1. |
Sutes nelkuli edesseg (mind) |
25 sor |
(cikkei) |
2. |
chocolate chips (mind) |
11 sor |
(cikkei) |
3. |
HIX BARPULT (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
4. |
szoros suti (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
5. |
re:gaztuzhely (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
6. |
re:kemenyito (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Sutes nelkuli edesseg (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Neve: Diokrem Charlotte,
kiprobalt, konnyu recept. Hozzavalok:
1/4 kg baba piskota (lady fingers)
1/2 liter tej
2 evokanal rum
1/4 liter tejszin
Toltelek:
14 dkg vaj,
2 tojas sargaja,
12 dkg cukor,
12 dkg orolt dio,
1 evokanal rum.
Tejet es rumot osszekeverjuk, ebbe bele martogatjuk a baba piskotakat es a
talalo edeny aljara helyezzuk.
A toltelek felet (harmadat, attol fuggoen hany emeletesre csinaljuk)
rakenjuk a baba piskotakra. Ennek tetejere egy ujabb sor baba piskota es ra
krem. A tal nagysagatol fuggoen ismeteljuk ezt meg. A krem reteg legyen
felul. Lehutjuk es mar kesz is van.
A toltelekhez alaposan osszekeverjuk a vajat, cukrot es tojassargajat, majd
a diot, a rumot es a tetejet a tejszin felvert habjaval diszitjuk. En a
tejszinhabot legtobbszor elhagyom, annelkul is jo es kevesbbe hizlal.
Udvozlettel, Edmund
|
+ - | chocolate chips (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Haliho!
>Nekem Kanadabol szoktak ezt a kerdest szegezni, legutobb chocolate
>chips-et
>kertem, mert az itt nincs es szeretjuk a chocolate chips cookie-t, sot
>muffinba is szoktam tenni.
Ez nekem is gondot szokot okozni, itt (Bp) tenyleg nehez hozzajutni, de a
Cora aruhazban szokott lenni.
Krisztina
|
+ - | HIX BARPULT (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Haliho!
>Ez mondjuk nem szorosan a HIX-konyha temakorebe tartozik,
>inkabb a HIX-barpult-eba :), de talan tudtok segiteni.
>Sz'al olyan levlistat keresek, ahol kulonbozo
>az italkoktelokrol, hozzavaloirol, ill.
>kellekeirol folyik az eszmecsere.
En is remelem, hogy ez a tema is belefer, foleg most, hogy kozeledik a
szilveszter es egyeb partik ideje. Nehany bevalt koktel receptet szivesen
olvasgatnek.
Ez nem koktel, de bevalt. :o)
Forralt bor "mifelenk" modra:
Fele vorosbor fele vizet megmelegitek fahejruddal es szegfuszeggel.
Csak addig melegitem, amig epp elkezdene forrni, forralni nem szabad. Ekkor
lehalaszom az uszkalo dolgokat, cseszekbe merem es mindegyikbe ket nagy
evokanal gyumolcssalatat teszek. (Ez ugy keszul, hogy almat, narancsot,
kortet, kivit, banant vagy ami van, osszevagok kis kockakra, osszekeverem,
majd teszek bele ribizlit, malnat, feketeszedret, epret, stb. es meg
egyszer atforgatom. Ezen utobbiak fagyasztottak szoktak lenni. Azert jo a
gyumolcssaliba, mert nem baj, hogy osszetort, mint ahogy a fagyasztott
szokott. Az egeszre keves cukrot es sok mezet teszek es 1 napig allni
hagyom a hutoben. Nem csak a borba jo!)
Ezt a gyumolcsos forralt bort bru:le'-nek mondjak az Olaszok, nem?
Jo melegedest!
Krisztina
|
+ - | szoros suti (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Ha tudtok segitsetek. Volt egy szoros suti receptem, de elhgytam. A
hozzavalokat tudom, de az aranyokat nem.
Amit tudokí: A lisztet osszekeverem a sutuporral es a porcukorral,
beleszorom a tepsibe. A tejet osszekeverem a tojassal. Raszorom a turot a
lisztre egyenletesen es raontom a tojasos tejet.
Hihetetlenul egyszeru, de sajnos a mennyisegeket nem tudom.
Aki tudja kerem irja meg.
Fruzsi
|
+ - | re:gaztuzhely (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sok-sok eddigi lakasomban felvaltva volt villany es gaztuzhely.
Orulok, hogy a jelenlegiben gaztuzhely van, elsosorban az ara miatt,
nagysagrenddel kisebb a koltseg.
A legjobb es legkenyelmesebb, amit eddig lattam, a Florida nevu
termek, beepitett piezoelektromos gyujtassal, grillezesi
lehetoseggel, a sutoterulet optimalis kihasznalasaval,stb.
Sajnos, az atlagos villany- ill. gaztuzhelyek csak szamjelzessel
tuntetik fel a hofokot, igy egy olyan leiras, hogy 210 C-n sussuk fel
orat, teljesen haszontalan.
Ugyanugy mindkettoben ki kell kiserletezni, hogy mit, mennyire sut.
Bela
|
+ - | re:kemenyito (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A felsoroltakon kivul kukoricakemenyitovel is talalkoztam a
boltokban.
Chocolate chips van egyebkent, ha nem is minden boltban.
A juharszirup talan jobb otlet, de az is elerheto egy kis
utanajarassal, ez lehet, hogy valoban jobb, mint amit nalunk lehet
kapni, de tapasztalatom szerint egyreszt szokatlan a magyar konyha
szamara (mivel nem tudjak felhasznalni, de orizgetik, elobb-utobb
tonkremegy, az ize is szokatlan), masreszt Martha nem szeretne
"folyosat" szallitani.
Bela
|
|