1. |
becsi vasarlas es paradicsomsalata (mind) |
54 sor |
(cikkei) |
2. |
margarin (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
3. |
Re:olaj (mind) |
22 sor |
(cikkei) |
4. |
Re:fritozolaj,Csirkemaj (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
5. |
Re:fritozolaj,csirkemaj (mind) |
24 sor |
(cikkei) |
|
+ - | becsi vasarlas es paradicsomsalata (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok kedves Konyhasok!
Mindenkinek nagyon koszonom a tanacsokat krumpli ugyben.
Peter
>Zukkerkarotten
Ez nem ugyanolyan, mint az a gombolyu vegu, vegig egyforma atmeroju, amit
neha a Plus-ban is arulnak?? Az nagyon finom, ropogos.
--Becsben vasarlas
Azt hinne az ember, hogy most mar itt is lehet mindent kapni...
Mikor sielesbol jovunk haza, en is mindig bevasarolok, igaz csak a
varosszeli hipermarketekben. De tenyleg erdekes, hogy meg az a nyomorult
Knorr salatadresszing por is jobb izu. Pedig biztos ugyanazok az E ... -k
vannak benne :)))
De ezek a hipermarketek azert nem hasonlithatok a Naschmarkthoz! ...
Nym... Nym...
>Tej
>Ahhoz kepest a tobbi csak feher viz.
En is szoktam csodalkozni a 0,1%-os tejen... Vajon mi lehet benne?? (meg
sosem vettem)
A polip biztos finom lehet, de sajnos semmi tengeri herkentyut nem
szeretek, megha nincs is halszaga. Gorogorszagban lattam, hogy puhitjak
fogas utan. A halaszok orakig csapkodtak a polipokat a tengerparti
sziklakhoz, hogy ne merevedjenek kove az izmai. Erdekessegnek jopofa volt.
A Livio olaj mibol keszul? Egyszer regen en is vettem, aztan ugy sporoltam
vele, hogy a vegen megavasodott :))
Apropo olaj: salatakhoz, olaszos etelekhez nagyon ajanlom a Mazola Basilico
olajat. Finom bazsalikomos kukuricacsira olaj, nyaron pl. a
paradicsomsalatat csak ezzel keszitem.
Ja, es van a Knorr-tol az a bizonyos Krauterlinge fuszerkocka. En nagyon
finomnak talalom. Vagy az ilyen kesz 'vegyi termekek' szentsegtoresnek
szamitanak egy olyan igenyes szakacsnak, mint te vagy, Peter?
Bazsalikomos paradicsomsalata
(ebbol a most kaphato gentechnologias paradicsombol sajnos nem tul finom,
nyaron barmelyik fajtabol elkeszitheto)
Felkarikazom a paradicsomot, de kockazni is lehet. Aprora vagom a hagymat,
vagy zoldhagymat karikazok, elkeverem a paradicsommal. Leontom a
bazsalikomos olajjal es keves borecettel. Hutobe teszem 1-2 orara, hogy
osszeerjenek az izek. Talalas elott megszorom aprora vagott mozzarella
sajttal es finoman osszekeverem. Ha van keznel friss bazsalikomlevel,
aprora vagva megszorom a salatat.
Nagyon finom!!
----------------
Ciao
Zita
|
+ - | margarin (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok, ismet!
Huu, de tudomanyos volt! :)) De azert koszi, mindig tanul az ember ...
Regebben en is hallottam, hogy az az anyag, amitol olyan puha, kenheto a
margarin, legalabb annyi karos (telitetlen??? ) zsirsavat tartalmaz, mint a
vaj.
Olyasmit is olvastam, hogy arrol szol a tortenet, hogy a margarin gyartok
(nagy multik, Unilever stb.) akkor finanszirozzak a kutatasokat, ha a
kutatok persze a kozonseget ellatjak megfelelo tudomanyos publikaciokkal,
hogy mennyire egeszseges a margarin fogyasztasa. Gyanitom, hogy ha nem is
teljesen igaz ez igy, de van benne valami....
A friss piritos azert csak_ igazi_ vajjal_ finom!
Ciao
Zita
|
+ - | Re:olaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Buday Gergely kerdezte tolem:
>A HIX konyhan olvasom az irasodat a margaringyartasrol. Milyen >zsiradekot
>hasznaljunk? Mert ezek szerint, plane az olcsobb margarinokat erdemes
>kerulni. Valaszodat a KONYHA-ba kuldd, gondolom, a tobbieket is >erdekli.
>
> - Gergely
Akkor itt a KONYHAban, ahogy kerted:
Szerintem a novenyi olajokat erdemes hasznalni hidrogenezes nelkul,
vagyis termeszetes formaban.
A kenyerre pedig kenjunk vajat (sot akar libazsirt:-)).
Gabor
Dr Gabor JAKAB
Institut of Plant Biology, University of Fribourg
3, rue Albert-Gockel, 1700 Fribourg, Switzerland
tel.: +41-26-3008839
e-mail:
http://www.unifr.ch/plantbio/
Ha biologussal laksz egyutt, jobb ha nem torkoskodsz a hutobol.
|
+ - | Re:fritozolaj,Csirkemaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Fritoz olaj. Magas hofoku olaj,tovabb lehet heviteni
mint mas olajokat, repce,mogyoro,kokusz a legismertebbek
sokat fritirozoknak mint ettermek,stb ajanlatos
Haztartasban a napraforgo is megteszi
joval olcsobb es suruubben lehet cserelni.A surubb csere
azert is ajanlatos mert minden egyes fritirozasbol
maradnak izek vissza amelyek a kovetkezo
masfajta fritirozando etel izet befolyasolja
eltorzitja.Halnak mindig külon olajat hasznaljunk.
Olivaolajrol annyit hogy fritirozni nem alkalmas,de fozeshez
nagyon egeszseges,izletes,/lehetooleg hidegen preselt legyen/
Ne nagyon hevitsd, ne fustoljon ,mert alacsony hofoku olaj.
A legegeszsegesebb olaj a kukorica-csira olaj,fritirozni nem
alkalmas,iztelen.
A csirkemajhoz.En a csirke majat eloszor beledobom
a forrasba levo vizbe es benne hagyom az ujra forras utan
kb.5-10 mp-ig, utana hideg folyovizzel szuroben leoblitem es azutan
hasznalom fel mindegy mihez.Sokkal szebb es finomabb lessz.Ha vekony
szeletekre van vagva akkor a vizet felforraljuk es azonnal
leoblitem.
sandor
|
+ - | Re:fritozolaj,csirkemaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Fritoz olaj / Magas hofoku olaj,tovabb lehet heviteni
mint mas olajokat, repce,mogyoro,kokusz a legismertebbek,
sokat fritirozoknak mint ettermek,stb ajaanlatos
Haztartasban a napraforgo is megteszi,
joval olcsobb es surubben lehet cserelni.A surubb csere
azert is ajanlatos mert minden egyes fritirozabol
maradnak izek vissza amelyek a kovetkezo
masfajta fritirozando etel izet befolyasolja,
eltorzitja.Halnak mindig kulon olajat hasznaljunk.
Olivaolajrol annyit hogy fritirozni nem alkalmas,de fozeshez
nagyon egeszseges,izletes,/lehetoleg hidegen preselt legyen/Ne nagyon
hevitsd !
A legegeszsegesebb olaj a kukorica-csira olaj,fritirozni nem
alkalmas,iztelen.
A csirkemajhoz.En a csirke majat eloszor beledobom
a forrasban levo vizbe es benne hagyom az ujra forras utan kb.5-10 mp-ig,
utana hideg folyovizzel szuroben leoblitem es azutan hasznalom fel mindegy
mihez.Sokkal szebb es finomabb lessz.
Ha vekony szeletekre van vagva akkor a vizet ujra felforraljuk es azonnal
leoblitjuk a majat.
Udvozlettel Sandor
|
|