem szives figyelmetekbe ajanlani.
Cime: Eteltol lelekig - Szecsi Ari irta, o egy idos holgy, akinek egeszsegi
problemai voltak, amiket neki ragyogoan megoldott a makrobiotika. Belelapozas
alapjan erdekesnek talaltam, a Lunarimpex adta ki - web-lapjuk is van:
www.globnet.hu/lunarimpex
Engem az is megragadott, hogy Ari nagy edessegevo volt, es allitolag nala a
gabonanemuekre valo fokozottabb atteres ezt megszuntette. Sajnos en is ismerem,
amikor ram tor az edesseg ehetneki roham. A csokieves allitolag "orom-hormonoka
t"
termel :-)) Mondom is a paromnak ilyenkor, hogy boldogtalan vagyok, csokit, sut
it
akarok :-)))
Ari szemleleteben egyebkent a kiadoja szerint az is benne van, hogy nem mindegy
milyen hangulatban, kedvvel fozzuk-sutjuk = keszitjuk az eteleket - ugyanis azt
is
atadjuk az etellel. Tibetben allitolag a merges szakacst nem is engedik fakanal
kozelbe. Gondolom, kozulunk azt nyilvan sokan tapasztaltak, hogy ha kevesbe
odafigyelon vannak jelen a konyhaban - netan kapkodva, faradtan - akkor
konnyebben elrontjuk azt, amit maskor nem. Szoval jo lenne nem okozni senkinek
sem etelmergezest a csaladban az altalunk keszitett etkekkel :-)))
Jo konyhamuveszetet mindenkinek az indulo hetre, de minden egyeb jot is:
Ida *** szeretettel
*************************
Csapo Ida
mailto:
http://www.lezlisoft.com/kikelet
*************************
|
+ - | Makoi Cserha pecsenye...+ Szalonnaval sult toltott papr (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szasztok !
Makoi Cserha pecsenye...
Hozzavalok:
6o dkg sertescomb
12 dkg angolszalonna
1o-1o dkg gyulai kolbasz
gomba es paradicsom
15 dkg zoldpaprika
1 fej voroshagyma
3-4 ek. olaj
orolt bors
so.
A husszeleteket jol kiveregetjuk, sozzuk, borsozzuk. A szalonnat
csikokra, a kolbaszt karikara vagjuk es vekonyra szeletelt
gombaval egyutt a husszeletekre halmozzuk. A husokat
felbehajtjuk, hustuvel megtuzzuk es keves olajban mindket
oldalat elosutjuk. A sutesbol visszamaradt olajban megpiritjuk
az aprora vagott hagymat, valamint a felkockazott paprikat es
paradicsomot. Ebbe a raguba visszatesszuk a husokat es 4-5
percig paroljuk.
> -----------------------------------------------------------------------------
--
Szalonnaval sult toltott paprika...
Hozzavalok:
8 db zoldpaprika
4 paradicsom
5o dkg daralt hus
1o-1o dkg rizs es fustolt szalonna
5 dkg reszelt sajt
1 fej voroshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojas
fel csokor petrezselyem
1-2 ek. olaj
orolt bors
so.
A paprikat kicsumazzuk es hosszaban kettevagjuk. A rizst
sos vizben megfozzuk. Az aprora vagott hagymat keves
olajban megpiritjuk, majd a rizzsel, a zuzott fokhagymaval, a
tojassal, a vagott petrezselyemmel es a reszelt sajttal egyutt
a daralt sult hushoz adjuk. Soval, borssal izesitjuk, es jol
osszedolgozzuk. A fel paprikaba toltjuk a masszat, majd egy
kiolajozott tepsibe egymas melle rakjuk. Mindegyikre
paradicsomszeletet teszunk es beboritjuk vekony
szalonnaszeletekkel. Forro sutoben addig sutjuk, amig a
szalonna megpirul. Azonnal talaljuk. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
|