Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 147
Copyright (C) HIX
1999-03-20
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Zsemlegomboc (mind)  7 sor     (cikkei)
2 megtortent este (mind)  19 sor     (cikkei)
3 sargarepa-salata (mind)  20 sor     (cikkei)
4 Specialis keleti etelek (mind)  16 sor     (cikkei)
5 kaposztaleves. (mind)  8 sor     (cikkei)
6 Currys csirkemell ananasszal... (mind)  19 sor     (cikkei)
7 Betyar pulykamell... (mind)  28 sor     (cikkei)

+ - Zsemlegomboc (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!
Egy ismerosom megkert erdeklodjek zsemlegomboc ugyben.
Vadashoz valo, de nagyon konnyu gomboc receptjere lenne
szuksege. Mar tobb receptet kiprobalt, konyvbol, innen--onnan,
de szerinte egyik sem volt az igazi. Nagyon bizik a listaban, mert
mar tobb jo otletet adtam tovabb neki.
    Jo fozocsket: Sida
+ - megtortent este (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

ami azt illeti, fogyokurazas:

par evvel ezelott fogyokoztam, este csak zsirtalan yoghurtot ettem muslivel. Ez
t meseltem egy ismerosnek aki szinten aaaagyon akrt fogyozni (neki volt vgy 30 
kg feleslege). Mondtam neki hogy en mit eszem este, mire o megkerdezte: vacsora
 elott vagy utan?

Mondtam: helyette!

szakacskonyv: anyukam nem szeret fozni/sutni es nem is tud (mondjak is a gyerek
eim hogy szerencsejuk van hogy nem a nagymami az anya). Vele megtortent hogy va
lami fuvallat atlapozta aa szakacskonyvet es o pedig nyugodtan folytatt - a mas
ikfele sutivel. Persze nem lett belole semmi, de a szomoru hogy eszre se vette 
hogy az nem is lehet.


majd legkozelebb irok receptet is
sziasztok
Agnes
+ - sargarepa-salata (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

ILDIKO:  kösz a receptet a kaposztalevesre.
Szerintem nagyon jo. Nem volt itthon Worchestershire szosz hanem öntöttem hozza
 sojat. Remelem a hatasa ettöl nem valtozik.

sargarepa-salata:
Koppenhagaban ettuk egy etteremben, se azelött se azota nem lattam mashol etter
emben, a receptet csak "erzesre" talaltam ki

2-3 sargarepat durvan megreszelni, meglocsolni ˝ citrom levelevel, ugyanazon a 
reszelön 1-2 almat hozzareszelni picit megsozni/megcukrozni es belekeverni 5-10
 dkg mazsolat.

Lehet meg par szem durvara törött diot (vagy mogyorot) belekeverni, de ez sajat
 kitalalas.

Legalabb 1 orat allni hagyni hidegen, fogyasztas elött.
Mi marhahusbol keszult etelekhez szoktuk enni.

udv
Agnes
+ - Specialis keleti etelek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyha'sok!
A kovetkezo temaban erdeklodom, van-e esetleg valakinek
tapasztalata, receptje, tippje: olyan specialis keleti
etelleirasokat keresek (koreai, vietnami, kinai) amelyek
alapanyagul rovarokat vagy egyeb, hasonlo, nalunk
taplalkozashoz nem hasznalatos allatfeleket (gilisztak,
gyurusfergek) hasznalnak. Erdekelne tovabba esetleg ezen
etelek elettani hatasainak leirasa is (gondolok itt pl.
keleti gyogyaszati celu felhasznalasaira, etelterapia, stb.)
Kernem a valaszokat privat e-mailben, mert nem vagyok
feliratkozva a listara!
Elore is koszonom, udvozlettel -

Dr. Palasti Gabor

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: gep123b.civil.uni-miskolc.hu)
+ - kaposztaleves. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Ildiko!

En is kernem szepen a kaposzta levest. Ha nem jonne ossze a megfelelo
letszam, akkor engem nyugodtan szamolj kettonek:-)

Koszonom

Fruzsi
+ - Currys csirkemell ananasszal... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Hozzavalok:
8o dkg csirkemellfile
2o dkg ananasz
3-4 ek olaj
o,5 dl feherbor
1 csokor ujhagyma
orolt feher bors
curry
so.
Serpenyoben olajat hevitunk es beletesszuk a vekony csikokra
vagott csirkemellet. Allandoan keverve keszre sutjuk.
Soval, borssal, curryvel izesitjuk. Amikor a hus megpuhult,
ratesszuk a kisebb kockakra apritott ananaszt es az 1 cm-es
darabokra vagott ujhagymat. Nehany percig egyutt piritjuk, majd
raontjuk a bort es jol beforraljuk. Petrezselymes burgonyat 
kinalunk melle. (ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - Betyar pulykamell... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Hozzavalok:
4o dkg pulykamell
2o dkg fustolt parasztkolbasz
2o dkg fustolt sajt
2 tojas
liszt
zsemlemorzsa
gyomber
2 tk. mez
1 citrom leve
fokhagyma
komenymag
pirospaprika
olaj
A pulykahust felszeletelem. Gyomber, mez es citromle kevereke-
vel bekenem es egymasra rakom a szeleteket. Foliaval lefedem 
az edenyt, es a hust egy napig hutoben erlelem. Felhasznalas
elott a szeleteket jol kiklopfolom. Sajtbol, fustolt kolbaszbol, tort
fokhagymabol, orolt komenymagbol, pirospaprikabol 1 nyers 
tojassal masszat keszitek, es a husokra kenem. Feltekerem a 
szeleteket, megforgatom lisztben, felvert tojasban, 
zsemlemorzsaban, es forro olajban kb. 1o perc alatt 
kisutom. Burgonyapurevel, ceklaval, ecetes paprikaval es 
csemegeuborkaval koritem.
Elkeszitesi ido kb. 4o perc pacolas nelkul. 
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS